Ημερομηνία:19-07-2006
8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

  Θεσσαλονίκη 2-3-4 Ιουνίου 2006   

                      8ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες σύνεδροι του 8ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας .

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών με αφορμή την έναρξη των εργασιών του 8ου Συνεδρίου σας απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό και σας καλεί με την στάση σας να συμβάλλεται ώστε απ αυτό το συνέδριο οι συνάδελφοι πυροσβέστες που σας ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσετε, να νοιώσουν ότι επιτέλους κάτι αλλάζει σε κάτι θα ελπίζουν για να γίνει το μέλλον πιο ελπιδοφόρο γι όλους μας .

Από το συνέδριο αυτό θα πρέπει να σταλεί αποφασιστικό ΜΗΝΥΜΑ με πολλούς ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ:

1ον Προς την Κυβέρνηση για να καταλάβει ότι δεν αρκούν μόνο τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις αλλά λύσεις αξιοπρέπειας για τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα μας .

 • Πρέπει να καταλάβει ότι στους πυροσβέστες , στον κλάδο των εργαζομένων που ο Ελληνικός Λαός αγκαλιάζει με την εμπιστοσύνη του δεν οφείλει μόνο ένα 2% .
 • Να καταλάβει ότι οι πυροσβέστες δεν θα ανεχτούν άλλο να καλύπτουν με δικό τους κόστος τα τεράστια κενά του σώματος και να εργάζονται υπό καθεστώς ανασφάλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους .
 • Να νοιώσει ότι οι πυροσβέστες έχουν ψυλλιαστεί ότι εδώ και 8 χρόνια περίπου και με ευθύνη και της προηγούμενης κυβέρνησης του Π.Α.Σ.Ο.Κ. το πυροσβεστικό σώμα οδηγείτε βήμα το βήμα σε συρρίκνωση μέσα από την μείωση του μόνιμου προσωπικού και την σχεδιαζόμενη μεταφορά των Πυρ/κών κλιμακίων ως εθελοντικά στους Δήμους .
 • Ότι έχουν πάρει χαμπάρι πως το πυροσβεστικό σώμα έχει αφεθεί σκόπιμα στην μοίρα του να αγκομαχεί μέσα στα αμέτρητα προβλήματα του ακριβώς για να έρθει σαν σανίδα σωτηρίας η όποια λύση έχει επιλεγεί για να περάσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οργάνωση του και ότι όλες αυτές οι αλλαγές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις εργασιακές τους σχέσεις και όχι μόνο.

Για αυτό το φορτώνουν συνεχώς με άσχετες αρμοδιότητες , γι αυτό προτείνουν αλλαγή της ονομασίας του , γι αυτό πέραν της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στην αεροπυρόσβεση και την καθαριότητα σχεδιάζουν και προτείνουν μέσα από τα προγράμματα Σ.Δ.Ι.Τ. ( Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα )να εμπλακεί και στις υποδομές.

 • Πρέπει η κυβέρνηση να εμπεδώσει ότι οι πυροσβέστες δεν ανέχονται άλλο τον συμβιβασμό ,την υποταγή και την αδράνεια που έχουν επιβάλει χρόνια τώρα οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού και είναι αποφασισμένοι να ξεφύγουν από αυτήν την κατάσταση, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αντιδράσουν δυναμικά .

2ον Προς την φυσική ηγεσία για να καταλάβει ότι ο ρόλος της δεν είναι να στηρίζει άκριτα την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική που αφαιρεί δικαιώματα από τους πυροσβέστες και οδηγεί τον Πυροσβεστικό Σώμα σε αδιέξοδο αλλά να στέκεται δίπλα στον εργαζόμενο και τα προβλήματα του .

Να μην συμβάλει στις ρουσφετολογικές τακτικές που καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοκρατίας και υπονομεύουν τους θεσμούς που έγιναν με αγώνες για να την προστατεύουν .

Πρέπει να καταλάβει ότι είναι χρέος της κάθε φυσικής ηγεσίας να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων που ηγείται από τους κάθε λογής κομματικούς παραγοντίσκους που κουρελιάζουν το κύρος του επαγγέλματος με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό τους .

3ον Το πιο ουσιαστικό μήνυμα όμως συνάδελφοι πρέπει να δοθεί προς όλους αυτούς τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που χρόνια τώρα εναλλάσσονται στην Ηγεσία της Ομοσπονδίας εξυπηρετώντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την εκάστοτε αντιλαϊκή πολιτική .

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Ίσως η 2ετία που έρχεται είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για τα εργασιακά μας δικαιώματα .

Κοίταξε το ξερίζωμα θεμελιακών δικαιωμάτων που γίνεται γύρω μας - Ακούς τι σχεδιάζουν για το μέλλον μας , δεν κρύβονται ποια .

 •   Μιλάνε για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό 3,5 χρόνια μετά τις τελευταίες που έγιναν με τον Νόμο 3029/2002 .
 •   Σχεδιάζουν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στην παιδεία - Ζητάνε ακόμη ποίο ελαστικές σχέσεις εργασίας , να γίνει ακόμη ποιο μικρό το εργατικό κόστος , κατάργησαν τον σταθερό χρόνο εργασίας με τον 3385/2005 κ.λ.π.

Αυτά όλα συνάδελφε αφορούν εμάς και τα παιδιά μας που θα μπουν αύριο στην αγορά εργασίας .

Σ΄ αυτά συμφωνούν και οι δύο κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις δημόσια και επίσημα έτσι για να μην τρέφουμε κάποιοι από εμάς αυταπάτες για το αντίπαλο δέος .

 • Εκτίμησε πως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 7 χρόνια οι εργασιακές σχέσεις στον κλάδο μας :

Για το ωράριο ισχύει το όσο αντέξουμε ! Απλήρωτη υπερεργασία με χιλιάδες αδιάθετα ρεπό - Αυταρχισμός σε κάθε βήμα - Μας έχουν καταντήσει παραγιούς του δημόσιου τομέα με το να μας χρησιμοποιούν όπως θέλουν - Μας έχουν αρπάξει μέσα από τις τσέπες τα δεδουλευμένα νυχτερινά και μας τις γεμίζουν με υποσχέσεις για βαθμολόγια , νέα μισθολόγια κ.λ.π.

 • Μέτρα λοιπόν την στάση σου και την ψήφο που σε καλούν να τους δώσεις με το ποία στάση κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια αυτοί απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα που απασχολούν εσένα και τους συναδέλφους που σε έστειλαν να υπερασπιστείς το δίκιο τους.
 • Φέρε στην μνήμη σου πότε ήταν η τελευταία φορά που η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και η Π.Α.Σ.Κ. Π. κατήγγειλαν αυτήν την κατάσταση και τι έκαναν για να την σταματήσουν .
 • Ψάξε στο αρχείο σου να δεις πότε πήρες από αυτούς ένα ενημερωτικό έγγραφο για τα εργασιακά σου ζητήματα .
 • Αναρωτήσου τώρα τι έγινε η αύξηση των 0.70 ευρώ για κάθε μέλος που επέβαλε με το έτσι θέλω και με την συναίνεση της Π.Α.Σ.Κ Π. στο περυσινό 7ο συνέδριο το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ; Μήπως εκδόθηκε καμία εφημερίδα; Μήπως έγιναν τίποτε κινητοποιήσεις; Μήπως έγιναν τίποτε περιοδείες από αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για ενημέρωση των πυροσβεστών στις υπηρεσίες της χώρας; Γιατί μπήκε λοιπόν αυτή η αύξηση ; Ποιες ήταν οι ανάγκες που την καθιστούσαν αναγκαία ;

Αναλογίσου τώρα πως η Ε.Α.Κ.Π. ; Χωρίς να έχει τα έσοδα της Ομοσπονδίας και με μία μόνο έδρα που κατέχει στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ από τις 19 καταφέρνει : Να εκδίδει εφημερίδα που μοιράζεται σε όλες τις υπηρεσίες - Στέλνει σε όλη την Ελλάδα ανακοινώσεις για κάθε εργασιακό ζήτημα - Πραγματοποιεί με χρονοδιάγραμμα ενημερωτικές περιοδείες γύρω από τα εργασιακά σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια της χώρας - Παρεμβαίνει για κάθε καταστρατήγηση που τις καταγγέλλεται. - Προωθεί τα εργασιακά ζητήματα προς κάθε κατεύθυνση - Πραγματοποίησε ακόμη και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

 • Σύγκρινε και σκέψου πως θα μπορούσε να ήταν η κατάσταση σήμερα στην Ομοσπονδία και γενικότερα τα εργασιακά μας ζητήματα εάν η Ε.Α.Κ.Π. αποκτούσε μεγαλύτερη δύναμη !
 • Σκέψου για ότι μέχρι σήμερα σε είχε προειδοποιήσει η Ε.Α.Κ.Π. επιβεβαιώθηκε οικτρά!

Αξίζει λοιπόν ακόμη να τους στηρίζεις και να τους ακολουθείς; Αξίζει την στήριξη σου να την χρησιμοποιούν σαν άλλοθι; Να σε καθιστούν συνυπεύθυνο για ότι αυτοί με την στάση τους δημιουργούν;

Αν όχι ! Τότε στήριξε το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

Στήριξε και πάλεψε να γίνει πράξη το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ , για να αποκτήσει νόημα η παρουσία σου εδώ , για να γυρίσεις πίσω στους συναδέλφους σου με το κεφάλι ψηλά .

Καταψήφισε τον ανύπαρκτο απολογισμό δράσης.

                                               ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

 

 • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ επιπλέον 3.500 δοκίμων πυροσβεστών με χρονοδιάγραμμα διετίας για την κάλυψη των αντίστοιχων κενών οργανικών θέσεων που αγγίζουν το 31% της Οργανικής δύναμης.

 • ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ :
 •  Άμεση Υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τα 860 ευρώ Β.Μ. στον Βαθμό του Ανθ/γου με παράλληλη αναμόρφωση των συντελεστών με σκοπό την μείωση του ανοίγματος της ψαλίδας . Ενσωμάτωση των επιδομάτων εξομάλυνσης , ειδικής απασχόλησης στον Βασικό Μισθό .
 •  Κατώτατες αποδοχές στα 1.300 ευρώ .
 •  Άμεση θεσμοθέτηση αποζημίωσης στην βάση του εργατικού δικαίου για την υπερεργασία τις υπερωρίες τα νυχτερινά κ.λ.π.

Για τα μέχρι τώρα χρωστούμενα ρεπώ με τη σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων να καταβληθεί εφάπαξ αποζημίωση ως λύση του αδιεξόδου που έχει δημιουργήσει το υπάρχον αντεργατικό καθεστώς προσμέτρησης της υπερεργασίας .

 • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων νυχτερινών με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2003 .

 

 • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΒΑΡΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ .

Ζητάμε άμεση ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με :

 • 25 -27 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας με πλήρη αποδοχές και καταληκτικό χρονοεπίδομα 60%
 • Χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας 20% επί του Β.Μ. και θα προσμετρά στις συντάξιμες αποδοχές.
 • Μειωμένο ωράριο - αυξημένη άδεια απουσίας για μεγαλύτερη αποχή από τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας .
 • Εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας .

 

 • ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ .
 • Πενθήμερη βδομάδα εργασίας 35 ωρών.
 • Μη εφαρμογή και κατάργηση όλων των σχετικών διαταγών και εγκυκλίων περί επιφυλακών που εφαρμόζονται για να καλυφθούν τα οργανικά κενά και οι πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας .
 • Άμεση ενεργοποίηση των αποφάσεων του 2ου Συνεδρίου για την προστασία του ωραρίου με διοικητικές ενέργειες κατά όσων το παραβιάζουν και με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

 

 • ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ .

 

 • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ .
 • ΟΧΙ στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του Π.Σ μέσα από τη μεταφορά των κλιμακίων στην δικαιοδοσία των δήμων ως εθελοντικά, που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας και το κτύπημα των εργασιακών μας σχέσεων .
 • ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση τομέων του Π.Σ. μέσω των προγραμμάτων σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα . Άμεση χρηματοδότηση των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των υποδομών του Π.Σ. από τον κρατικό προϋπολογισμό .

 

 • ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ του επιδόματος αντιπυρικής περιόδου με χορήγηση σε μηνιαία βάση στο ύψος των 200 ευρώ .

 

 • ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΟΥ Π.Δ. 17/ 2006 .

Με πρόβλεψη η μετακίνηση από τα κλιμάκια προς τις υπηρεσίες, όταν γίνει με ευθύνη της υπηρεσίας λόγω αναστολής τους, να λογίζεται ως απόσπαση και να αποζημιώνεται ο μετακινούμενος .

 

 • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της παρ. 3 του ΑΡΘΡΟΥ 10 του Π.Δ. 86/2005 που εξαιρεί τους Αντιπυράρχους από κάθε διάταξη του κανονισμού μεταθέσεων .

 

 • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ άμεσα η μαζική προσπάθεια εκμαυλισμού συνειδήσεων μέσω των ρουσφετολογικών πρακτικών με τις μακρόχρονες αποσπάσεις και τις επιλεκτικές μετακινήσεις ημετέρων προς τα πεζοπόρα κ.λ.π. Τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων με τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που συμμετέχουν σ αυτά και η Φυσική Ηγεσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υπονόμευση του κανονισμού μεταθέσεων με τις παράνομες και αναξιοκρατικές αποφάσεις .

 

 • ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια των πιστοποιημένων γνώσεων , των γενικών και ειδικών προσόντων και την φυσική κατάσταση .

Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνει μόρια ο βαθμός απολυτηρίου που πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων μέσα από μία μακρόχρονη εκπαιδευτική διαδικασία και να αξιολογούνται οι γνώσεις του υποψηφίου μόνο από τι απαντήσεις θα δώσει σε 50 ερωτήσεις που μέρος αυτών θα λειτουργήσει και ως δήλωση κοινωνικών φρονημάτων( Πολιτικοί θεσμοί και οργάνωση κράτους ). Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν τα ίδια μόρια για τις γνώσεις τους στην πληροφορική οι πτυχιούχοι του πολυτεχνείου με τους εξειδικευμένους των Ι..Ε.Κ . Η συνέντευξη , τα ψυχοσωματικά τέστ και η μη δυνατότητα ένστασης σε κανένα επίπεδο του διαγωνισμού, εξυπηρετούν μόνο το φιλτράρισμα όσων δεν θα έχουν πάρει το χρίσμα. Οι φωτογραφικές δικλίδες α) για μοριοποίηση μόνο των αλεξιπτωτιστών και των υποβρύχιων καταστροφέων εξαιρώντας τις υπόλοιπες ειδικές δυνάμεις β) Για προσλήψεις σε ειδική κατηγορία Ε με κύριο προσόν το δίπλωμα ή την βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης Ι.Ε.Κ. ή Ο.Ε.Ε.Κ. « Ειδικός Δασικής προστασίας » όταν υπάρχουν δεκάδες δασολόγοι και δασοπόνοι στο Π.Σ που μένουν αναξιοποίητοι μαζί με όλα τα τρωτά σημεία του κανονισμού στερούν κάθε στοιχείο αντικειμενικότητας , αξιοκρατίας και αποκαλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο των βαρύγδουπων εξαγγελιών για αναβάθμιση του επαγγελματικού μας επιπέδου μέσα υποτίθεται από την αναβάθμιση των παραγωγικών σχολών σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

 

 • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των εποχικών υπαλλήλων για την κάλυψη των πάγιων αναγκών στα πλαίσια της Πολιτικής προστασίας ( Φύλαξη και συντήρηση δασών - Καταστολή δασικών πυρκαγιών - Αντιπλημμυρική προστασία κ.λ.π. ) .

                Επίσης ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Την προστασία του Οικογενειακού μας εισοδήματος με :
 • Φορολογική πολιτική για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος μας .
 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία .
 • Πάγωμα των ανατιμήσεων και πάταξη της κερδοσκοπίας .

 

 • Την προστασία των σχέσεων εργασίας με :
 • Πλήρη και σταθερή απασχόληση με σταθερό ωράριο για κάθε εργαζόμενο .
 • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα .
 • Κατάργηση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης .

 

 • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων από το 1990 και μετά .

 

                                                                                          ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

1ον ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. αμέσως μετά την λήξη του 8ου Συνεδρίου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα μας και την αποφασιστικότητα μας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις .

 

2ον Ανάρτηση πανώ σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα μας .

 

3ον Το 1ο Δεκαήμερο του Ιουνίου στήσιμο ειδικών χώρων για ένα 4τραήμερο στα προπύλαια στην Αθήνα και στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση της κοινής γνώμης με προπαγανδιστικό υλικό και την συλλογή υπογραφών συμπαράστασης . Μοίρασμα φέιγκ βολάν σε όλα τα διόδια της χώρας .

4ον Το 2ο Δεκαήμερο του Ιουνίου Πανελλαδική Κινητοποίηση στην Αθήνα με παράσταση διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό . Συμβολικός αποκλεισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης .

 

5ον Το 1Ο Δεκαήμερο του Ιουλίου Ένστολες Κινητοποιήσεις στις έδρες των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων .

 

6ον Το 2ο Δεκαήμερο του Ιουλίου Κήρυξη Λευκής απεργίας στις υπηρεσίες πυρασφάλειας , ανακριτικού, γραμματείας κ.λ.π.

 

7ον Το 1ο Δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου προετοιμασία για μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο .

 

8ον Το 2ο Δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου σύγκληση πανελλαδικής Συνδιάσκεψης όλων των πρωτοβάθμιων ενώσεων για εκτίμηση των αποτελεσμάτων και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Κάλεσμα σε συνεργασία και συμπαράσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με σκοπό την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ στα πλαίσια αξιοποίησης του συνταγματικού μας δικαιώματος .Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.