Ημερομηνία03-04-2008
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ

 ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εάν υποχρεούμαι να μεταβώ σε δασική πυρκαγιά με εναέριο μέσο παρόλο που δεν είμαι πεζοπόρο τμήμα ΕΜΑΚ....παρακαλώ εάν μπορέσετε να μου αποστείλετε την διαταγή στο mail μου...σας ευχαριστώ κ σας εύχομαι καλή δύναμη.
 
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
.
 Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν.2800/2000, το άρθρο 4 του Ν.3103/2003 και το άρθρο 1 του Π.Δ. 177/2004 όπου ρυθμίζεται η οργάνωση λειτουργία και αποστολή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Π.Σ. αναφέρεται ότι:
 Η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων του Π.Σ. έχει ως αποστολή μεταξύ άλλων και << τη μεταφορά κυβερνητικών αξιωματούχων, ανωτάτων κρατικών λειτουργών και αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους, καθώς και τη μεταφορά πυροσβεστικών υπαλλήλων για την αντιμετώπιση επείγουσας και σοβαρής πυροσβεστικής επιχείρησης>>.
 Εκ των διατάξεων αυτών λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε προκύπτει δυνατότητα να σε μετακινεί η υπηρεσία με εναέρια μέσα. Λόγω όμως ότι είναι ένα αρκετά σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια μας, η Ε.Α.Κ.Π. μόλις της το επιτρέψουν οι αυξημένες υποχρεώσεις της που υπάρχουν κυρίως αυτό το διάστημα, θα αναδείξει το ζήτημα αυτό προκειμένου να θεσπιστούν κανόνες ασφαλούς μεταφοράς και ότι άλλο σχετικό που προκύπτει σχετικά με την αερομεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων.
 Oι σχετικές διατάξεις δεν είναι εφικτό να σταλούν με e- mail, μπορείς όμως να τις ζητήσεις από την γραμματεία της υπηρεσίας σου με αίτηση σου.       
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις