Ημερομηνία:24-01-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΓΙΑ ΤΟ 2011

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                Ε.Α.Κ.Π
   Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                        .
   Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@eakp
ΑΘΗΝΑ 25 Ιανουαρίου 2011
 
ΟΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ - ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ     
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Στις 31 Δεκεμβρίου 2010 εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 60087 Φ. 102.2 Απόφαση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την οποία κατανέμεται στις υπηρεσίες του Σώματος, η συνολική υπηρετούσα δύναμη του πυροσβεστικού προσωπικού για το έτος 2011, με βάση τις υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες.
Από την ανάλυση της κατανομής των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε σύγκριση με την αντίστοιχη κατανομή για το έτος 2010 προκύπτουν τα εξής:
  •          Η δύναμη των υπηρεσιών που εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα έχει μειωθεί αισθητά με χαρακτηριστικά παραδείγματα:
.
ü                       Αθήνα – Πειραιάς                                                                            -176
ü                       Δ.Π.Υ.    Νομού Θεσσαλονίκης – 2η Ε.Μ.Α.Κ.                                -29
ü                       Δ.Π.Υ.   Νομού Πατρών – ΒΙ.ΠΕ. – 6η Ε.Μ.Α.Κ.                            -29
ü                       Δ.Π.Υ.    Νομού Ηρακλείου – ΒΙ.ΠΕ. – 3η Ε.Μ.Α.Κ.                      -30
ü                       Δ.Π.Υ.    Νομού Λάρισας – ΒΙ.ΠΕ. – 8η Ε.Μ.Α.Κ.                          -10
ü                       Δ.Π.Υ.    Νομού Ιωαννίνων – ΒΙ.ΠΕ. – 5η Ε.Μ.Α.Κ.                          -9
ü                       Π.Υ.       Λαμίας – ΒΙ.ΠΕ. – 7η Ε.Μ.Α.Κ.                                           -7
 
  •          Στις υπόλοιπες υπηρεσίες νομών, πόλεων και στους πυροσβεστικούς σταθμούς Α΄ Β΄  Γ΄ και Δ΄  τάξης ανά την επικράτεια η δύναμη κατανέμεται μειωμένη κατά 2-3 έως και 6 υπαλλήλους.
  •          Σε 34 πυροσβεστικά κλιμάκια δεν προβλέπεται πλέον θέση αξιωματικού – προϊσταμένου με ότι σημαίνει αυτό για τη μελλοντική λειτουργία τους.
  •          10 πυροσβεστικά κλιμάκια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ άλλα 2 έχουν «μετεξελιχθεί σε καλοκαιρινά»
 
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκτιμά ότι η απόφαση του Υπουργού για την κατανομή της δύναμης του πυροσβεστικού προσωπικού κατά το τρέχον έτος, με την νέα μείωση που προκύπτει γενικότερα για όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του Π.Σ. ( εκτός Τρίπολης + 1 ) πέραν αυτών που έγινε για τα Π.Κ. με την ανακατανομή του 2010 και την ποσόστωση του 1/5 και 1/3 για τους απόφοιτους παραγωγικής σχολής και τους οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων αντίστοιχα και σε συνδυασμό με την επικείμενη έκδοση του νέου αντιδραστικού κανονισμού μεταθέσεων, θα προκαλέσει σωρεία μεταθέσεων σε αρκετούς συναδέλφους που ως υπεράριθμοι θα κληθούν να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες.  
   Επιβεβαιώνονται για ακόμη μια φορά οι προβλέψεις της παράταξής μας σχετικά με την επιχειρούμενη συρρίκνωση του Π.Σ. και την υποβάθμιση της πυροπροστασίας της χώρας, με αντικειμενικό σκοπό τη μείωση του κόστους για την πυρασφάλεια, όπως αυτό καταγράφεται και μέσα από το πετσόκομμα των πιστώσεων του προϋπολογισμού κατ εντολή των  ντόπιων και ξένων εκπρόσωπων του μεγάλου κεφαλαίου.
  Ταυτόχρονα διαψεύδονται για ακόμη μία φορά οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας (κυβέρνησης) με επικεφαλής τη συνδικαλιστική παράταξη της Π.Α.Σ.Κ. Π. που όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζαν τους συναδέλφους, με στόχο τον κατευνασμό των αντιδράσεων διαδίδοντας ανεύθυνα και ατεκμηρίωτα ότι με τον νέο κανονισμό που είναι για ψήφιση όποιος «καταφέρει» να μετατεθεί στον τόπο συμφερόντων του δεν θα μετατίθεται ξανά!! Το γεγονός αυτό δεν υφίσταται για τον απλούστατο λόγο ότι ο Αρχηγός του Π.Σ. με εντολή Υπουργού έχει το δικαίωμα μέσω της ανακατανομής να μειώνει κατά το δοκούν την υπηρετούσα δύναμη, όπως και έγινε δύο συνεχόμενες χρονιές και έτσι με αυτό τον τρόπο να υπάρχουν συνεχώς υπεράριθμοι υπάλληλοι υπό μετάθεση.    
 
   Η Ε.Α.Κ.Π. απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους αξιωματικούς και χαμηλόβαθμους για κοινή συστράτευση με το πλαίσιο αιτημάτων που έχει καταθέσει, καθώς και με το διεκδικητικό πλαίσιο δράσης της που τονίζει την αναγκαιότητα της εντατικοποίησης του αγώνα μέχρι την οριστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των πυροσβεστών, που θα επέλθει με την ανατροπή της άγριας αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που έχει επιβληθεί στον κλάδο μας, αλλά και στο σύνολο του Ελληνικού Λαού και θα επιφέρει την τελική μας δικαίωση.
 Μην ξεχνάμε ότι η δέσμευση και υπόσχεση της κυβέρνησης κάτω από την πίεση της κινητοποίησης της 9ης Δεκεμβρίου 2010 για διάλογο στο άμεσο μέλλον, εκτός των άλλων θεμάτων για τρία από τα βασικά αιτήματα που περιλαμβάνονταν στο διεκδικητικό πλαίσιο όπως την επικείμενη αναδιάρθρωση του Π.Σ. , το ωράριο εργασίας και τον κανονισμό μεταθέσεων, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.  Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνα μας πριν όλα όσα θα κάνουν την ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη πάρουν σάρκα και οστά   
 
                                        ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ       
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/anakatanomi2011.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.