Ημερομηνία:12-10-2008
Τίτλος: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση:

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας   Ομοσπονδίας   Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος
.                                                                                                                                   .
          Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
ΑΘΗΝΑ   11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008              ΠΡΟΣ : ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
          ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  
    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας που αποτελείται από μέλη της Π.Α.Σ.Κ.Π. για μία ακόμη φορά χρησιμοποιώντας τον τίτλο της Ένωσης Δυτικής Ελλάδας με την από 9/10/2008 ανακοίνωση του επιχειρεί να κτυπήσει με προβοκατόρικο τρόπο μέσω της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας την Ε.Α.Κ.Π. συνολικότερα ενόψει των εκλογών για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων.
  Η νέα προβοκάτσια της Π.Α.Σ.Κ Π. σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. έχει ως εξής:
 Προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος τους ποιο αποτελεσματικά, δηλαδή η αποδυνάμωση της Ε.Α.Κ.Π. ενόψει των εκλογών τουλάχιστον στα όρια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αντί να εκδώσουν ανακοίνωση σαν παράταξη χρησιμοποιούν αντικαταστατικά τον τίτλο της Ένωσης, αφού δεν μπήκε ως θέμα στο Δ.Σ. και δεν αποφασίστηκε να βγει τέτοιου είδους ανακοίνωση. Σκοπός τους είναι να προσδώσουν το ανάλογο κύρος στο νέο τους συκοφαντικό κατασκεύασμα για να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο. Για να στηρίξουν την νέα άθλια επίθεση κατά της Ε.Α.Κ.Π. λόγω έλλειψης επιχειρημάτων προσπαθούν να αξιοποιήσουν γεγονότα που έγιναν προ 20 ημερών ( κινητοποίηση αστυνομικών Κεφαλονιάς 18/9/08 ).  
 Μετά την πάροδο 3 εβδομάδων λοιπόν θεώρησαν σκόπιμο αφού έτσι τους εξυπηρετούσε, να κατηγορήσουν επιλεκτικά μόνο τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας ότι δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση των Αστυνομικών της Κεφαλονιάς και είχαν προσκληθεί και οι πυροσβέστες όταν :
---- Τα μέλη του δεν αξιοποίησαν την παρουσία τους στο 10Ο Συνέδριο τον Ιούνιο ώστε να βάλουν θέμα για να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, όπως επίσης δεν στήριξαν το ψήφισμα της Ε.Α.Κ.Π. που κατατέθηκε σε αυτό και εμπεριείχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων.  
---- Ο πρόεδρος της Ένωσης που είναι και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας δεν έβαλε σε κανένα Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. θέμα για κινητοποιήσεις αλλά ούτε στήριξε πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. για κινητοποιήσεις που κατατέθηκε στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας στις 15/7/08. 
---- Το Δ.Σ. της Ένωσης που αποτελείται από 6 μέλη της Π.Α.Σ.Κ.Π. και 5 της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. παρά τα οξυμένα προβλήματα δεν πήρε καμία απόφαση για κινητοποιήσεις ούτε απηύθυνε πρόταση στην Ομοσπονδία ή στις άλλες Ενώσεις για κινητοποιήσεις. 
   Η Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας λοιπόν δεν αρνήθηκε την συμμετοχή της σε μία αγωνιστική κινητοποίηση της Ένωσης ή του κλάδου που την επιδιώκει με κάθε τρόπο να γίνει, αντιθέτως αρνήθηκε σε αυτούς που ενώ με την στάση τους και την αδράνεια τους βάζουν εμπόδια για να μην γίνει ποτέ μία τέτοια κινητοποίηση, της ζητούσαν όμως με την παρουσία της να δώσει άλλοθι σε μία στημένη παράσταση αγωνιστικότητας που κανέναν ουσιαστικό αντίκτυπο δεν θα είχε στην επίλυση των προβλημάτων μας.
    Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση στις συκοφαντίες που εξαπολύει το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ Δυτικής Ελλάδας σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. για λογαριασμό της Π.Α.Σ.Κ Π. μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο που αντιμετωπίζει να χάσει την έδρα της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων εξ αιτίας:
Ø                  Της στάσης που κράτησε όλα αυτά τα χρόνια απέναντι σε κάθε καταστρατήγηση του κανονισμού μεταθέσεων με την αποσιώπηση των παραβιάσεων, την συγκάλυψη στις παράνομες αποφάσεις και την συμμετοχή της σε αυτές.
Ø                  Την αγαστή συνεργασία που είχε με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στο ρουσφετολογικό αλισβερίσι μέσω των αποφάσεων του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων για ψηφοθηρικές ανάγκες
Ø                  Την πλήρη κάλυψη που παρείχε στις επιλογές της Φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας για το κτύπημα της αξιοκρατίας μέσα από τις παράνομες αποφάσεις και τις τροποποιήσεις των Π.Δ.19/2006 και 236/07, για τους παραπάνω λόγους μη έχοντας το σθένος να ζητήσουν σαν παράταξη την στήριξη των συναδέλφων χρησιμοποιούν με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο τον τίτλο της Ένωσης Δυτικής Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό λοιπόν ακόμη και εάν δεν υπήρχε η παραμικρή αφορμή για να εκδώσουν την ανακοίνωση αυτή έπρεπε να την κατασκευάσουν με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν να κάνουν πολύ καλά και αυτό έκαναν.   
  Προσπαθούν μέσα από την ανακοίνωση τους να απαξιώσουν και να μειώσουν την προσφορά της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας χρεώνοντας της ότι αναλώνεται σε « φιλολογικές διατυπώσεις » και «κρύβεται» κάθε φορά που απαιτείτε η παρουσία της σε πραγματικούς αγώνες.
   Ρωτάμε το προεδρείο της Ένωσης για να δώσει απάντηση προς τους συναδέλφους της Δυτικής Ελλάδας και όχι φυσικά προς εμάς γιατί εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι μέχρι που φτάνει η «αγωνιστικότητα του» ποιες είναι οι δυναμικές παρεμβάσεις που διατείνεται ότι κάνει και πως αξιοποιεί όπως λένε κάθε δυνατότητα προς«όφελος» των υπαλλήλων.
   Ας φέρουν ένα παράδειγμα που χωρίς παράλληλα να υπάρχουν και δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου οι όποιες παρεμβάσεις σε Μ.Μ.Ε. έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Το μόνο που κατάφεραν ήταν ο εφησυχασμός στους εργαζόμενους όσο και σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίζουν με συνέπεια την χειμερία νάρκη που έχει μπει το συνδικαλιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια στον κλάδο μας.   
 Το γεγονός πάντως ότι ο πρόεδρος δέχτηκε απολογία και χωρίς να αμφιβάλουμε για το άδικο του χαρακτήρα της, δείχνει το κύρος που έχει η Ένωση και πόσο υπολογίζουν τις αντιδράσεις της. Όπου όμως τις υπολογίζουν όπως του προεδρείου της Δωδεκανήσου και Ρόδου δεν τολμούν την παραμικρή παραβίαση ωραρίου.  
  Συνάδελφοι της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί βγάλετε τα συμπεράσματα σας από την καθημερινότητα που βιώνεται και να καταδικάσετε με την ψήφο σας αυτού του είδους τον συνδικαλισμό που είναι υπεύθυνος για τις διαστάσεις που έχουν πάρει τα προβλήματα στον κλάδο μας.
                                                                      Για την Ε.Α.Κ.Π.   
.
                          Τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.   Καραγκούνης Δημήτρης – Μιχαήλ Μιχαήλ


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις