Ημερομηνία:02-08-2008
Τίτλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ανακοίνωση:

       Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                      Ε.Α.Κ.Π. 
       Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                        .
      Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
  ΑΘΗΝΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
 
                                             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η -   Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ  
    
    Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατά παντός υπευθύνου για την συνεχόμενη καταστρατήγηση του ωραρίου των πυροσβεστών της Λέσβου η Ε.Α.Κ.Π. έχει να δηλώσει τα εξής:
    Κυρίως από την περίοδο ανάληψης της δασοπυρόσβεσης από το Π.Σ. και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που δημιούργησε η νέα αρμοδιότητα, η πολιτεία επέλεξε αντί της κάλυψης τους με αντίστοιχες προσλήψεις να χρησιμοποιεί το υπάρχον προσωπικό σε συστηματική βάση πέραν του κανονικού του ωραρίου κατά τρόπο απαράδεκτο για την σωματική και ψυχική ακεραιότητα των υπαλλήλων.
   Είναι νωπές στην μνήμη μας ακόμη οι εικόνες
   Το γεγονός ότι: Το Π.Σ. από την ίδρυση του την δεκαετία 30 μέχρι και το 1997 δηλαδή σε διάρκεια 60 και πλέον ετών είχε 19 θανατηφόρα ατυχήματα. Ενώ από το 1998 χρονιά ανάληψης της δασοπυρόσβεσης που ξεκίνησε η υπερεντατικοποίηση της απασχόλησης, αφού κλήθηκε το υπάρχον προσωπικό να αντιμετωπίσει έναν τεράστιο όγκο αρμοδιοτήτων χωρίς αντίστοιχες προσλήψεις με αποτέλεσμα να μην τηρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας, υπήρξαν μέσα σε περίοδο 9 χρόνων συνολικά 26 θάνατοι ( 13 θάνατοι μονίμων , 12 συμβασιούχων πυροσβεστών και ενός εθελοντή ) με τους 15 από τους θανάτους αυτούς να έχουν συμβεί μέσα στα πρώτα 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη μιλάει από μόνο του.  
     Στην βάση αντιμετώπισης όλων αυτών των τραγικών γεγονότων και των αλλεπάλληλων παραβιάσεων:
 Με σύμμαχο λοιπόν οι κυβερνήσεις την στάση αδράνειας και συνενοχής του Συνδικαλιστικού κινήματος και κυρίως της Ομοσπονδίας με εξαίρεση μόνο κάποιες Ενώσεις και χωρίς να έχουν πιεστεί να εφαρμόσουν την εργατική νομοθεσία που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και για τους πυροσβέστες, συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη και εγκληματική όπως αποδείχτηκε στην πράξη πολιτική σε βάρος του ελεύθερου χρόνου και της ασφάλειας των πυροσβεστών. 
            Στην βάση προάσπισης όλων αυτών των αγαθών λοιπόν του ελεύθερου χρόνου και της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας κινήθηκε η μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης του Βορείου Αιγαίου και αξίζουν τα συγχαρητήρια για την υπεύθυνη στάση που επέδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα πριν αναγκαστούν στην ενέργεια αυτή.
      Το παράδειγμα τους ας το λάβουν υπόψη τους οι υπόλοιπες Ενώσεις και κυρίως η Ομοσπονδία που εάν έπαιρνε πρωτοβουλία θα ήταν θέμα λίγων ωρών για να πάψουν μία και καλή όλα αυτά τα φαινόμενα και ας πάψουν επιτέλους υποκριτικά να ρίχνουν το μπαλάκι στους ίδιους τους πυροσβέστες για να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.
.
                                          ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις