Ημερομηνία:25-10-2010
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΤΗΝ 25η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

 
 
 Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ αποφασίστηκε έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί Ένστολη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου και με το πέρας αυτής θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς. Στην συνέχεια μετά από την σχετική προβολή και την προπαγάνδα των αιτημάτων και των προβλημάτων του κλάδου μέσω των ΜΜΕ – μοίρασμα Φέιγκ βολάν κ.λ.π. θα προετοιμαστεί κατάλληλα η Πανελλαδική Ένστολη Κινητοποίηση στην Αθήνα.
Τα αιτήματα αιχμής που θα αποτελέσουν αντικείμενο διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης είναι:
Η Αναδιάρθρωση και οι Προσλήψεις – Το ωράριο – Το μισθολόγιο – Το ασφαλιστικό – Ο κανονισμός Μεταθέσεων – Η Υγιεινή και ασφάλεια – Τα οφειλόμενα: Δασικό Επίδομα- Εκλογικό επίδομα – Οδοιπορικά έξοδα μεταθέσεων – Χρωστούμενα Ρεπό.
Συνάδελφοι έστω και με αυτή την μεγάλη καθυστέρηση που προκάλεσε η αναβλητικότητα και η στάση αναμονής των παρατάξεων της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και της Π.Α.Σ.Κ. Π. όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τις συνεχείς αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και εκκλήσεις που έγιναν από την Ε.Α.Κ.Π. και έναν μικρό αριθμό πρωτοβάθμιων ενώσεων, πρέπει να δώσουμε με πείσμα και με αποφασιστικότητα την μεγάλη μάχη.
Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να οδηγήσει σε εκφυλισμό ή σε αναστολή και αυτήν την κινητοποίηση του κλάδου γιατί πλέον δεν θα υπάρξει άλλο περιθώριο. Τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν με αυτά που σχεδιάζονται για το μέλλον θα εξαλείψουν κάθε δυνατότητα να ζήσουμε την ζωή μας εμείς και οικογένειες μας με αξιοπρέπεια. 
Ο αγώνας αυτός καθώς και η επιτυχή του έκβαση ή η αποτυχία του, εξαρτώνται από την στάση όλων μας, γιατί αποτελεί πλέον υπόθεση και χρέος όλων μας και όχι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των συνδικαλιστικών οργάνων    


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.