Ημερομηνία05-06-2007
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ Κ.Λ.Π.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
Έχοντας τις παρακάτω προϋποθέσεις ………………………………………..
Τι σύνταξη και τι εφάπαξ θα πάρω εντός του 2007 ………………………….
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε λυπούμαστε που δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση στο ερώτημά σου αλλά οι λόγοι που δεν μας το επιτρέπουν έχουν να κάνουν με αντικειμενικές δυσκολίες που θα επιχειρήσουμε να σου εξηγήσουμε παρακάτω για να μην δοθεί η εντύπωση ότι απαξιώνουμε το αίτημα σου δείχνοντας αδιαφορία.
 Κατ΄ αρχήν η Ε.Α.Κ.Π. διαπιστώνοντας την έλλειψη ενημέρωσης που υπάρχει για το σύνολο σχεδόν των εργασιακών μας θεμάτων με ευθύνη κυρίως της Ομοσπονδίας πήρε πρωτοβουλίες και προσπάθησε να καλύψει την έλλειψη ενημέρωσης εκδίδοντας εφημερίδα, δημιουργώντας ιστοσελίδα, αποστέλλοντας συνεχώς ανακοινώσεις σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια της χώρας και πραγματοποιώντας περιοδείες με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων με αποκλειστικά δικά της μέσα και ενέργειες. Μη έχοντας τις υποδομές αλλά και την πληθώρα των στελεχών που επιβάλετε να υπάρχουν για να σηκώσει κανείς ένα τόσο μεγάλο βάρος.
 Η Ομοσπονδία λοιπόν που θα μπορούσε να το κάνει αυτό όχι τόσο γιατί γνωρίζουν ή θέλουν να το κάνουν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του προεδρείου αλλά γιατί υπάρχει η οικονομική δυνατότητα κυρίως που λύνει πολλά προβλήματα δεν το κάνουν .
  Η ΕΑΚΠ λοιπόν προσπαθεί αυτή την στιγμή με ένα μόνο μέλος που έχει στο 19μελές Δ.Σ. της Ομοσπονδίας   και τα λίγα στελέχη που δραστηριοποιούνται ανά την επικράτεια να κάνει παρεμβάσεις , να ενημερώνει , να πραγματοποιεί περιοδείες ενημέρωσης σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας  , ακόμη να πραγματοποιεί και κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας μόνη της για σημαντικά θέματα όπως για την έλλειψη προσωπικού και τον Νόμο για την Αναδιοργάνωση .
 Έχει βάλει λοιπόν τον πήχη ψηλά και τον σηκώνει ακόμη ψηλότερα με ότι σημαίνει αυτό για τα στελέχη της σε σχέση με την προσωπική και την οικονομική τους κατάσταση γιατί πιστεύει στην αναγκαιότητα του αγώνα που κάνει .
 Προσπαθεί να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις και τις ανάγκες που προκύπτουν αλλά δεν είναι κατορθωτό όμως αυτό για όλα τα ζητήματα όταν ο χρόνος κυρίως είναι ο ανασταλτικός παράγοντας .
 Το έργο που παράγει συνάδελφε η ΕΑΚΠ απαιτεί από τα στελέχη της προσφορά του 70% και πλέον από τον προσωπικό τους χρόνο, παρ΄ όλα αυτά προσπαθεί και παρεμβάσεις να κάνει που έχουν σχέση με το σύνολο των εργαζομένων αλλά και να δίνει απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα.
 
 Για το θέμα που σε απασχολεί συνάδελφε  η ΕΑΚΠ ακριβώς επειδή διαπίστωσε από μόνη της ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την ενημέρωση των συναδέλφων γύρω από το ασφαλιστικό προσπάθησε μέσα από το τελευταίο τεύχος της εφημερίδα της στο άρθρο για το ασφαλιστικό να δώσει με απτά παραδείγματα πως μπορεί κάποιος από μόνος του να υπολογίσει τη κύρια σύνταξη του ( Εάν δεν το έχεις πάρει μπορείς να το βρεις στην ιστοσελίδα μας ).
 Αγαπητέ συνάδελφε υπολογίζοντας στην κατανόηση σου ζητάμε να μας συγχωρήσεις γιατί τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχει η δυνατότητα να εμπλακεί η ΕΑΚΠ στην διαδικασία υπολογισμού όλων των παραμέτρων συνταξιοδότησης, απαιτείται μεγάλος χρόνος και θα απορροφήσει όλη μας την δραστηριότητα ο τομέας αυτός .
 Δεν υποτιμούμε την αναγκαιότητα του αλλά αδυνατούμε προς τον παρόν .
 Δεσμευόμαστε όμως ότι θα το προγραμματίσουμε για το άμεσο μέλλον ώστε να είναι σε θέση ο κάθε συνάδελφος αυτόματα και με συνοπτικές διαδικασίες να μπορεί να υπολογίζει όλα όσα αφορούν τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα . 
 
 Πρέπει να έχεις όμως υπόψη σου ότι σε λίγο χρονικό διάστημα η ΕΑΚΠ θα προσφέρει την δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα της να έχουν πρόσβαση σε όλους τους Νόμους τα  Π.Δ. κλ.π. που αφορούν τις εργασιακές μας σχέσεις κατά κεφάλαιο και θέμα .  
 
 Ευελπιστούμε όμως ότι με την θέληση των συναδέλφων θα γίνουμε κάποια στιγμή η πλειοψηφία για να μπορέσουμε μέσα από την διοίκηση της Ομοσπονδίας να προσφέρουμε σε όλους τους εργαζόμενους ότι τόσα χρόνια δικαιούνται αλλά με ευθύνη των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού το στερούνται .
 Ευχαριστούμε για την επικοινωνία .
 
       
   


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις