Ημερομηνία19-11-2008
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
Καλησπέρα συνάδελφοι, υπηρετώ στην επαρχία(Π.Υ)και περιμένω 10 χρόνια την μετάθεση για την Πόλη συμφερόντων μου(Αλαγή με Π.Δ.2005)και ενω βρισκόμουν στην κορυφή αρχαιοτ-μετάθεσης,με περάσανε νεότεροι συνάδελφοι απο Αθήνα για το 2008..Τώρα(Οκτώβρης)που ήρθαν ΝΕΟΙ απο τη σχόλη στην Υπηρεσία μου(Και ΑΝ ξαναυπαρξουν κένες θέσεις τον Φλεβάρη..!!-και ΑΝ δεν πάνε ΝΕΟΙ Β\"ΓΚΡΟΥΠ τώρα..!!)μετα απο τοσα χρόνια Εγώ τι πρέπει να κάνω Αν δεν πάρω μετάθεση και Τώρα??(2009?).Ανυσήχω πολύ μ αυτα που βλέπω..Υ.Γ.Οι\"Δασικοι\"θα καλύπτουν οργανικές θέσεις..??
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ..ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑΧΕΤΕ
 
 
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
 Αγαπητέ συνάδελφε για το θέμα που δυστυχώς απασχολεί όχι μόνο εσένα αλλά και εκατοντάδες άλλους συναδέλφους η Ε.Α.Κ.Π. κάθε φορά που διαπιστώνει παραβιάσεις του κανονισμού μεταθέσεων πέραν από τις αντιδράσεις της προς τους υπεύθυνους ενημερώνει άμεσα όλους τους συναδέλφους με σκοπό όσοι θίγονται να αντιδράσουν βοηθώντας τους μάλιστα και με σχετικά σχέδια αναφορών – αιτήσεων.
 Το ίδιο έπραξε αμέσως μόλις κοινοποιήθηκαν οι πίνακες ( 29/10/08) με τις κενές θέσεις που δίνονταν για τις μεταθέσεις των νέων πυροσβεστών.
 Πρέπει να γίνει επίσης κατανοητό ότι η Ε.Α.Κ.Π. δεν είναι υπέρ μίας ομάδας συναδέλφων και κατά κάποιας άλλης. Είναι υπέρ της αξιοκρατίας και αυτήν υπερασπίζεται κάθε φορά που η Πολιτική και η Φυσική ηγεσία με την ανοχή και τις περισσότερες φορές σε συνεργασία με τους αιρετούς εκπροσώπους της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και της Π.Α.Σ.Κ. Π. στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων την καταργούν με τις αποφάσεις τους.
 Πρέπει να γίνει επίσης αντιληπτό ότι όλοι θίγονται από την κατάργηση της αξιοκρατίας ακόμη και έαν κάποιοι ευνοούνται προσωρινά, για αυτό μέλημα όλων νέων και παλαιών συναδέλφων θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση της.
 Όσον αφορά το ζήτημα σου συνάδελφε αν και έχεις καθυστερήσει ήδη χωρίς να κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και να περιμένεις τι θα προκύψει στο μέλλον πρέπει να κινηθείς άμεσα.
 Για τον λόγο αυτό εάν ήδη στην υπηρεσία που είσαι τώρα έχουν τοποθετηθεί συνάδελφοι από την νέα σειρά και έχουν επίσης τοποθετηθεί και στην υπηρεσία που έχεις δηλώσεις ως τόπο συμφερόντων, τότε πρέπει άμεσα και πριν την εκπνοή του διμήνου να κινηθείς ως εξής:
1ον Υποβάλεις αίτημα για μετάθεση στην βάση ότι έχει γίνει πρόσληψη στην θέση που υπηρετείς και έχει ήδη τοποθετηθεί αντί εσένα υπάλληλος σε κενή θέση του τόπου συμφερόντων σου που είναι μεταγενέστερος από εσένα.
 Το αίτημα είναι απαραίτητο να υποβληθεί για να μπορείς να τεκμηριώσεις προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο εάν η υπηρεσία αρνηθεί να σε ικανοποιήσει ή και να σου απαντήσει ακόμη.
2ον Στην συνέχεια έχοντας αρνητική απάντηση για ικανοποίηση του αιτήματος σου ή και αδιαφορία από την υπηρεσία να σου απαντήσει κάνεις προσφυγή σε διοικητικό δικαστήριο.   
 Συνάδελφε δυστυχώς μόνο αυτός ο δρόμος προς στιγμήν είναι σίγουρος για να ελπίζεις ότι θα πας στον τόπο συμφερόντων σου, αφού δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την Ομοσπονδία, τις πρωτοβάθμιες ενώσεις και τα αιρετά μέλη του συμβουλίου μεταθέσεων.
 Συνάδελφε η σημερινή σου αγωνία για το υπηρεσιακό σου μέλλον και το μέλλον της οικογένειας σου είναι ένας λόγος παραπάνω τόσο για εσένα όσο και για όλους τους άλλους συνάδελφους να στηρίξετε την ΕΑΚΠ στις εκλογές για το συμβούλιο μεταθέσεων.
 Η ΕΑΚΠ εγγυάται με παρακαταθήκη την συνεπή και υπεύθυνη στάση της απέναντι σε κάθε εργασιακό ζήτημα να μην επιτρέψει στο μέλλον να γίνονται τέτοιου είδους παραβιάσεις μέσα από τις αποφάσεις του συμβουλίου μεταθέσεων.    
  
   
 
   
   
 
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις