Ημερομηνία23-10-2009
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ

 
ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ 
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΣ.
 ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Τ.Ε.Ι ΔΑΣΑΟΠΟΝΙΑΣ .
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :
 
Αγαπητέ συνάδελφε κατ΄ αρχήν σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, σχετικά με ερώτημα σου και με βάση την ισχύουσα νομολογία προκύπτουν τα εξής:
Η παράγραφος 5 του άρθρου 37 του νόμου 3016/2002 η οποία αντικαθιστά την παράγραφο 2 του άρθρου 42 του νόμου 2873/2000, ορίζει τα παρακάτω:
Ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας θεωρείται ο χρόνος που διανύθηκε αθροιστικά στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιμενικό και  Πυροσβεστικό Σώμα, στην τέως Ελληνική Χωροφυλακή και στην τέως Αστυνομία Πόλεων από την ημερομηνία κατάταξής, η υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις ως κληρωτού ή Εφέδρου, καθώς και ο ελάχιστος χρόνος φοίτησης στα Α.Ε.Ι., στα Τ.Ε.Ι., στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού κ.λ.π., εφόσον η φοίτηση ή το πτυχίο ή η προϋπηρεσία ή η ειδικότητα αποτελούν τυπικό προσόν κατάταξής.
Τα παραπάνω νομοθετήματα πουθενά δεν αναφέρουν την καταβολή εισφορών για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Συνεπώς από τη συγκεκριμένη νομολογία απορρέει ότι ο ελάχιστος χρόνος φοίτησης σου στο Τ.Ε.Ι. Δασοπονίας ο οποίος αποτέλεσε προσόν κατάταξης για την πρόσληψή σου στο Π.Σ., θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για όλες τις περιπτώσεις.
Επειδή όμως οι ασφαλιστικές διατάξεις ποικίλουν ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει ο εκάστοτε υπάλληλος, με βάση τη χρονολογία κατάταξης ή προασφάλισης του, θεωρούμε πως καλό θα είναι για το συγκεκριμένο θέμα να υποβάλλεις ερώτημα προς το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης – Οργάνωσης Νομοθεσίας του Α.Π.Σ. ή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μόλις λάβεις την απάντηση να επικοινωνήσεις ξανά μαζί μας.  
Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία.  


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις