Ημερομηνία19-11-2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

 
 
         ΕΝΩΤΙΚΗ      ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ       ΚΙΝΗΣΗ      ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                         της 
    Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος
.                                                                                                                                                                            .                                                                                 
     ΑΘΗΝΑ   4 Νοεμβρίου 2005                                                           Τηλ. & fax : 2231032177
                                                                                                                 Κιν. 6974141197 –6974499891
       
                                                     Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ 
  
 Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών χθες 3 Νοεμβρίου 2005 έκανε παρέμβαση στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος με σκοπό να καταγγείλει την επιλογή των αποσπάσεων ως μέτρο κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών αυτή την φορά των Νησιωτικών Υπηρεσιών και να ζητήσει την ακύρωση τους .
 Ήδη το διάστημα αυτό έχουν εκδοθεί και θα συνεχίσουν να εκδίδονται σύμφωνα με τον Αρχηγό όσο δεν θα γίνονται προσλήψεις για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αποφάσεις μετακίνησης με αποσπάσεις από διάφορες ηπειρωτικές υπηρεσίεςπρος την Π.Υ. Κώ , το Π.Κ. Τήνου   το Π.Κ. Σαντορίνης  το Π.Κ. Παξών και το Π.Κ. Ραχών Ικαρίας
   Η επιλογή θα γίνεται από υπηρεσίες που κατά την εκτίμηση του Α.Π.Σ. παρουσιάζουν μεγαλύτερη δύναμη συγκριτικά με άλλες υπηρεσίες .    
   Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που θέλει του πυροσβέστες μόνιμα ξεσπιτωμένους μακριά από τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις για να καλύπτουν με δικές τους θυσίες τις όποιες υπηρεσιακές ανάγκες δεν μπορεί να συνεχιστεί .
 Δεν θα αποκατασταθεί η πυρασφάλεια της χώρας με τις αποσπάσεις και το εργασιακό ξεζούμισμα των πυροσβεστών .
 Είναι μεγάλες οι πολιτικές ευθύνες και τη τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης που τα κενά του Σώματος αγγίζουν πλέον τις 4.000 ξεπερνώντας το 1/3 των οργανικών θέσεων αφού έχουν παγώσει οι προσλήψεις επί μία πενταετία από το 2.000 .
 Είναι ακόμη όμως πιο μεγάλες ο ευθύνες των συνδικαλιστικών οργάνων και κυρίως της Ομοσπονδίας που δεν προχωρά σε δυναμικές κινητοποιήσεις παρά τις αποφάσεις με προτεραιότητα την κάλυψη των κενών θέσεων .
 Η έλλειψη δύναμης έχει αναδειχτεί στο υπ. αριθμόν ένα πρόβλημα επιβίωσης πλέον του Πυροσβεστικού Σώματος και η υπ. αριθμόν ένα απειλή των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών .  
 Η Ε.Α.Κ.Π. στην προσπάθεια της να αναδειχθεί το πρόβλημα της έλλειψης δύναμης προς την Ελληνική κοινωνία και να απαιτηθούν λύσεις από την κυβέρνηση ,τον Ιούνιο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδουαφού απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς προχώρησε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με όσους συνδικαλιστές ανταποκρίθηκαν προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξηςεπιδίδοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε.          
 Με τις ίδιες αγωνίες για ακόμη μία φορά απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα και καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους .  
 Δεν πρέπει να υπάρξει άλλη ανοχή στην συνέχιση αυτής της απαξιωτικής πολιτικής για το Πυροσβεστικό Σώμα άλλα ούτε προς το στήριγμά της που είναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι εκφραστές του Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. 
 Καμία ανοχή πλέον στους συνδικαλιστές που έχουν αναγάγει σε προϊόν εκμετάλλευσης την έλλειψη δύναμης για να χειραγωγούν συνειδήσεις μεσώ των αποσπάσεων κυρίως των νέων συναδέλφων που το όνειρο τους για μετάθεση σκοντάφτει στο πάγωμα των προσλήψεων .   
 Η Ε.Α.Κ.Π. όλο αυτό το διάστημα ανέπτυξε διάφορες δραστηριότητες σχετικά με την ανάδειξη των προβλημάτων και την ενημέρωση των συναδέλφων γύρω από τα εργασιακά με έκδοση εφημερίδας και   την πραγματοποίηση των κατά τόπους ενημερωτικών εκδηλώσεων .
 Δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει   τις αγωνιστικές της πρωτοβουλίες σε πείσμα της αδράνειας και του συμβιβασμού και ζητά την καθολική συμμετοχή όλων των πυροσβεστών και την στήριξη των κοινωνικών φορέων .
 
          
                            ΕΝΩΤΙΚΗ    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ    ΚΙΝΗΣΗ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Αρχείο Ανακοινώσεων ΕΑΚΠ