Ημερομηνία:07-01-2011
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν    
                         Ε.Α.Κ.Π.
       Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος   
.                                                                                                                                                                                          .
Τηλ .& fax :2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891- 6978520351, Web site WWW.old.eakp.gr, E mail: info@old.eakp.gr                          
 
ΑΘΗΝΑ  8  Ιανουαρίου 2011
 
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών λαμβάνοντας υπόψη τις επικείμενες αντεργατικές εξελίξεις που θα επιβληθούν στον κλάδο μας:
  •                     Με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών που θα επιφέρει την κατάργηση αρκετών πυροσβεστικών σταθμών και κλιμακίων, εξαπολύοντας το τελειωτικό χτύπημα στο δίκτυο πυρασφάλειας της χώρας.
  •                     Με την έκδοση του Π.Δ. για τον νέο αντιδραστικό κανονισμό μεταθέσεων που θα προκαλέσει το ξεκλήρισμα σημαντικού αριθμού συναδέλφων, ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά της υπηρεσίας.
  •                     Με την αδιάλλακτη και προκλητική στάση της πολιτικής ηγεσίας σε ότι αφορά την άρνησή της για την οριστική διευθέτηση του ωαρίου στην βάση των προτάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος και της εργατικής νομοθεσίας και όχι στην βάση των επικίνδυνων και αντεργατικών πειραματισμών που έχουν επηρεάσει καταλυτικά τις εργασιακές μας συνθήκες και έχουν διαλύσει κυριολεκτικά την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή.
  •                     Με τη διαιώνιση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου και την επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου από τα συνεχόμενα σκληρά, αντιλαϊκά, οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα που υλοποιούνται και που δεν θα έχουν τελειωμό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναπόφευκτη κρίση του κοινωνικοοικονομικού μας συστήματος και να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι εκμεταλλευτές των εργαζομένων που την προκάλεσαν.
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Οι εξελίξεις σχετικά με τα στενά εργασιακά προβλήματα του κλάδου αλλά και τα αντεργατικά και άδικα  μέτρα που παίρνονται και θα παρθούν γενικότερα για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, δεν επιτρέπουν καμία κωλυσιεργία, επανάπαυση και εφησυχασμό. Η χορήγηση ενός μέρους του δασικού επιδόματος που επιτεύχθηκε μετά από τις επίμονες προσπάθειες της Ε.Α.Κ.Π. και της Ένωσης Στερεάς Ελλάδας ας μην αποτελέσει το καρότο που θα αναστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Δικαιούμαστε και μας οφείλουν πολλά περισσότερα.  
Η Ε.Α.Κ.Π. εκφράζοντας την καθολική απαίτηση χιλιάδων εργαζομένων του Π.Σ. απευθύνει κάλεσμα:
  •                     Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου μας να αναλογιστούν την κρισιμότητα των εξελίξεων, να αφουγκραστούν την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων και να συναινέσουν στην συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με το διεκδικητικό πλαίσιο δράσης που έχει κατατεθεί από την παράταξή μας, μέχρι να επιτευχθεί η οριστική επίλυση των προβλημάτων μας και η τελική δικαίωση.
  •                     Σε όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ. να αναλογιστούν τις συνέπειες που θα έχουν τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ προκειμένου να επιτευχτεί η ανατροπή τους, στις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ καθώς και στις ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
 

                       ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ            Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.