Ημερομηνία:18-07-2008
Τίτλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ανακοίνωση:

     Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                              Ε.Α.Κ.Π. 
     Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                             .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008    
 
         Η   ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
 
     Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
     Στις 15 Ιουλίου 2008 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Στο συμβούλιο αυτό για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ποιοι συμβάλουν με την αδράνεια, την ανοχή και την στήριξη τους  στην ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κυρίως του Ωραρίου.  
    Η ΕΑΚΠ  με αφορμή την ανελέητη επίθεση που δέχεται από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου το ωράριο μας στο σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών της χώρας μέσω των παράνομων επιφυλακών και των περικοπών των ημερήσιων αναπαύσεων για την κάλυψη πάγιων υπηρεσιακών αναγκών ακόμη και χωρίς συμβάντα στο όνομα των σταδίων επικινδυνότητας κ.λ.π έβαλε στο συμβούλιο αυτό ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης για συζήτηση και λήψη απόφασης την «Αντιμετώπιση καταστρατηγήσεων ωραρίου ». 
   Η  Ε.Α.Κ.Π. αφού ανέλυσε το θέμα ζήτησε::
 Συνάδελφοι με ευθύνη όμως των δύο άλλων παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ  & Π.Α.Σ.Κ. Π δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Απέφυγαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να τοποθετηθούν στην ψηφοφορία που ζήτησε η Ε.Α.Κ.Π
  Το προεδρείο με τις γνωστές δικαιολογίες που επικαλείται χρόνια τώρα για το ακατάλληλο του χρόνου για τέτοιες καταγγελίες σχετικά με τον αντίκτυπο στην κοινή γνώμη και ότι δικαστικά μπορεί να χαθεί η υπόθεση γιατί τα στάδια επικινδυνότητας μπορεί να θεωρηθούν συμβάν σε εξέλιξη !!!! επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά με ποιανού την ανοχή και τις πλάτες η φυσική και πολιτική ηγεσία παραβιάζουν ασύστολα το ωράριο των πυροσβεστών.. Ειπώθηκε μάλιστα και το εξής : « Ας το αφήσουμε το θέμα να αντιμετωπίζεται τοπικά όπως αντιμετωπίζεται από κάποιες Ενώσεις ή και τους ίδιους τους εργαζόμενους » . Δηλαδή με δεδομένο την αδράνεια των περισσότερων Ενώσεων και την αδυναμία των εργαζομένων λόγω άγνοιας και φόβου να συγκρουστούν με τις διοικήσεις τους να μην γίνεται απολύτως τίποτε . 
  Η Π.Α.Σ.Κ. Π. με την πάγια ανοχή και την σιωπή της για παρόμοια θέματα απέφευγε να στηρίξει την πρόταση και να παρθεί μία απόφαση για την προστασία του ωραρίου, παρ ότι όπως ειπώθηκε μέσα στο Δ.Σ. από το μέλος της Φερτάκη Βασίλειο που είναι και ο πρόεδρος της Δυτικής Ελλάδας ότι ο ίδιος έχει λάβει πρόσφατα κλήση σε απολογία από την Διοίκηση του για θέμα καταστρατήγησης ωραρίου σε βάρος του !!! 
 Αντί να αναλάβει λοιπόν το προεδρείο τις ευθύνες του κόμπαζε για το ότι συνέβαλε να βγει η διαταγή για την ειδική αποζημίωση πέραν του 8ωρου και έτσι τουλάχιστον θα παίρνουν κάτι οι πυροσβέστες !!!
 
 Συνάδελφοι ο εμπαιγμός είναι μεγάλος και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη ανοχή ούτε από τους εργαζόμενους αλλά ούτε και από τις ίδιες τις Ενώσεις σε τέτοιου είδους πρακτικές . Αντί λοιπόν το σημερινό προεδρείο αλλά και όλες οι προηγούμενες διοικήσεις της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. :
 
 ‘Ηρθαν λοιπόν τώρα με αυτόν τον πονηρό και ύπουλο τρόπο για τα εργασιακά μας δικαιώματα σιγοντάροντας την κυβέρνηση στην εκμετάλλευση μας να:
 
    Έτσι έχουν τα πράγματα συνάδελφοι και καλούμαστε πλέον όλοι μας να πάρουμε θέση .
     Με δεδομένο λοιπόν την στάση της Π.Ο.Ε.Υ.Π Σ και την κυβερνητική κάλυψη που δόθηκε επισήμως μέσω του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών στην συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο στις 23 Ιουνίου με την ΕΑΚΠ και τους συνεργαζόμενους φορείς στις επιφυλακές για τα στάδια επικινδυνότητας κ.λ.π. ( βλέπε σχετικά στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ ) .
    Ή θα αγωνιστούμε τα συνδικαλιστικά όργανα και οι εργαζόμενοι δίπλα -δίπλα για να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση προς όφελος των δικαιωμάτων μας και του δικαιώματος που έχουμε εμείς και οι οικογένειες μας για μία ζωή με αξιοπρεπείς συνθήκες ή  σε διαφορετική περίπτωση που δεν αντιδράσουμε θα υποχρεωθούμε να ζήσουμε μέσα στις συνθήκες μεσαίωνα που μας έχουν ετοιμάσει .   Η επιλογή δική μας !!!!   
 
   Η Ε.Α.Κ.Π υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων κυρίως σε βάρος του ελεύθερου χρόνου το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία  για την προστασία του ωραρίου, στα αγώνα αυτόν καλεί τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να συμμετέχουν και από κοινού να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τα ζητήματα αυτά  
.
   Καλεί επίσης την ΕΑΠΣ εάν πραγματικά πιστεύει τα όσα καταγγέλλει για τις παραβιάσεις του ωραρίου να ζητήσει από τα μέλη της που ασκούν διοίκηση και κυρίως από τα συνδικαλιστικά της στελέχη να μην εκτελούν σε βάρος του ελευθέρου χρόνου των πυροσβεστών παράνομες προφορικές εντολές. 
.
                                                                          Για την ΕΑΚΠ  
.
                                                        Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ 
.
                                                  Καραγκούνης Δημήτρης         Μιχαήλ Μιχαήλ


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις