Ημερομηνία12-04-2007
ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 Με αφορμή την έκκληση συναδέλφου από την Κεντρική Μακεδονία για επικουρική συνδρομή της Ε.Α.Κ.Π. στον αγώνα για την ανάδειξη της έλλειψης προσωπικού στην περιοχή όπου υπηρετεί, ανταποκρινόμενοι στην βοήθεια που μας ζητήθηκε, θεωρούμε ότι παράλληλα πρέπει να παραθέσουμε το παρακάτω σχόλιο γιατί είναι σίγουρο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί αρκετές ελλειμματικές υπηρεσίες και τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτές.              
 
 ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
  Αγαπητοί συνάδελφοι. Θέλω την συνδρομή σας προκειμένου να προβώ στη σύνταξη επιστολής την οποία θα υπογράψουν όλοι οι συνάδελφοι της υπηρεσίας μου για την έλλειψη προσωπικού (οργανική … υπηρετούντες …. μείον …. οι υποψήφιοι για σύνταξη εντός τετραμήνου).Θα κοινοποιηθεί στους βουλευτές και στον τοπικό τύπο. Θέλω να τονίσω ότι ο καθένας θα πρέπει να λάβει τις ευθύνες του για ότι συμβεί στο προσεχές μέλλον και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
 
  
 ΣΧΟΛΙΟ
 
 Συνάδελφε διαπιστώνεις ότι υπάρχει πρόβλημα με την στελέχωση της Υπηρεσίας σου λόγω της έλλειψης προσλήψεων και των αυξανόμενων αποστρατειών γεγονός που σε προβληματίζει έντονα τόσο εσένα όσο και το σύνολο των συναδέλφων σου.
 Την διαπίστωση του προβλήματος ακολουθεί το ερώτημα: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;
 Εκτιμήσατε λοιπόν ότι με δική σας πρωτοβουλία και με μεμονωμένες ενέργειες θα μπορέσετε κάτι να κάνετε, έστω να μην μείνετε άπραγοι και για το λόγο αυτό παίρνεται την απόφαση ότι πρέπει να απευθυνθείτε στους Βουλευτές της περιοχής σας.
 Αντιλαμβάνεστε κατά κάποιο τρόπο ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί. Δεν φαίνεται όμως να αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει και εκκωφαντική έλλειψη αγωνιστικής συνδικαλιστικής δραστηριότητας στην περιφέρεια σας προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, γεγονός που το καταδεικνύει η απέλπιδα αλλά ειλικρινή προσπάθειά σας να «κάνετε κάτι με τους Βουλευτές» και να τους θέσετε ενώπιον των ευθυνών τους λέγοντας ότι.. «ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» αλλά χωρίς καμία αναφορά στις ευθύνες των διοικούντων την Ένωση σας.
 Η ενέργειά σας λοιπόν είναι αυθόρμητη και έχει μέσα της στοιχεία αγωνιστικότητας και μαζικότητας, αυτά από μόνα τους είναι μία καλή αρχή.
 Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι ο αυθορμητισμός στο εργατικό κίνημα από μόνος του ναι μεν μερικές φορές έφερνε κάποια αποτελέσματα δεν έδινε όμως ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, με ενδεχόμενο πάντα τον κίνδυνο να «ξεφουσκώσουν» οι διαθέσεις των εργαζομένων με την πρώτη δυσκολία και ιδίως μετά από κάποια δυναμική αντίδραση της εργοδοσίας. 
 Η διεκδίκηση των λύσεων στα προβλήματα μας δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στις αυθόρμητες και φιλότιμες διαθέσεις μας αλλά στην ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
 Δράση που πρέπει να βασίζεται σε αποφάσεις συλλογικών οργάνων με τεκμηριωμένες θέσεις και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Δράση που πρέπει να αποτελεί κοινό παρανομαστή όλων των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου και να ενισχύεται από την στήριξη άλλων συνδικαλιστικών πολιτικών και κοινωνικών φορέων όπως την Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Εργατικά κέντρα, τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, την Τοπική αυτοδιοίκηση κ.λ.π.
 Σε πολιτικό επίπεδο δεν αρκεί μόνο η στήριξη των βουλευτών της κάθε περιοχής, χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτικών φορέων ανεξάρτητα εάν έχουν εκλεγμένους εκπροσώπους στην περιοχή. Τα Πολιτικά Κόμματα έχουν θέσεις και υποχρεούνται να πάρουν θέση για το πρόβλημά σας.   
 Ας πάρουμε την περίπτωση που θα ενεργήσετε με τον συγκεκριμένο τρόπο που επιλέξατε και δημοσιεύεται στον τύπο η επιστολή σας , την στέλνετε και στους τοπικούς Βουλευτές. Τι περιμένετε ότι θα γίνει; Θα γίνει αυτό που γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή:
   Οι βουλευτές που στην Βουλή ψήφιζαν και ψηφίζουν από το 2.000 και μετά τους προϋπολογισμούς που δεν προβλέπουν δραχμή για προσλήψεις στο Π.Σ. και είναι συνένοχοι για τον μαρασμό των υπηρεσιών αφού γνωρίζουν τις συνέπειες της πράξης τους. Οι βουλευτές που όταν χρειαστεί στηρίζουν κάθε αντιδραστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο που μας περικόπτει δικαιώματα. Οι βουλευτές λοιπόν που τα Κόμματά τους ως κυβερνητικά κόμματα είναι υπεύθυνα για την κατάσταση που επικρατεί και στις υπηρεσίες της περιοχή σας όπου μετά βίας επανδρώνεται μία βάρδια με 3 το πολύ 4 άτομα, θα έρθουν υποκριτικά να πλειοδοτήσουν σε «ενδιαφέρον» για τον τόπο τους .  
   Για τον λόγο αυτό συνάδελφε πρέπει να γίνει αντιληπτό και να μην εγκλωβιζόμαστε σε ενέργειες που δεν πρόκειται να φέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ότι και η Πόλη σας δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα, είναι μέρος ενός συνολικού προβλήματος που λέγεται «έλλειψη προσωπικού» στο Πυροσβεστικό Σώμα που περνά τις 4.000 άτομα σε σύνολο 12.700 (περίπου) οργανικών θέσεων άρα το 1/3 των οργανικών θέσεων του Σώματος είναι κενές.
   Επομένως το πρόβλημα είναι γενικό και πρόκειται πλέον για πολιτικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και τοπικά από εσάς αλλά με στόχο που να θίγει και να αναδεικνύει το ζήτημα και να δίνει λύσεις. Λύσεις που είναι Πολιτικές. Μην πέσετε στην αυταπάτη ότι αφού το είπατε στους Βουλευτές πάει λύθηκε το ζήτημα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: την υποκλοπή της ψήφου σας για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική που έρχεται από «τας Ευρώπας».
   Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο «η Ευρώπη» !!
   Ξέρετε ποιο είναι το προσδοκώμενο εργασιακό τοπίο στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Το εξής ένα: Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων φυσικά, δηλαδή η μείωση της μόνιμης και σταθερής εργασίας με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το εργατικό δίκαιο και η επιβολή της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας χωρίς δικαιώματα κ.λ.π. Αυτή είναι η κατεύθυνση και αυτή εφαρμόζουν.
    Άρα οι θέσεις του μονίμου προσωπικού θα μειώνονται συνεχώς αν δεν υπάρξει συλλογική και γενικευμένη αντίδραση που θα ξεκινήσει και τοπικά από εσάς αλλά θα έχει γενική πανελλήνια έκταση. Και σε αυτό μπορείτε ΚΑΙ εσείς με τοπικό αγώνα αλλά και με την ενίσχυση του αγωνιστικού τμήματος του συνδικαλιστικού κινήματος μας να σταματήσουμε την κατάσταση και να επιδιώξουμε προσλήψεις. Μόνο πιέζοντας και διεκδικώντας θα το καταφέρουμε.
 Συνάδελφε:
    Πρέπει να κατανοήσουμε και κάτι ακόμα, ότι η εργασία μας ανήκει στον τομέα των Υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον που κυριαρχούν οι νόμοι της αγοράς και που οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού ορίζουν τις κατευθύνσεις του τομέα αυτού εντάσσοντας τον στην λογική της «ανταγωνιστικότητας» που πιστεύουν.
 Άρα ο προσανατολισμός του Σώματος έχει σχέση με την ασφάλεια της μεγιστοποίησης των κερδών τους και των υποδομών τους από την μια και από την άλλη την ελαχιστοποίηση του κόστους της ασφάλειας αυτής.
   Άρα η μείωση του κόστους όπως διαφαίνεται έχει σχέση με την ελαχιστοποίηση της παροχής Υπηρεσιών στην Επαρχία και την ύπαιθρο και επαγγελματική και υψηλού κόστους και επιπέδου προστασία των δικών τους υποδομών και φυσικά των κερδών τους.
   Κοίταξε που γίνονται οι προσλήψεις, μόνο στην Αθήνα, παρ ότι υπάρχουν και στην περιφέρεια υπηρεσίες και κλιμάκια που λειτουργούν με ένα και δύο άτομα βάρδια.
   Τι πλασάρουν σαν λύση όμως για την περιφέρεια ; Την μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το να υπαχθούν σε εθελοντική βάση τα Πυροσβεστικά κλιμάκια για αρχή και στην συνέχεια και υπηρεσίες στους Δήμους .
   Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Αεροδρόμιο των Αθηνών ιδιοκτησίας Hoectief καλύπτεται με 60 και πλέον άτομα ανά βάρδια, με τέλεια μηχανήματα και τακτική εκπαίδευση των υπαλλήλων στο εξωτερικό.
 Τι γίνεται με όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια π.χ της Ρόδου της Κέρκυρας κ.λ.π ; Καλύπτονται με 4 άτομα ανά βάρδια όταν φθάνουν μέχρι και 250 πτήσεις την ημέρα με υποδοχή τεραστίων αεροσκαφών.
   Να ποιο είναι το αποτέλεσμα της εργασίας μας, ποιος και γιατί κερδίζει.
   Τι προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα συνάδελφε ; Προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
   Ποιών πολιτών όμως; Πολίτης είναι ο μεγαλο επενδυτής στην πρωτεύουσα και η HOECTIEF, πολίτης και ο μικροβιοτέχνης, ο εργαζόμενος και ο αγρότης της επαρχίας.
   Τι προστατεύετε στην περιοχή σας; Τα σπίτια των εργαζομένων τις μικροβιοτεχνίες και κυρίως την αγροτοδασική υποδομή. Η άποψή σας είναι ότι για να μπορέσετε να προσφέρετε προστασία σε όλα αυτά πρέπει να έχετε το ανάλογο προσωπικό, σκέψη λογική και ειλικρινής που πηγάζει από την σοβαρότητα που αντιλαμβάνεστε για την προσφορά της εργασίας σας.
   Όλη αυτή όμως η σοβαρότατη αντίληψη της κατάστασης έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της αγοράς και τις Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες για τα εργασιακά θέματα που σημαίνει ελαχιστοποίηση του εργασιακού κόστους και της χρηματοδότησης των κοινωνικών παροχών όπως είναι και η πυροπροστασία, πάντα στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» που αυξάνει τα κέρδη των ολίγων.
   Επομένως η μόνιμη και σταθερή εργασία που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, η συνεχής επάνδρωση των Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, έχει παρέλθει. Το δημόσιο χρήμα δεν κατευθύνεται πλέον σε κοινωνικές πολιτικές αλλά στους «χρυσοκάνθαρους» αυτού του τόπου με την δήθεν ονομασία «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» κ.λ.π και η πυροπροστασία της Ελληνικής Επαρχίας έχει εναποτεθεί σε κυρίως εποχιακό προσωπικό, στους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες και σε διάφορους δήμους που αρκετοί από αυτούς ξεκοκαλίζουν κάποια ποσά που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή ένωση, λεφτά που είναι δικά μας δεν μας τα χαρίζουν οι Ευρωπαίοι.
    Πού κατευθύνουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού λοιπόν; Μα στην Αθήνα φυσικά, εκεί που τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν πυρασφάλεια και πυροπροστασία. Άρα το ζήτημα είναι πολιτικό, καθαρά πολιτικό.
    Θα πείτε και τότε τι να κάνουμε; Η απάντηση είναι μία οργάνωση και αγώνας.
    Πώς με ποιο τρόπο ;
 •       Αγώνας μέσα από την συνδικαλιστική οργάνωση ! Μπροστά το σωματείο όχι φυσικά αυτό που υπάρχει τώρα με τις υπάρχουσες αναλογίες μην έχετε αυταπάτες. Αλλά το σωματείο αυτό που πρέπει να γίνει και με την δική σας συμμετοχή στις εκλογές. 
 •       Κοινός αγώνας με τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια Σωματεία και μπροστάρη την Ομοσπονδία ( φυσικά αυτό είναι αδιανόητο με την Ομοσπονδία που υπάρχει σήμερα).
 •     Αν η Ομοσπονδία δεν προτίθεται να κάνει αγώνα δημιουργείται επιτροπή αγώνα από όσα πρωτοβάθμια σωματεία είναι αποφασισμένα να παλέψουν .
   Πρώτα όμως προέχει εσείς που θέλετε να αγωνιστείτε και για το πρόβλημα που απασχολεί την υπηρεσία σας τον αγώνα σας να τον δώσετε μέσα από τις δυνατότητες που σας δίνει το δικαίωμα να είστε μέλη μίας πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής οργάνωσης .
 •       Η Ένωσή σας έχει ένα καταστατικό που προβλέπει Τριμελείς Επιτροπές (Τριμελές Προεδρείο που εκλέγεται από τα μέλη του κάθε Σταθμού ή Κλιμακίου, με Πρόεδρο – Γραμματέα – Ταμία, σε κάθε Υπηρεσία και κλιμάκιο. Αν αυτοί (το Δ.Σ)δεν σας λένε να τις ενεργοποιήσετε (τριμελείς Επιτροπές) το κάνουν για να μην δέχονται πίεση και να μην έχουν άλλες φωνές που να ζητάνε πράγματα και τότε είναι υποχρεωμένοι να δράσουν πράγμα που αποφεύγουν όπως κάνουν μέχρι τώρα. 
   Ζητήστε λοιπόν να συσταθούν αυτές οι επιτροπές και ξεκινήστε οργανωμένα μέσα από αυτές τον αγώνα σας για τα προβλήματα που σας απασχολούν .
 •       Πως θα γίνει αυτό ορίστε μία Συνέλευση των μελών της Ένωσης που υπηρετούν στην Υπηρεσία σας (αφού έχετε πάρει το αντίγραφο του καταστατικού από την Ένωσή σας και δείτε το συγκεκριμένο Άρθρο για τις Τριμελείς Επιτροπές) και διενεργείστε εκλογές για την ανάδειξη Τριμελούς Επιτροπής και αναπληρωματικών μελών της. ( αν θέλετε βοήθεια εδώ είμαστε να σας την παράσχουμε ) .
 •     Στέλνετε τα αποτελέσματα στην Ένωσή σας και το Προεδρείο και ζητάτε από το Δ.Σ. την οικονομική ενίσχυση για την οργάνωση του αρχείου της τοπικής σας επιτροπής και την δημιουργία ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ της Επιτροπής με την οποία σφραγίζετε τα έγγραφά σας. Αυτή είναι η αρχή και η διοργάνωση της στερεής βάσης που πάνω θα «πατήσει» η οργανωμένη προσπάθεια των συναδέλφων.
    Στις Συνελεύσεις της τοπικής επιτροπής παίρνονται αποφάσεις οι οποίες κοινοποιούνται στο Δ.Σ. της Ένωσης και ζητάτε να τοποθετηθούν και να πάρουν θέση για τα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία σας και όχι μόνο .
 •       Το Προεδρείο δύναται να βγάζει ανακοινώσεις για τα θέματα που αποφασίζονται στις συνελεύσεις των μελών της τοπικής επιτροπής για να γνωστοποιήσει τα προβλήματα .
 •       Το Προεδρείο καλεί σε συνέντευξη τύπου τα τοπικά Μ.Μ.Ε αφού πρώτα έχει προετοιμαστεί και γνωστοποιήσει στα Μ.Μ.Ε την ημέρα , ώρα και θέμα της συνέντευξης.
 •      Το Προεδρείο με επιστολή του σε κάθε πολιτικό Κόμμα πρώτα και ακολούθως σε κάθε φορέα, ζητάει συνάντηση και επισκέπτεται με ένα Υπόμνημα έτοιμο με τα αιτήματα του και αφού συζητήσει καταθέτει το Υπόμνημα.
 •       Μπορεί να καταγγείλει το Δ.Σ της Ένωσής που ανήκει, στα μέλη, στον Τύπο και τα Μ.Μ.Ε για την μέχρι τώρα απραξία του και ζητά από αυτό να πάρει επιτέλους θέση. Ζητάει επίσης από Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) να πάρει θέση.
 •       Καλεί τα μέλη της περιοχής και τα όλα τα μέλη της Ένωσης να βάλουν τέλος στην κατάσταση που επικρατεί στο Σωματείο τους και να την αλλάξουν.
 •       Αρχίζει από τώρα να προσανατολίζεται σε αγωνιστική κατεύθυνση και να βάζει ζητήματα αγωνιστικού προσανατολισμού και εκπροσωπείται σε επίπεδο ομοσπονδίας αγωνιστικά.
 •       Ως τοπικό Προεδρείο φυσικά ελέγχεται από το κεντρικό Δ.Σ και σίγουρα το κεντρικό αφού μέχρι τώρα είναι ανενεργό θα προσπαθήσει να βάλει εμπόδια που όμως μπροστά στη θέληση των μελών ξεπερνιούνται. Ένα από τα εμπόδια είναι η προσπάθεια κομματισμού με το «πλησίασμα» κάποιων συναδέλφων σας και την «δήθεν» «μεσολάβηση» κ.λ.π, τα γνωστά κόλπα, ακόμη και τηλεφωνήματα από Βουλευτικά γραφεία θα «πέσουν», δεν είναι πρωτάκουστα αυτά. Θέλει αποφασιστικότητα ο αγώνας συνάδελφε .
  
Συμπεράσματα
    Είναι καιρός πλέον να σταματήσουν τα μέλη με την ψήφο τους να αναδεικνύουν τους κατευθυνόμενους από την εργοδοσία Συνδικαλιστές.
   Εργοδοσία είναι η εκάστοτε Κυβέρνηση . Είναι καιρός πλέον να απεγκλωβιστούν οι συνάδελφοι από το δίλημμα της ποδοσφαιροποίησης του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν ψηφίζουμε Κυβέρνηση αλλά αυτούς που διεκδικούν αγωνιστικά από τον εργοδότη που είναι η εκάστοτε Κυβέρνηση!!!. Αν με την ψήφο μας ενισχύουμε αυτούς που είναι σε άμεση σχέση με την εργοδοσία τότε δεν κάνουμε τίποτα.
   Είναι καιρός πλέον να ενισχυθεί η Ε.Α.Κ.Π και να ενισχυθεί σημαντικά. Αυτό προϋποθέτει να δημιουργήσετε αγωνιστικό πόλο μέσα στην Ένωση σας και να εκλέξετε συνάδελφους σας στο Δ.Σ της Ένωσής σας και για αντιπρόσωπους στην Ομοσπονδία για να συνταχτούν με την ΕΑΚΠ και να μεταφέρουν εκεί τον αγώνα σας και τα προβλήματά σας αλλάζοντας την εκπροσώπηση στο προεδρείο της Ομοσπονδίας που θα σημάνει αλλαγή της στάσης της Ομοσπονδίας με αγωνιστικό προσανατολισμό.
   Για να αλλάξει η κατάσταση θα πρέπει από τα κάτω, από εμάς να ξεκινήσει η κινητοποίηση που θα έχει κεντρική κατεύθυνση που θα επιβάλλει αλλαγές στην Ομοσπονδία. Και για να γίνουν αυτά θα πρέπει η κεντρική οργάνωση που ψηφίζεται από εμάς να αλλάξει κατεύθυνση, διαφορετικά με αυτήν την συνέχιση της ίδιας κατάστασης μην περιμένετε αλλαγές σε κεντρικά ζητήματα όπως είναι οι προσλήψεις, το συνταξιοδοτικό, το μισθολόγιο, το πενθήμερο, η μείωση του χρόνου εργασίας, η αναγνώριση του επικινδύνου και ανθυγιεινού της εργασίας μας κ.λ.π.  
   Είναι γεγονός ότι μόνο η ΕΑΚΠ υπάρχει να παλεύει και καταφέρνει στο μέτρο των δυνατοτήτων της να φέρνει αποτελέσματα, για αυτό η μόνη ελπίδα είναι να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα.
   Η ΕΑΚΠ δεν ζητάει κομματική ένταξη και πιστοποιητικά, αλλά ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ απ’ όπου και αν προέρχονται . Ή προσπάθεια να εντάξουν την ΕΑΚΠ σε συγκεκριμένο Πολιτικό Χώρο είναι εκ του πονηρού με σκοπό να αποθαρρύνουν τους Αγωνιστές Συναδέλφους και να «μαντρώσουν» όπως αυτοί έχουν δηλώσει στο παρελθόν, τους συναδέλφους σύμφωνα με την κομματική τους ένταξη, για να τους ελέγχουν και να τους μετατρέπουν σε θεραπαινίδες της εργοδοσίας εκμεταλλευόμενοι την όποια κομματική τους ένταξη και τον όποιο κομματικό τους «πατριωτισμό». Για αυτό και η λεγόμενη «ποδοσφαιροποίηση» του συνδικαλιστικού κινήματος. Γιατί αυτό τους συμφέρει. 
   Συνάδελφε .
   Σκοπός μας είναι η σωστή οργάνωση και λειτουργία του Π.Σ. για την αναβάθμιση της πυρασφάλειας όλης της χώρας, αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε να πληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις σε όλη τη Χώρα, ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού μας εξοπλισμού, της εκπαίδευσης, της προστασίας του προσωπικού, κ.λ.π
 Στόχος μας όμως είναι και ως εργαζόμενοι να εργαζόμαστε σε καλύτερες συνθήκες , γι αυτό ζητάμε την πληρωμή της εργασίας μας σύμφωνα με την δουλειά που προσφέρουμε, πληρωμή που να καλύπτει τις ανάγκες μας για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.
 Γι αυτό ζητάμε τον έλεγχο στην αύξηση των τιμών των προϊόντων, των λαϊκών αναγκών (τροφή , ένδυση, κατοικία), των Υπηρεσιών, (ρεύμα, νερό τηλέφωνο, κ.λ.π) της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, της υγείας μας, κ.λ.π Αυτά όλα είναι παροχές και επιστροφή μέρους της αμοιβής της εργασίας μας σε παροχές, δεν μας τα χαρίζει κανείς, είναι ο κόπος των εκατομμυρίων εργαζομένων και ο δικός μας που λέγεται εθνικό προϊόν, και για αυτά πρέπει να έχουμε άποψη και για όλα όσα αφορούν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. 
 
 Συνάδελφε σου στέλνουμε ως συνημμένο έγγραφο στο ιμαιλ σου ένα στοιχειώδες υπόδειγμα υπομνήματος για να το επεξεργαστείτε βάση των δικών σας αναγκών .
 Καλόν Αγώνα !
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις