Ημερομηνία:30-10-2008
Τίτλος: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ανακοίνωση:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Ιωάννινα 30-10-2008
 
   Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών καταγγέλλει την επιλογή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου σε ότι αφορά τη 15νθήμερη παραμονή (15-29 Οκτωβρίου) πυροσβεστικού οχήματος και υπαλλήλων στο Δ/Δ Ελληνικού, χωρίς να υπάρχει συμβάν αρμοδιότητας του Π.Σ. σε εξέλιξη παρά μόνο την πρώτη ημέρα, καθώς και την τοποθέτησή τους δίπλα από τις δυνάμεις καταστολής, στο χώρο που προορίζεται για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. παρά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής.
  Η κίνηση αυτή αποσκοπούσε καθαρά στην ενίσχυση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας εφόσον προσέδωσε στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους καθήκοντα αστυνομικού τύπου που δεν συνάδουν με την κοινωνική αποστολή που έχουν αναλάβει, ενώ παράλληλα επιχειρεί να συμβάλλει στη δημιουργία ανάλογου κλίματος στη συνείδηση των πυροσβεστών και των πολιτών για το ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος.
  Περίτρανη απόδειξη γι αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ο αντιπυρικός σχεδιασμός έτους 2008 δεν προβλέπει την ύπαρξη περιπολικού οχήματος στη συγκεκριμένη περιοχή και για το λόγο αυτό άλλωστε κηρύχθηκαν για πολλοστή φορά φέτος παράνομες επιφυλακές σε υπηρεσίες του Ν. Ιωαννίνων προκειμένου να στελεχωθεί το εν λόγω όχημα, εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουμε ως Σώμα.
  Αίσθηση όμως προκαλεί και η στάση του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ηπείρου με την αδράνεια που επέδειξε στο συγκεκριμένο θέμα, σε συνδυασμό με τη μη υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. σε ότι αφορά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για τις παράνομες επιφυλακές, αλλά και την πλήρη απουσία από το χρονοδιάγραμμά του αγωνιστικών κινητοποιήσεων με στόχο την ανάδειξη και επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των υπαλλήλων της περιφέρειας.
  Ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών καλούμε το προεδρείο του Δ.Σ. έστω και τώρα να πάρει επίσημα θέση και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά που θίγουν το κύρος των πυροσβεστών, αλλά και το συμφέρον του ηπειρώτικου λαού.
  Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τον εκσυγχρονισμό και την ουσιαστική αναβάθμιση του Π.Σ. ώστε να αποτελέσει μια υπηρεσία που θα βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντί του.
 
                                                                       
                                               Για την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών
                                               το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου
 
                                 
                                                 
                                                 Βλάχος Δημήτριος (τηλ.6978520351)         


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις