Ημερομηνία:30-08-2008
Τίτλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ανακοίνωση:

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Β Ε Σ Τ Ω Ν
Ε.Α.Κ.Π
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
 Κιν..6973827971 - 6973552943-6973353064                                                Ε mail: info@old.eakp.gr
 
 ΠΑΤΡΑ   29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008              ΠΡΟΣ: Τα Μέλη   της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
                                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ενώ βρισκόμαστε στην μέση της αντιπυρικής περιόδου και παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις-καταγγελίες μας οι καταστρατηγήσεις του ωραρίου καθώς και η υπερεργασια σε βάρος των συνάδελφων πυροσβεστών δίνουν και παίρνουν. Παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις μας η Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας δεν λέει να πάρει θέση.    
  Φαίνεται ότι οι κραυγές αγωνίας και αγανάκτησης των συνάδελφων πυροσβεστών δεν αγγίζουν το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο μα ούτε και την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Ας μιμηθούν τουλάχιστον την Ε.Υ.Π.Σ Βορείου Αιγαίου όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την συνεχόμενη καταστρατήγηση ωραρίου των Πυροσβεστών της Λέσβου.
   Οι καταγγελίες των συνάδελφων οι οποίες φτάνουν σε εμάς δεν έχουν τέλος. Ακόμη και υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν στην έδρα της Ένωσης μας καταγγέλλουν ότι μετά από μετάβαση προς ενίσχυση σε πυρκαγιά σε άλλο Νομό όταν επέστρεψαν αντί η διοίκηση να φροντίσει για την ανάπαυση τους όχι μόνο δεν το έπραξε μα τους έθεσε σε υπηρεσία περιπολικού με πρόσχημα το δείκτη επικινδυνότητας (4) τεσσάρι . Καταλαβαίνετε ότι πλέον μιλάμε για την πλήρη εξουθένωση του πυροσβέστη η οποία αρκετές φορές κατά το παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει στο να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
    Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το φαινόμενο καταστρατήγησης ωραρίου θα αντιμετωπιστεί μόνο εάν η Ένωση μας ,η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ μα και όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία κινηθούν συγκροτημένα. ασυμβίβαστα, χωρίς χρονοτριβή και προς κάθε κατεύθυνση με στόχο την επίλυση των προβλημάτων μας και όχι αφήνοντας τον Πυροσβέστη έρμαιο στις ορέξεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.
 Το ποιοι σιγοντάρουν οτιδήποτε αντεργατικό συμβαίνει και ποιοι αγωνίζονται πραγματικά για τα δικαιώματα του πυροσβέστη είναι ξεκάθαρο αφού για μια ακόμη φορά στο συμβούλιο του Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ οι παρατάξεις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & Π.Α.Σ.Κ απέφυγαν να τοποθετηθούν σε ψηφοφορία που ζητήθηκε από την Ε.Α.Κ.Π με θέμα προ ημερησίας διάταξης «Αντιμετώπιση καταστρατηγήσεων ωραρίου».Μάλιστα ειπώθηκε το εξής ¨ 
   Ας αφήσουμε το θέμα να αντιμετωπίζεται τοπικά όπως αντιμετωπίζεται από κάποιες ενώσεις ή και τους ιδίους τους εργαζόμενους».Για άλλη μια φορά εμφανίζονται ως πόντιοι πιλάτοι. Ξέρουν βλέπετε ότι οι περισσότερες Ενώσεις αδρανούν-αδιαφορούν και οι συνάδελφοι λόγω άγνοιας ή φόβου αποφεύγουν να έρθουν αντιμέτωποι με τις Διοικήσεις τους.
   Αδιαμφισβήτητος μάρτυρας για το τι επικρατεί είναι και η κλήση σε απολογία του Προέδρου της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας ο οποίος έχει λάβει πρόσφατα κλήση σε απολογία από την διοίκηση του για θέματα καταστρατήγησης ωραρίου σε βάρος του!!!
    Αλλά αυτό συνάδελφοι δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει εάν δεν πιέσουμε από τα κάτω τα μέλη της Ένωσης γιατί απλούστατα από την Ένωση μας δεν έλειπε ο εργατολόγος αλλά η βούληση να υπερασπιστούν τα εκάστοτε προεδρεία τα καταπατημένα δικαιώματα των συναδέλφων.
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας καταδικάζει και καταγγέλλει όλα τα ανωτέρω και σας καλεί να πράξετε το ίδιο και εσείς με σκοπό να υποχρεωθούν τα συνδικαλιστικά μας όργανα η Ε.Υ.Π.Σ ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ να ενεργοποιηθούν προς όφελος μας.  
   Να αφουγκραστούν τις κραυγές απόγνωσης των συναδέλφων και να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξαλειφθεί κάθε αντεργατική πολιτική και τακτική, κάθε καταστρατήγηση βασικών κεκτημένων δικαιωμάτων, που ταλανίζουν τους συναδέλφους της περιφέρειάς μας και ασκούνται σε βάρος όλων των εργαζόμενων στο πυροσβεστικό σώμα, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα συνολικά και στην βάση τους.
 
 .
 
                                             ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις