Ημερομηνία:17-03-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

    ΕΝΩΤΙΚΗ     ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ     ΚΙΝΗΣΗ      ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 
   Αθήνα 18  Μαρτίου 2010
 
 ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ–ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ –ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ    
                                          
   Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι τέτοιες στιγμές που οι χορτάτοι ντόπιοι και ευρωπαίοι, της τάξης που αποφασίζει το πόσο μικρή πρέπει να είναι η μερίδα στο πιάτο μας και πόσο άθλια θα γίνει η ζωή μας, οι επιλογές μας είναι μόνο δύο:
                                                  ΥΠΟΤΑΓΗ ή ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ                     
   Μας έχουν στριμώξει άγρια συνάδελφοι:  
 •                     Από την μία τα μέτρα που μόλις προχθές ψηφίστηκαν ( www.old.eakp.gr/view.php ) τινάζοντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εκατομμυρίων οικογενειών στον αέρα και ότι άλλο ετοιμάζουν μέσα από το κλίμα καταστροφολογίας που δημιουργούν έντεχνα.
 •                      Από την άλλη η κόλαση που έχουν αρχίσει σιγά σιγά να ετοιμάζουν για όλους εμάς τους πυροσβέστες με την φιλότιμη συνδρομή υπηρεσιακών κολαούζων και την ανοχή των βαστάζων του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 Αν τα οικονομικά μέτρα θα φέρουν σε κατάσταση απελπισίας χιλιάδες οικογένειες πυροσβεστών, οι προωθούμενες αλλαγές στο Ωράριο, το καθεστώς Μεταθέσεων και ότι άλλο επεξεργάζονται κατ εντολή της κυβέρνησης οι επιτροπές «κατάργησης δικαιωμάτων» του Α.Π.Σ. για να μειωθεί το κόστος των δαπανών για το Π.Σ  θα τις διαλύσουν.
 Στην προσπάθεια να μην πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση που δημιούργησε, περικόπτουν κονδύλια από τις κοινωνικές δαπάνες για να τα μεταφέρουν στα ταμεία της μέσω των αναπτυξιακών προγραμμάτων, των χαριστικών ρυθμίσεων ή των απαλλαγών βεβαιωμένων χρεών, των νέων φοροαπαλλαγών, την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των φορολογικών συντελεστών και μέσω των επιδοτούμενων ασφαλιστικών εισφορών. Ενώ υπάρχει αμύθητος πλούτος στα σεντούκια τους  ξεζουμίζουν τους εργαζομένους. Τα στοιχεία τα οποία έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μιλούν από μόνα τους:  
 •                      30 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ανείσπρακτοι φόροι των μεγάλων επιχειρήσεων και των Ανώνυμων εταιριών. Αν οι οφειλές αυτές δεν χαρίζονταν θα κάλυπταν κατά 6 φορές τα σκληρά μέτρα σε βάρος των εκατομμυρίων εργαζομένων. 
 •                      28 δισ. ευρώ που χαρίστηκαν στις τράπεζες υπερκάλυπταν κατά 5 φορές όσα θα ξεζουμίσουν από τους εργαζόμενους, την στιγμή που:    
 •                      300 δισ. ευρώ είναι το ενεργητικό των τραπεζών τα τελευταία πέντε χρόνια. Τόσο είναι και το δημόσιο χρέος.
 •                      580 δισ. ευρώ καταγράφηκε το ενεργητικό των τραπεζών για το 2009. Τα χρήματα αυτά καλύπτουν κατά 116 φορές τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.
 •                      117 δισ. ευρώ ανέρχεται η αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων των μεγάλων επιχειρήσεων την τελευταία 5ετία.
 •                      277 δισ. ευρώ καταγράφηκαν στις καταθέσεις τους τον Νοέμβριο του 2009. Τα χρήματα αυτά που ανήκουν σε μία θράκα ανθρώπων της οικονομικής ολιγαρχίας κάλυπταν κατά 57 φορές τα μέτρα σε βάρος των εκατομ. εργαζομένων.  
 •                      11,8 δισ. ευρώ έφθασαν τα κέρδη το 2009 για 116 κερδοφόρες εισηγμένες εταιρίες στο χρηματιστήριο, σε περίοδο κρίσης κατά τα λοιπά. Εάν τα κέρδη αυτά μίας χούφτας ανθρώπων φορολογούνταν κατά 45% ( εκεί που ήταν προ αμνημονεύτων ετών ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών) θα εισέπραττε το κράτος πάνω από 5 δισ. ευρώ που είναι τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
 •                      700 δισ. ευρώ έχει φθάσει το 2009 το ενεργητικό των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην χώρα μας. Ποσό που καλύπτει κατά 145 φορές την αφαίμαξη των εργαζομένων.
 •                      Τα 136 δισ. ευρώ των «ραντιέριδων» σε καταθέσεις και συμφωνίες επαναγοράς (ρέπος) που αυξήθηκαν κατά 100 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία φτάνουν για να καλύψουν κατά 27 φορές τα εισοδήματα που θα χάσουν εκατομμύρια εργαζόμενοι.
   Στην ίδια λογική περικόπτουν κονδύλια για το Π.Σ. που χρειάζονται για προσλήψεις, εξοπλισμούς, υποδομές και μειώνουν το κόστος εργασίας με την απλήρωτη υπερεργασία και τις μεταθέσεις που θα γίνονται  για κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών. Παράλληλα για να γίνουν αποδεκτά όλα αυτά χωρίς αντιδράσεις και να επιβάλουν πιο εύκολα τον εργασιακό μεσαίωνα, προετοιμάζουν αντιδραστικές αλλαγές στον εσωτερικό κανονισμό και δημιουργούν ρουσφετολογικό καθεστώς υποταγής μέσω του κανονισμού μεταθέσεων. Στην ίδια λογική προκηρύσσουν παραμονές της αντιπυρικής περιόδου και των εκλογών στα πρωτοβάθμια σωματεία διαγωνισμό για εισαγωγή στην σχολή Αρχ/στων, χωρίς να αλλάζουν το αναξιοκρατικό καθεστώς εισαγωγής. Προσπαθούν να εδραιώσουν κλίμα τρομοκρατίας και υποταγής στοχεύοντας μεμονωμένους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται, αποφασίζοντας ξαφνικές και εξοντωτικές μετακινήσεις σε βάρος τους. Απαξιώνουν με ευθύνη και των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού την ύπαρξη των συνδικάτων, προσπαθώντας ακόμη μέχρι και να απαγορεύσουν συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως η ανάρτηση πανό με τα αιτήματα του κλάδου στις υπηρεσίες. 
  Συνάδελφοι αν δεν θέλουμε να γίνουμε και εμείς τα επόμενα θύματα της εργασιακής ανασφάλειας και της καταπίεσης που οδηγεί δεκάδες εργαζόμενους της FRANCE TELECOM στην απόγνωση και την αυτοκτονία να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ,  τώρα που κάτω από την συνεχή πίεση της ΕΑΚΠ ο κλάδος ξαναμπαίνει σε αγωνιστική πορεία   
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ &  ΩΡΑ 11.00 ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ    
 
                                            ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
κατεβάστε εδώ το΄έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/23martiu.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.