Ημερομηνία04-09-2010
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 8 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ Κ.Λ.Π

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Είναι απίστευτο και όμως ελληνικό. Με μιά \"περίεργη\" απόφαση που πάρθηκε και δημοσιεύθηκε εν κρυπτώ, πέταξαν τις οικογένειες αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών εκτός στρατιωτικών νοσοκομείων.
Ενώ για τους πολιτικούς υπαλλήλους των υπουργείων περιθάλπει μέχρι και γονείς, αδελφούς τους. Θα δοθεί κάποια απάντηση ή θέλουν και άλλες παραιτήσεις; Μπράβο στους υπουργούς που υπέγραψαν την κατάπτυστη απόφαση. Θα τους θυμόμαστε. (Η απόφαση έχει αριθμό Αριθμ.: Φ. 700/ΑΔ218421/Σ. 560 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1357 από 2/9/2010)
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε από τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης δεν προκύπτει αυτό που υποστηρίζεις αλλά το αντίθετο. Δεν γνωρίζουμε εάν την έχεις διαβάσει ή σε έχουν πληροφορήσει σχετικά με αυτήν την απόφαση, όπως και να είναι όμως εμείς σου την κοινοποιούμε για να λάβεις γνώση καθώς και οι συνάδελφοι επισκέπτες του site. Κάνε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/pdf/ya401.pdf
 
 
2ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο -ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΣ- ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (LOGIN) ΣΤΟ SITE, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ (ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Π.Σ.), ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Για το θέμα που βάζεις αν και το έχουμε διευκρινίσει σε προγενέστερο ερώτημα συναδέλφου σε  πληροφορούμε τα εξής:
·             Το login προς το παρόν είναι για την επικοινωνία και τους διαλόγους συνεργασίας μεταξύ των στελεχών της Ε.Α.Κ.Π. . 
·             Είναι στους σχεδιασμούς της ΕΑΚΠ να δημιουργήσει μίας μορφής φόρουμ συζητήσεων ανοιχτού για όλους τους συναδέλφους για καθαρά εργασιακά ζητήματα με συγκεκριμένους όρους και κανόνες. Η ΕΑΚΠ αγωνίζεται έχοντας συγκεκριμένες θέσεις για τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου και με συγκεκριμένους στόχους για την ανάταση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος ( βλέπε ποια είναι η ΕΑΚΠ ) και για τον λόγο αυτό δεν θέλει να συμβάλει ώστε μέσα από μία ανεξέλεγκτη, ατέρμονη και άνευ ουσίας διαδικασία ηλεκτρονικού διαλόγου στον περαιτέρω εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
·             Δεν επιθυμεί δηλαδή η ιστοσελίδα της από φορέας υπεύθυνης και έγκυρης πληροφόρησης και μετερίζι ενημέρωσης για την δραστηριότητες του αγωνιστικού συνδικαλισμού να γίνει φορέας παραπληροφόρησης ή εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων και γενικότερα παραπλάνησης των εργαζομένων από όσους θα αξιοποιούν το φόρουμ για να ψαρεύουν σε θολά νερά  και μέσα από στρεβλώσεις και την παραπληροφόρηση να υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα και ειδικότερα τον αγωνιστικό συνδικαλισμό. Υπάρχει πλούσια εμπειρία από ανάλογα φόρουμ κυρίως στο φαισμπουκ για το τι σκοπιμότητες εξυπηρετήθηκαν τόσο από μία μερίδα επισκεπτών δήθεν «ανεξάρτητων» και «ανιδιοτελών» και «αυθορμήτως αγανακτισμένων» όσο και από τους δημιουργούς τους.  
    Για το θέμα αυτό θα αναφερθούμε αναλυτικά σε μελλοντικό σχόλιο μας για να πάψουν κάποιοι να αξιοποιούν τα πραγματικά προβλήματα και τις προσδοκίες των συναδέλφων με στόχο να τους πηγαίνουν πάλι από την πίσω πόρτα στην αγκαλιά όλων αυτών των συνδικαλιστικών παραγόντων που ευθύνονται για την τραγική κατάληξη των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Π.Χ. ( βλέπε Ωράριο).
Λίγη υπομονή λοιπόν συνάδελφε και κάτι καλό θα βγει στο τέλος για το ζήτημα που θέτεις. Τέλος σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία και σου ευχόμαστε καλή πορεία στο Π.Σ.
 
 
3ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
α) ερώτηση: με τον νέο νόμο 3865/2010 στο άρθρο 20 Ποιοί θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31/12/2010 ?
.
β) είμαι συνάδελφος από πυ ………….. σειρά του΄\' 87 ποτέ θεμελιώνω συνταξιοδοτικό δικαίωμα όσο αφόρα για την δουλεία που κάνετε παιδία συγχαρητήρια είστε η πραγματική φωνή των πυροσβεστών.
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητοί συνάδελφοι αν και πρέπει σύντομα να εκδοθεί σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος με πρωτοβουλία της υπηρεσίας βάση των νέων ασφαλιστικών ρυθμίσεων, η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος προκύπτει από το άρθρο 26 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων και έχουν  θεμελιώσει όσοι, συνυπολογιζομένου του χρόνου πραγματικής υπηρεσίας, της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου προϋπηρεσίας σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ( σύμφωνα με δεδικασμένες αποφάσεις και δηλώσεις υπευθύνων ) συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης.
 
4Ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
καλημερα συναδελφοι και συγχαρητηρια για την δουλεια που κανετε για την ενημερωση μας. Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα : Εαν υπαρχει καποιος νομος ή καποιο ΠΔ που να λεει οτι μπορουν οι αξιοτιμοι ανωτεροι συναδελφοι μας να λαμβανουν τις 5μερες και νυχτερινες αποζημιωσεις απο το σπιτι!! (ή ειναι μονο μια δγη του ΑΠΣ του 1995?). Παρακαλω αν γνωριζεται να μας ενημερωσεται Ευχαριστω.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε αν και έχουν γραφτεί κατά καιρούς αρκετά για το θέμα αυτό, επιγραμματικά σε ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα Π.Δ. ή κάποιος Νόμος που να προβλέπει τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Όλα αυτά τα θέματα των εξαιρέσεων ή της διαφορετικής μεταχείρισης για κάποιες ομάδες  ρυθμίζονται από διάφορες διαταγές που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς και αυτό γίνεται γιατί ακριβώς οι αμοιβές μας για την υπερεργασία είναι επιδόματα και δεν χορηγούνται όπως προβλέπεται από το άρθρο 16 του Νόμου 3205/03 . Είναι το αποτέλεσμα της αδράνειας και της άρνησης των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού που ποτέ δεν πάλεψαν ουσιαστικά για το ζήτημα αυτό αλλά το άφησαν να σέρνεται κατ αυτόν τον τρόπο και φυσικά το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας,
·               με αδικίες σε βάρος κυρίως όσων πραγματικά προσφέρουν πραγματική υπερεργασία και κυρίως στην μάχιμο υπηρεσία.
·               στην πρόσφατη περικοπή του 20% από τα επιδόματα που τελευταία στιγμή εξαιρέθηκαν οι αμοιβές για την πρόσθετη εργασία.
·               ως αιτία για την μη χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης του 2009 σε όσους την δικαιούνταν λόγο του υπολογισμού τους στις τακτικές αποδοχές.
 Το μέτρο της πλασματικής χορήγησης δεν αφορά όμως όλους ανεξαιρέτως τους Αξιωματικούς αλλά όσους προβλέπουν οι σχετικές διαταγές του Α.Π.Σ.  Π.Χ. Για όσους ασκούν διοίκηση και για όσους υπηρετούν σε επιτελικές υπηρεσίες και ορίζονται με ειδική διαταγή του Α.Π.Σ. σε ομάδες κατ οίκον επιφυλακή. Επίσης όταν τίθενται οι υπάλληλοι του Π.Σ. σε κατ οίκον επιφυλακή εξ αιτίας ύπαρξης συμβάντων σε εξέλιξη. Για όλα αυτά να ξέρεις αγαπητέ συνάδελφε η Ε.Α.Κ.Π. έχει κάνει δεκάδες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς και ιδίως προς τον σημερινό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όταν ήταν πάλι Υπουργός Δημόσιας Τάξης, αλλά και προς όλους τους μεταγενέστερούς του. Γνώριζαν και γνωρίζουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες πολύ καλά τι συμβαίνει με το ζήτημα των αμοιβών για την υπερεργασία αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτε γιατί τους βολεύει το διαίρει και βασίλευε. Ακόμη και μέχρι σήμερα η Ε.Α.Κ.Π έχει μείνει μόνη της να φέρνει στο προσκήνιο επιλεκτικές χορηγήσεις υπερωριών σε ορισμένες. ομάδες ενστόλων βάση του άρθρου 16 του Νόμου 3205/03 μέσω Υπουργικών αποφάσεων και οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού απλοί θεατές και συμπαραστάτες των κυβερνήσεων στo πετσόκομμα δικαιωμάτων. Ενώ θα μπορούσε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας όλες αυτές οι στρεβλώσεις και οι αδικίες να έχουν ακυρωθεί στα πλαίσια της ισονομίας του συντάγματος με αντίστοιχες ακυρωτικές διαδικασίες ή να προβλέπονται για όλους το ίδιο όπως έχει προτείνει κατά καιρούς η ΕΑΚΠ. 
  Για το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν που ανέφερες πέραν των εξαιρέσεων που προβλέπονται για όσους προαναφέραμε, όλοι οι υπόλοιποι παίρνουν τις αποδοχές αυτές δεδουλευμένα. Αν λοιπόν νοιώθεις ότι στην υπηρεσία σου αδικήσε ως προς τον τρόπο χορήγησης, έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις εγγράφως τους λόγους και αν υπάρχει πλήρη αδιαφορία και δεν απαντηθεί ή διευθετηθεί το ζήτημα αυτό από υπηρεσιακούς παράγοντες και το Πρωτοβάθμιο Σωματείο που είσαι μέλος δείξει αδιαφορία, μπορείς να απευθυνθείς στις εισαγγελικές αρχές της περιοχής σου καταθέτοντας  μηνυτήρια αναφορά.       
 
 
5o ΕΡΩΤΗΜΑ
 
ΕΙΜΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ  ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΓΙΝΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι βάση των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται το οδικό δίκτυο έπρεπε ήδη να έχουν επανδρωθεί οι σταθμοί των ιδιωτικών οδικών αξόνων ( όχι πλέον εθνικών ) αφού οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες. Εκτιμούμε ότι περιμένουν την περίφημη Αναδιάρθρωση που είναι προ των πυλών να γίνει και μετά το κλείσιμο όσων Π.Κ. και Π.Υ. επιλεγούν να κλείσουν συν τα Πολεμικά Αεροδρόμια και με τον νέο κανονισμό μεταθέσεων στην διάθεσή τους να κάνουν μεταθέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Όσον αφορά το δικαίωμα αίτησης και με ποια κριτήρια αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιος κανονισμός μεταθέσεων θα είναι τότε σε ισχύ. Αν είναι ο ισχύον διάβασε τις κωδικοποιημένες διατάξεις του στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ για να δεις που εμπίπτεις. Εάν όμως ισχύσει το σχέδιο Π.Δ. που έχει προωθήσει προς έγκριση το Α.Π.Σ. βλέπε τις σχετικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ για το τι προβλέπει και τι θα προκύψει. Και εάν αγαπητέ συνάδελφε μετά τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων δεν πάρει την μία έδρα η ΕΑΚΠ τότε ο θεός να βάλει το χέρι του από το ρουσφετολογικό όργιο και το πετσόκομμα που θα ακολουθήσει αφού το νέο Π.Δ. είναι κατ αυτόν τον τρόπο δομημένο ακριβώς για εξυπηρετήσει ακόμη ποιο απροκάλυπτα από πριν με ευθύνη και τον μέχρι σήμερα αιρετών οργάνων ρουσφέτια και αδικίες.
 Αν σκεφτείς συνάδελφε ότι μεθόδευαν να γίνουν εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια μόνο με το ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ. Π. για να ελέγξουν απόλυτα όλον αυτόν τον όγκο μεταθέσεων που θα γίνουν λόγο της αναδιάρθρωσης και βάση του νέου κανονισμού, αφού σπάει το αμετάθετο για εκατοντάδες συναδέλφους και με το κλείσιμο των Π.Κ. όσοι «περισσεύουν» ή θα βγουν υπεράριθμοι θα μπορούν να τους μετακινήσουν μέχρι και σε υπηρεσίες όμορης περιφέρειας, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποιες είναι οι βλέψεις της Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας.      
 Αφού λοιπόν δεν τους βγήκε η προσπάθεια αποκλεισμού μετά από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, απαιτήτε μαζική στήριξη της Ε.Α.Κ.Π. στις εκλογές που θα γίνουν, για να υπάρχει μέσα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο τουλάχιστον μία φωνή αντίστασης που θα ξεσκεπάζει, θα ενημερώνει και θα αντιστέκεται σe κάθε προσπάθεια  υπονόμευσης της αξιοκρατίας.    
 
6o ΕΡΩΤΗΜΑ
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ;;;; ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΙ ΑΔΗΚOΙΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητή συναδέλφισσα για το πότε θα γίνει ο Νέος κανονισμός αυτό το ξέρουν μόνο οι ιθύνοντες. Όπως θα διάβασες στην παραπάνω απάντηση πιθανότατα να έρθουν πακέτο όλα μαζί με την αναδιάρθρωση. Πάντως οφείλουμε να σου πούμε ότι ο νέος κανονισμός δεν θα άρει αδικίες αλλά θα δημιουργήσει πολύ περισσότερες από ότι υπήρχαν και επίσης θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ξεριζωμού από την στιγμή που σπάει υποχρεωτικά το αμετάθετο και για όσους δεν το επιθυμούν. Οι αδικημένες σειρές όπως τις ονομάζεις δεν αδικήθηκαν από τον υπάρχον κανονισμό αλλά από την αναξιοκρατική εφαρμογή  των διατάξεων του από τους εκάστοτε αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων. Αν ανατρέξεις στις ανακοινώσεις της ΕΑΚΠ θα βρεις όλες αυτές τις κραυγαλέες αδικίες ( Μεταθέσεις Λιμένα Ηγουμενίτσας και ΕΜΑΚ Κομοτηνής – Τοποθετήσεις Νέων σειρών – Τοποθετήσεις Αρχ/στων και τόσων δεκάδων μεμονωμένων περιπτώσεων που δυστυχώς μόνο αυτή κατήγγειλε και πάλεψε να μην περάσουν. Η φετινή παράνομη ένταξη στις 8ετίες των συναδέλφων που ανήκουν σε αυτές τις αδικημένες σειρές που αναφέρεις και που τελικά δεν πέρασε μετά την αποκάλυψη της Ε.Α.Κ.Π. σε συνδυασμό και με την ανακατανομή δύναμης του 2010 θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερη αδικία σε βάρος τους και πογκρόμ μεταθέσεων που απεφεύχθη προσωρινά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες κυρίως της ΕΑΚΠ .
 Τι σε κάνει να πιστεύεις λοιπόν ότι θα αρθούν αυτές οι αδικίες και κυρίως μετά την ψήφιση του νέου κανονισμού εάν δεν αλλάξει η σύνθεση στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων με την παρουσία σε αυτό εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. . Μόνο εάν υιοθετούσαν το σχέδιο Π.Δ. για τον κανονισμό μεταθέσεων που κατέθεσε η ΕΑΚΠ και υπήρχε παρουσία αντιπροσώπου της στο υπηρεσιακό συμβούλιο θα υπήρχε προοπτική για να μπει μία για πάντα τέλος στην αδικία. Το γεγονός ότι θα δώσει το δικαίωμα αλλαγής τόπου συμφερόντων σε όλους δεν σημαίνει και άρση των αδικιών, αντιθέτως ο τρόπος και μόνο που θα δώσει το δικαίωμα αυτό ( χωρίς δικαιολογητικά και με την κατά πλειοψηφία έγκριση αλλαγής του τόπου συμφερόντνων και όχι με ομόφωνη απόφαση ). Όπως επίσης το γεγονός ότι νεοεξερχόμενος από την σχολή μπορεί να διώξει με μετάθεση παλαιότερο που δεν υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του και έτσι κάποιος από τον πρώτο μήνα να υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του και ο παλαιότερος συνεχώς να βρίσκεται υπό μετάθεση ( βλέπε σχετική ανάλυση ΕΑΚΠ ) από την στιγμή που δεν μπορεί να πάει στο τόπο συμφερόντων του δείχνει πως κατά πόσο θα αρθούν οι αδικίες.  
 Πάντως όλοι οι εργαζόμενοι του Π.Σ. που έχουν αδικηθεί γενικότερα στα εργασιακά τους δικαιώματα, πριν φθάσουν στο σημείο να αξιοποιήσουν την δικαιοσύνη, οφείλουν να δημιουργήσουν και με την δική τους συμβολή τις προϋποθέσεις για ένα αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα που εάν υπήρχε χρόνια τώρα δεν θα υπήρχε η ανάγκη για κανένα νομικό μέσο και απαραίτητη προυπόθεση επίσης είναι να πάψουν επιτέλους να στηρίζουν τους συνδικαλιστικούς νεκροθάφτες των δικαιωμάτων τους. Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως η προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι και αυτό ένα αξιοποιήσιμο ενδεχόμενο.     
 
7o ΕΡΩΤΗΜΑ
 
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟΝ 68σελιδος ΟΔΗΓΟΣ ΕΥΡΕΣΗΣ (τσέπης) των ΚΩΔΙΚΟΠOΙΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ της Νομοθεσίας ΠΟΥ ΤΥΠΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΙΟΚΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ ΜΕΣΩ E-MAIL. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
 
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε ο οδηγός εύρεσης που έχει εκδώσει η Ε.Α.Κ.Π. δεν διατίθεται με ατομική αποστολή, αλλά διανέμεται ήδη από τα στελέχη της μέσω των περιοδειών που πραγματοποιούνται από κλιμάκια της σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το ίδιο θα γίνει και για την περιοχή σου. Δείξε μόνο λίγη υπομονή και κατανόηση. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.    
 
 
8Ο ΕΡΩΤΗΜΑ
 
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΑΠΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ
 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε  για το δασικό επίδομα όπως αντιλαμβάνεσαι και διαβάζεις, αγώνας σοβαρός για την καταβολή του γίνεται μόνο από την ΕΑΚΠ και την Ένωση Στερεάς Ελλάδας. Πέραν των σχετικών απαντήσεων δεν υπάρχει ουδέν νεώτερο και ότι άλλο διαδίδεται απλά αποτελούν ανεδαφικές φημολογίες. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας δεν έχει γίνει καμία ενέργεια όπως και για τόσα άλλα ζητήματα φυσικά!! Η ΕΑΚΠ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι χωρίς αγώνα πλέον να μην περιμένουν καμία παροχή αλλά τα χειρότερα. Για το βαθμολόγιο συνεδριάζει ακόμη η σχετική επιτροπή του Α.Π.Σ., αλλά αγαπητέ συνάδελφε κανονικά θα έπρεπε να ενδιαφερθείς για τις περικοπές που σου έγιναν στις αποδοχές και αυτές που σχεδιάζουν μέσα από το νέο μισθολόγιο να κάνουν, καθώς επίσης πως όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν και όχι με την καραμέλα του βαθμολογίου που μας έχουν ρίξει χρόνια τώρα για να μην ασχολούμαστε με το τι πραγματικά χάνουμε καθημερινά, αλλά να προσδοκούμε όμως μία κάποια μισθολογική προαγωγή λίγο νωρίτερα, η οποία εκτός ότι είναι παγωμένη εδώ και χρόνια στα ίδια επίπεδα, μειώνεται συνεχώς από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα η αγοραστική της δύναμη.    
 Και μην ξεχνάς ότι το βαθμολόγιο το αξιοποίησαν ως δούρειο ίππο και προπαγανδιστικό μηχανισμό και με την ουσιαστική συμμετοχή των συνδικαλιστών οργάνων (βλέπε προεδρείο Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ) για να  προετοιμάσουν το κλίμα και να αθωώσουν στην συνείδηση των εργαζομένων την αύξηση των ορίων ηλικίας. 
 
 
 
 
ΜΗΝΥΜΑ
 
Yparxei akoma kapoios pou mlaei kai eisai esi. mpravo sas.  


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις