Ημερομηνία:22-03-2008
Τίτλος: ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Ανακοίνωση:

 
         Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η       Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η         Κ Ι Ν Η Σ Η         Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                              Ε.Α.Κ.Π. 
     Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                         .                                                                                                                                                                                                                                        
   Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr
 
   ΑΘΗΝΑ   22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008
                                                                Προς :   κ Αρχηγό Πυρ/κού Σώματος Κοντοκώστα Αθανάσιο
 
                                                           Κοιν/ση :   1ον   κ. Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.         
                                                                           2ον   κ. Υφυπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη.                                                                                         
                                                                          3ον   Διοικητή Πυροσβεστικής Ακαδημίας. 
                                                                          4ον  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
                                                                          5ον Πολιτικούς Φορείς..     
                                                                          6ον   Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.                                                                                                                                                                                              
                                                                         7ον   Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Π.Σ..
                                                                        8ον Μ.Μ.Ε. .
        ΘΕΜΑ : « Παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης » .
 
   Κύριε Αρχηγέ 
   Με αφορμή την αρνητική αντιμετώπιση του από 18/3 έγγραφου αιτήματος που υπέβαλε η Ε.Α.Κ.Π. για παραχώρηση στις 21 Μαρτίου μίας διδακτικής ώρας από το ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σχολής Δοκίμων Αρχιπυροσβεστών στα Βίλλια Αττικής, προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τα τρέχοντα εργασιακά ζητήματα του κλάδου μας αλλά και με αφορμή τα όσα διαμηνύθηκαν κατά την διάρκεια της παρουσίας του κλιμακίου της Ε.Α.Κ.Π. στις εγκαταστάσεις της Πυρ/κης Ακαδημίας μας υποχρεώνουν να:
 ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ την αναιτιολόγητα αρνητική στάση που κρατήσατε απέναντι στο αίτημα των αιρετών αντιπροσώπων των εργαζομένων για τους παρακάτω λόγους :
1ονΌτι η αρνητική σας στάση κύριε Αρχηγέ δεν είχε να κάνει με την απώλεια της διδακτικής ώρας, μακάρι να υπήρχε τόσο μεγάλη σπουδή από την εκάστοτε Φυσική και Πολιτική Ηγεσία για την εκπαίδευση των δοκίμων όλων των βαθμίδων. Μακάρι να είχαν εισακουστεί οι τεκμηριωμένες προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης .
·        Όμως η εδώ και 30χρόνια απουσία σύγχρονης πυροσβεστικής βιβλιογραφίας από της παραγωγικές σχολές .
·        Η απουσία ερευνητικών και πρακτικών εκπαιδευτικών εφαρμογών από τα εκπαιδευτικά προγράμματα των παραγωγικών σχολών αλλά και όλων των υπηρεσιών του Σώματος.
·        Η απουσία εκπαιδευτικών υποδομών με πεδία ασκήσεων κ.λ.π. από τις υπηρεσίες του Π.Σ.
·        Η διάρκειας 3,5  μηνών εκπαίδευση των δοκίμων πυροσβεστών.
·        Η έλλειψη και η μη αξιοποίηση του υπάρχοντος επιστημονικού προσωπικού. 
·        Η ανάλωση μεγάλου χρόνου από το εκπαιδευτικό χρόνο για την προετοιμασία της ορκωμοσίας των δοκίμων δεν συνηγορούν σε αυτό. 
 2ον Η αντιμετώπιση από μέρους της Διοίκησης της σχολής του κλιμακίου της Ε.Α.Κ.Π. που αποτελούνταν από ένα μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και δύο μέλη Δ.Σ. πρωτοβάθμιων Ενώσεων έδειχνε ότι είχαν δοθεί σαφέστατες εντολές να μην παραχωρηθεί ούτε λεπτό χρόνος ακόμη και εάν υπήρχε.
·        Τι υποδηλώνει αλήθεια κύριε Αρχηγέ η απάντηση της Διοίκησης της σχολής στον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. ότι «δεν μπορούμε φυσικά να εμποδίσουμε την είσοδο σας στις εγκαταστάσεις της σχολής αλλά δεν έχουμε κάποια εντολή για παραχώρηση ώρας», το οποίο επαναλήφθηκε επακριβώς και από τον κοσμήτορα στους Δόκιμους Αρχ/στες πριν την άφιξη του κλιμακίου; 
   Υποδηλώνει ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων αποτελούν κίνδυνο για τους εργαζόμενους και πρέπει να κρατούνται μακριά τους αλλά δυστυχώς κωλύεστε να το πράξετε προς το παρόν τουλάχιστον και αυτό ακόμα. 
·        Τι φανερώνει η άρνηση της διοίκησης να παραχωρηθεί η τελευταία ώρα αφού υπήρξε κενό λόγω αποχώρησης του καθηγητή; 
·        Τι φανερώνει η σπουδή του υποδιοικητή της σχολής που ως φαίνεται του είχαν ανατεθεί καθήκοντα χωροφύλακα να απαιτήσει από το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να αποχωρήσει από την αίθουσα διδασκαλίας που γινόταν διάλογος με τους εργαζόμενους κατά την διάρκεια του διαλείμματος, πριν ακόμη κτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη του μαθήματος;
   Φανερώνει κύριε Αρχηγέ δημοκρατικό έλλειμμα, σε μία υπηρεσία όπως είναι το πυροσβεστικό σώμα που ενώ έχει κοινωνικό χαρακτήρα και αποστολή, γίνεται δεκαετίες ολόκληρες μία λυσσαλέα προσπάθεια από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις να λειτουργεί με καθαρά στρατικοποιημένους όρους .
   Μία στρατικοποίηση που εδραιώθηκε και με την βούλα του αναχρονιστικού Νόμου 3511/06, η οποία γεννά φαινόμενα στασιμότητας και αναποτελεσματικότητας σε όλα τα επίπεδα και που πλήρωσε και θα πληρώσει για ποιος ξέρει για πόσο ακόμη ακριβά ο Ελληνικός Λαός ειδικά την περυσινή αντιπυρική περίοδο αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Π.Σ..
   Είναι λοιπόν απόρροια της στρατικοποίησης και η ανάπτυξη του αυταρχισμού μέσα στις παραγωγικές σχολές σε βάρος των δοκίμων αλλά και η προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.
  Στα πλαίσια αυτά κινείται και η μη ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής των συνδικαλιστικών εγγράφων τουλάχιστον της Ε.Α.Κ.Π..
    Σας καταγγέλλουμε λοιπόν το γεγονός κύριε Αρχηγέ ότι ενώ η Ε.Α.Κ.Π. έχει αποστείλει δεκάδες ενημερωτικά έγγραφα προς την πυρ/κη Ακαδημία των Βιλλίων ( επί απόδειξη επιτυχούς παραλαβής.) και ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν αναρτιούνται στον πίνακα ανακοινώσεων για την ενημέρωση των εργαζομένων, κατά δήλωση του κυρίου υποδιοικητή αυτό έγινε γιατί το μόνο έγγραφο που έλαβε η σχολή ήταν αυτό που αφορούσε την επίσκεψη της Ε.Α.Κ.Π.!!       
   Υπάρχει λοιπόν κύριε Αρχηγέ δημοκρατικό έλλειμμα που και εσείς έρχεστε τώρα να ενισχύσετε με την άρνηση σας αυτή, σε αντίθεση με τις αρχικές σας δηλώσεις για σεβασμό δικαιωμάτων των εργαζομένων κ.λ.π.
    Το σημαντικότερο όμως κύριε Αρχηγέ για το οποίο οφείλεται εξηγήσεις είναι πως είναι δυνατόν, την στιγμή που αρνήστε να παραχωρήσετε χρόνο στου εκπροσώπους των εργαζομένων, να έχετε παραχωρήσει σύμφωνα με δηλώσεις των δοκίμων Αρχ/στων και την επιβεβαίωση του Υποδιοικητή της σχολής όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις, χρόνο από την ώρα του μαθήματος μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας σε ιδιώτη πλασιέ μικροτσίπ κινητής τηλεφωνίας !!! 
    Αλήθεια ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί κύριε Αρχηγέ αυτή η διάκριση; Γιατί αυτό από μόνο του το γεγονός αποδεικνύει ότι η μη παραχώρηση χρόνου προς την Ε.Α.Κ.Π. δεν έχει να κάνει με την απώλεια διδακτικού χρόνου αλλά με συγκεκριμένη επιλογή παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης .
·        Θέλετε λοιπόν του εργαζόμενους δόκιμους Αρχ/στες ενημερωμένους ως καταναλωτές και όχι ενημερωμένους ως επαγγελματίες. 
·        Επιτρέπεται να αξιοποιούνται οι χώροι των παραγωγικών σχολών από επιχειρηματικά συμφέροντα προς όφελος της κερδοφορίας τους και όχι προς όφελος των ίδιων των εργαζομένων και της υπηρεσίας αφού θεμελιώδης και πρωταρχικός στόχος της συνδικαλιστικής δράσης  είναι αυτός.
    Κύριε Αρχηγέ αφού για μία ακόμη φορά καταγγείλουμε την συγκεκριμένη ενέργεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης ως ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, οφείλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι:
·        Οι προσπάθειες φίμωσης κυρίως της Αγωνιστικής φωνής που εκφράζει η Ε.Α.Κ.Π. θα φέρουν τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα  από τα επιδιωκόμενα.
·        Tις αντεργατικές μεθοδεύσεις που προωθεί η κυβέρνηση και τις συνέπειες τους σε βάρος των εργαζομένων του Π.Σ. δεν μπορούν τις αποκρύψουν αυτού του είδους οι πρακτικές.
·        Το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εκδηλώνεται σε βάρος των εργαζομένων με διάφορους τρόπους και στόχο έχει την καθυπόταξη τους σε αυτές τις επιλογές, η Ε.Α.Κ.Π. δεν θα επιτρέψει με τον αγώνα της να περάσει .
 
                                                 Για την Ε.Α.Κ.Π.
                                   Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                  Μιχαήλ Μιχαήλ
 
 
. 
  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η         Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η         Κ Ι Ν Η Σ Η         Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                             Ε.Α.Κ.Π. 
     Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                        .
    Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
   ΑΘΗΝΑ   18 ΜΑΡΤΙΟΥ   2008                                     
                                                                     
                                                        ΠΡΟΣ : Κύριο Διοικητή παραρτήματος Πυροσβεστικής Ακαδημίας Βιλλίων
                                                       Αρχ/ρχο Βελλή Παναγιώτη .                                         
                                
                                       Κοιν/ση :1ον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                               Αντ/γο Κοντοκώστα Αθανάσιο .
                                                         2ον Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                Αντ/γο Στεφανίδη Στυλιανό .
 
    ΘΕΜΑ : « Επίσκεψη κλιμακίου Ε.Α.Κ.Π. για ενημέρωση Δοκίμων Αρχ/στων » .
 
    Κύριε Διοικητά
    Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 21 Μαρτίου με κλιμάκιο της αποτελούμενο από αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων του κλάδου μας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις εγκαταστάσεις της σχολής με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων δοκίμων Αρχ/στων σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα του κλάδου.
   Με γνώμονα πάντα την ομαλή διεκπεραίωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολής θα σας παρακαλούσαμε προς διευκόλυνση της σωστής παρουσίασης στους συναδέλφους δόκιμους Αρχ/στες των επίκαιρων εργασιακών θεμάτων του κλάδου να παραχωρήσετε για τον σκοπό αυτό μία ώρα από τις ώρες του ημερησίου εκπαιδευτικού προγράμματος.
 Θα εξυπηρετούσε η εκπαιδευτική ώρα που θα παραχωρήσετε να είναι μεταξύ του ωριαίου διαστήματος 10.00΄ - 13.00΄ εκτιμώντας εσείς ο ίδιος την βαρύτητα των μαθημάτων.
 Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.  
 
 Σημ. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6974141197.
 
                                                                
                                         Για την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών
                                    το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
                                                 
                                                                   Μιχαήλ   Μιχαήλ 
                                                       
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις