Ημερομηνία04-12-2009
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

   ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
 
    Συνάδελφοι συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια που κάνετε. Ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα. Σε 24ωρη κατ’ οίκον επιφυλακή γραμμένη στο φύλλο υπηρεσίας σε 24ωρη βάρδια στην δεύτερη ανάπαυση μου τι ακριβώς δικαιούμαι παραπάνω για υπερεργασία  για κάθε μία; Είναι νόμιμο; Μέχρι πόσο χρόνο πριν μπορώ να ζητήσω αναδρομικά τις αναπαύσεις που δικαιούμαι; Να κινηθώ με βάση το υπόδειγμα αναφοράς  http://www.old.eakp.gr/view.php?type=faq&show=810
Επίσης αν γνωρίζετε αν είναι στις προθέσεις του ΑΠΣ να μας δώσει δικαίωμα για αλλαγή πόλης συμφερόντων
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας
 
 
 
 
 
 
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ :
 
    Αγαπητέ συνάδελφε και τα δύο ερωτήματα που θέτεις έχουν απαντηθεί αναλυτικά και εμπεριστατωμένα από την Ε.Α.Κ.Π. και οι απαντήσεις βρίσκονται στις ενότητες της ιστοσελίδας μας.
    Για το θέμα των επιφυλακών έχει επισημανθεί το σύνολο των διαταγών που ισχύουν καθώς και το υπόδειγμα αναφοράς για κάθε περίπτωση, στην ενότητα «Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις» και είναι στη διάθεσή σου αρκεί να ανατρέξεις σε .όλες τις απαντήσεις που έχουν δοθεί για το συγκεκριμένο θέμα.
 Ναι μπορείς να υποβάλεις την αναφορά αυτή και να διεκδικήσεις ότι δικαιούσαι από την ημέρα που άρχισε να αναγράφεται στην κατάσταση υπηρεσίας το όνομα σου σε κατάσταση επιφυλακής.        
   Για ότι αφορά τον κανονισμό μεταθέσεων εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα επιφέρει αρκετές τροποποιήσεις. Η Ε.Α.Κ.Π. προέβη σε ανάλυση κατά άρθρο του συγκεκριμένου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της τους συναδέλφους για τις αντιδραστικές αλλαγές που επέρχονται στον κανονισμό. Την ανακοίνωση αυτή θα την αναζητήσεις στην ενότητα «Δείτε όλες τις ανακοινώσεις της Ε.Α.Κ.Π.» με ημερομηνία 8-11-2008.
Στην συνάντηση με τον Αρχηγό που έγινε στις 2/12/09 οι εκπρόσωποι της ΕΑΚΠ ζήτησαν από τον Αρχηγό το σχέδιο Π.Δ. με τις προτάσεις για τις τροποποιήσεις και να δοθεί λίγος χρόνος αφού το μελετήσουμε να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας, τονίζοντας του φυσικά ότι οι αρχικές τροποποιήσεις εάν δεν αλλάξουν θα επιφέρουν μεγάλο πλήγμα στην αξιοκρατία αφού αφήνει σκόπιμα μεγάλα κενά για το καθεστώς μετακινήσεων κυρίως των σειρών από την 62η και μετά..  
Πιστεύουμε ότι τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν, σε αντίθετη περίπτωση επικοινώνησε ξανά μαζί μας.  
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.     


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις