Ημερομηνία:10-02-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 ΕΝ Ω Τ Ι Κ Η  Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η  ΚΙ Ν Η Σ Η  Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
 
   ΑΘΗΝΑ 11 Φεβρουαρίου 2010
 
                      ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ & ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ 
 ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ          
.   
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/2/2010 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου.  Η Ε.Α.Κ.Π. όπως είχε προαναγγείλει και είχε δεσμευτεί απέναντι στους χιλιάδες δοκιμαζόμενους αλλά και δυναμικά αγωνιζόμενους πυροσβέστες, έθεσε θέμα στο Δ.Σ. για συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και επιδίωξε να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις υπήρχαν κυρίως από την πλευρά του προεδρείου για την εξαγγελία των νέων κινητοποιήσεων.
  •                     Ζήτησε να μην χρησιμοποιούνται ως άλλοθι οι μεμονωμένες προβοκατόρικες ενέργειες που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της κινητοποίησης της 29ης Ιανουαρίου, να αφουγκραστούν την αγωνία, την αγανάκτηση, την οικονομική και ψυχική εξόντωση των εκατοντάδων συναδέλφων που θίγονται άμεσα από τις εξοντωτικές αποφάσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και να σταθούν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ύψος των περιστάσεων.
  •                     Έκανε ξεκάθαρο ευθύς εξ αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι επιδίωξη της είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ του συνδικαλιστικού κινήματος, για να υπάρχει επιτυχή έκβαση στον αγώνα με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων έτσι ώστε να καμφθεί η κυβερνητική αδιαλλαξία και ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει άρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα μόνη της καλώντας τους εργαζόμενους και όσες Ενώσεις θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό μέτωπο.          
  •                     Κατέθεσε στο Δ.Σ. το διεκδικητικό της πλαίσιο και ζήτησε να αποτελέσει βάση συνεννόησης για το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι δεν εμμένει στην πιστή εφαρμογή του και θα δεχτεί τις όποιες διαφοροποιήσεις προταθούν, αρκεί να εξασφαλίζεται ένα αντάξιο των περιστάσεων χρονοδιάγραμμα  αγωνιστικών κινητοποιήσεων και ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων.
 Μέσα σε κλίμα έντονης παράθεσης θέσεων και απόψεων αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
  •                        Να αναρτηθούν με ευθύνη των πρωτοβάθμιων Ενώσεων πανό σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα του κλάδου.
  •                        Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου το πολύ μέχρι αρχές Μαρτίου.
 1ον Σε κάθε πόλη έδρα πρωτοβάθμιας Ένωσης να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα ένστολη κινητοποίηση.
 2ον Να πραγματοποιηθεί Ένστολη Πανελλαδική κινητοποίηση όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην Αθήνα
  •                        Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κοινή συνδιάσκεψη όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. προκειμένου να καθοριστούν οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων και να αποφασιστούν από κοινού ο τρόπος οργάνωσης τους και τα μέτρα περιφρούρησης.
  •                        Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα να καλέσει το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σε συνέντευξη τύπου όλα τα Μ.Μ.Ε προκειμένου να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό για τα προβλήματα του κλάδου και να ανακοινώσει την έναρξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.       
  •                       Ανάλογα με τα αποτελέσματα από τις παραπάνω ενέργειες να αποφασιστούν στην συνέχεια οι περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωση.   
 
 Η  Ε.Α.Κ.Π μετά την εξέλιξη αυτή ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση για την υλοποίηση της απόφασης της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και για την επιτυχία του αγώνα. Ο κλάδος απέδειξε με την μαζική κινητοποίηση της 29ης Ιανουαρίου ότι είναι σε θέση να παλέψει με αποφασιστικότητα τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Τα νέα σκληρά οικονομικά και συνταξιοδοτικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αποτελούν απροκάλυπτη και ξεκάθαρη ταξική επίθεση σε βάρος των ανθρώπων της εργασίας και υπέρ της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας που ζει από τον ιδρώτα μας.
  Τα θέλουν όλα, δεν δείχνουν κανένα έλεος, αδιαφορούν πλήρως για την δεινή κατάσταση που μας έχουν φέρει με τις αποφάσεις τους και για τον λόγο αυτό αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας απέναντι στον εαυτό μας και στο μέλλον των οικογενειών μας να τους βάλουμε φρένο.
 
                                         ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ   
.
κατέβαστε εδώ το έγγραφο στην πραγματική του μορφή:  www.old.eakp.gr/pdf/neeskinitopiisis.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.