Ημερομηνία25-11-2010
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ :
 
Καλησπερα. Ειμαι πυροσβεστης σειρας 64ης και θα ηθελα να ρωτησω αν μπρορω να κανω αλλαγη τοπο συμφεροντων; Ειχα δηλωση τοπο συμφεροντων το 2005 με την αλλαγη του κανονισμου μεταθεσεων (Π.Δ. 86/2005).  Ευχαριστω πολυ.
 
.
Απάντηση στο ερώτημα:
 
Αγαπητέ συνάδελφε το ερώτημα που θέτεις έχει απαντηθεί αρκετές φορές από την Ε.Α.Κ.Π. Τις απαντήσεις που έχουν δοθεί εκατέρωθεν σε ταυτόσημα ερωτήματα συναδέλφων, θα τις βρεις στην ενότητα «Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις» στην αρχική σελίδα του site.
Επιβάλλεται όμως συνάδελφε να γίνει κατανοητό από εσένα και από όλους τους συναδέλφους που υποβάλλουν ερωτήματα για εργασιακά θέματα, ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου από τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. να απαντούν διαδοχικά στο ίδιο ερώτημα, τη στιγμή που σε καθημερινή βάση εκτός από τον αγώνα που δίνουν για την ενημέρωση, αντιμετωπίζουν και αρκετές περιπτώσεις που αφορούν εργασιακά προβλήματα συναδέλφων, ενώ παράλληλα προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να συμβάλλουν καταλυτικά στην αγωνιστική ανασύνταξη του πυροσβεστικού και γενικότερα του εργατοϋπαλληλικού κινήματος.
Γι αυτό λοιπόν κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση πριν την υποβολή ερωτήματος από συναδέλφους, η μελέτη των παρακάτω ενοτήτων που βρίσκονται στην αρχική σελίδα του site:  
«Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις»
«Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις»
«Αρχείο Ανακοινώσεων Ε.Α.Κ.Π.»
Καθώς και τις νομοθετικές διατάξεις που έχουν αναρτηθεί στην Αρχική Σελίδα
Σε ευχαριστούμε για την κατανόηση.
 
.
2ο ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ:
 
Συνάδελφοι μόλις διάβασα στην ιστοσελιδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε σχετική σημερινη ανακοίνωση (25-11-2010), για το Σχέδιο Νόμου «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις ».
Έχοντας αυτή την στιγμή σοβαρό πρόβλημα υγείας από ατύχημα σε κατάσβεση πυρκαγιάς, το ενδιαφέρον μου επικεντρώθηκε στην παράγραφο Δ.Θ. οπου προβλέπεται μια σημαντική αύξηση στο επίδομα που λαμβάνουν οι παθόντες εν υπηρεσία για το προσωπικό της ΕΛΑΣ κλπ και επέκτασή του \"...για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης και στο Λιμενικό προσωπικό.\"
Για το Πυροσβεστικό Σώμα ουδεμία αναφορά και προβλεψη; Και ας είναι το επάγγελμά μας το κατεξοχίν επικινδυνο;
Επειδή το Σχέδιο Νόμου απ\' οτι κατάλαβα παει για διαβούλευση, σας παρακαλώ να
ασχοληθείται με το σοβαρό αυτό θέμα όσο είναι ακόμα καιρός, προκειμένου να ανακουφιστούν οικονομικά όλοι οι συνάδελφοι που πάνω στην εργασία τους έπαθαν ζημια στην υγεία τους.
 
Απάντηση στο ερώτημα:
 
Αγαπητέ συνάδελφε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών στις 7-10-2008 ( Βλέπε σχετική ανακοίνωση στην Ενότητα "Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις " www.old.eakp.gr/view.php  ) παρενέβει με ανακοίνωσή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών  και κοινοποίηση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, με αφορμή τη χορήγηση επιδόματος ύψους 100 ευρώ σε τραυματισθέντες εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικούς υπαλλήλους με βάση την παράγραφο 5 του άρθρου 1 του νόμου 3554/2007 «Εισοδηματική πολιτική έτους 2007, φορολογικές και  άλλες διατάξεις»  (Φ.Ε.Κ. Α΄ 80),site). απαιτώντας από τον αρμόδιο Υπουργό ανάλογη νομοθετική ρύθμιση η οποία να προβλέπει την κάλυψη του συνόλου των οικονομικών απωλειών των παθόντων εν ώρα υπηρεσίας  συναδέλφων μας, στα πλαίσια της ισονομίας και της έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς των εργαζομένων του Π.Σ. στην πυρασφάλεια της χώρας.
Η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών που υπαγόμασταν ως πυροσβέστες, αγνόησε προκλητικά το αίτημά μας.
Το ίδιο όμως έπραξαν συνάδελφε και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ομοσπονδίας και των περισσοτέρων πρωτοβάθμιων ενώσεων, που διοικούνται από τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (Π.Α.Σ.Κ.Π. – Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.), αγνοώντας και αυτοί προκλητικά για ακόμη μια φορά  την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν οι πυροσβέστες.   
Συνάδελφε η παράταξή μας δεσμεύεται ηθικά απέναντι σε εσένα και σε όλους τους συναδέλφους που τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος, να αναδείξει και πάλι το συγκεκριμένο θέμα και να παλέψει μέχρι την οριστική επίλυσή του, όπως το πράττει όλα αυτά τα χρόνια για όσα προβλήματα απασχολούν όλους τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος. Ευχαριστούμε για την επισήμανση και την επικοινωνία .
 
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις