Ημερομηνία:05-09-2008
Τίτλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανακοίνωση:

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                      Ε.Α.Κ.Π. 
   Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                              .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008
 
             ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008
                 ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΑΓΩΝΩΝ Ή ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ     
                  
 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
 Μία πολιτική που ενώ έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο της χώρας, γεμίζει με όλο και περισσότερο χρήμα τα ταμεία των τραπεζών, των πολυεθνικών και γενικότερα των κάθε λογής εκμεταλλευτών τους.
 Ότι αποφασίζετε και εφαρμόζεται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και καταλήγει να είναι σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων όπως: Ανεργία – Υποαπασχόληση – Ακρίβεια – Συρρίκνωση του εισοδήματος - Περικοπή κοινωνικών δαπανών - δικη φορολογία – Ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση φορέων και υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες ( Υγεία – παιδεία – μεταφορές – επικοινωνίες κ.λ.π) – Πετσόκομμα ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων - Εκμετάλλευση αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων - Επιμήκυνση του χρόνου εργασίας- Συμμετοχή της χώρας σε επεκτατικά πολεμικά σχέδια  μεταφράζεται αυτόματα σε πλούτο για τους χρυσοκάνθαρους ευνοούμενους από αυτήν. 
 Εμείς οι πυροσβέστες όμως έχουμε λόγους για να είμαστε παρών. Είμαστε τα ποιο κραυγαλέα θύματα αυτής της πολιτικής στον δημόσιο τομέα αφού βασικά δικαιώματα όπως ο ελεύθερος χρόνος είναι στην διάθεση της υπηρεσίας και τα μέτρα ασφάλειας αρχίζουν και τελειώνουν με τις ευχές των δικών μας ανθρώπων .      
 Έχουμε λόγους να προσπεράσουμε τα εμπόδια που μας βάζουν αυτοί που :
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοιαξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι, η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί αφού βγάλετε τα απαραίτητα συμπεράσματα με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας και γενικότερα εφαρμόζονται ή σχεδιάζονται να εφαρμοστούν σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να προσπεράσετε τα εμπόδια και να αγνοήσετε τις παρελκυστικές τακτικές των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παίρνοντας ενεργό θέση σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πριν είναι πολύ αργά.   
     Η Ε.Α.Κ.Π. που δυστυχώς εδώ και μία δεκαετία επαληθεύεται με τον χειρότερο τρόπο για ότι είχε επισημάνει και προειδοποιήσει πως θα συμβεί σε βάρος των δικαιωμάτων μας θα αναπτύξει για ακόμη μία φορά στο αμέσως επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες με σκοπό την διέξοδο από το τέλμα της συνδικαλιστικής αδράνειας. Δική σας υπόθεση και επιλογή πλέον η προστασία των δικαιωμάτων μας .  
                                           ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις