Ημερομηνία:20-02-2011
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΈΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν   
.                                                                                                                                                                                         .
 Αθήνα 21  Φεβρουαρίου 2011
 
                          ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 23 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
 
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.
   Σε μια περίοδο συνεχούς όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών ενάντια σε όλο το εργατοϋπαλληλικό κίνημα, κρίνεται απαραίτητη η δυναμική παρουσία των πυροσβεστών και η συστράτευσή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με στόχο την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, στη βάση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών.  
   Οι αντιδραστικές εξελίξεις στα εργασιακά δρώμενα που εκδηλώνονται με αλλεπάλληλα χτυπήματα και στον κλάδο μας, σε συνδυασμό με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζεται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή όπως:
  •        Η κατάργηση και οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών του δημοσίου.
  •        Οι απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πρώην ΔΕΚΟ και φορείς, επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης).  
  •        Η καρατόμηση των κρατικών δαπανών στην Υγεία που έχουν άμεσο αντίκτυπο και στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα με περικοπές υπηρεσιών υγείας ( 270 εξετάσεις ) και την επιβολή χαρατσιού στα δημόσια νοσοκομεία και την αφαίμαξη των αποθεματικών των ταμείων τους. 
  •        Οι περικοπές στα επιδόματα κοινωνικής πολιτικής όπως το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλες κοινωνικές παροχές, καθώς και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που αφορούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, σε αντίθεση με την ακόμη μεγαλύτερη χρηματοδότηση των άμεσα υπεύθυνων για την κρίση ντόπιων κεφαλαιοκρατών ( Τραπεζίτες- Εφοπλιστές – Βιομήχανοι – Μεγαλέμποροι).
  •        Η συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
  •        Η επιβολή επιπλέον έκτακτων αντιλαϊκών μέτρων ύψους 19 δισ. ευρώ ή 8% του ΑΕΠ, για την περίοδο 2012 - 2014.
  •        Η επέλαση νέων ασφαλιστικών ανατροπών και η περεταίρω υποβάθμιση της επικουρικής ασφάλισης.
  •        Η μαζική εκποίηση της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας (επιχειρήσεις, λιμάνια, γη, παραλίες, αεροδρόμια, κρατικές μετοχές κ.ά.) με στόχο την είσπραξη 50 δισ. ευρώ ως το 2015.
  •        Η εφαρμογή του «ενιαίου μισθολογίου» στο δημόσιο τομέα μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, που θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις μισθών για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και η περεταίρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
  •        Η ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση και συρρίκνωση του Π.Σ. και των δικαιωμάτων μας που υλοποιούνται μέσα από την άγρια περιστολή των πιστώσεων, το πάγωμα των προσλήψεων, την επαπειλούμενη αναδιάρθρωση, την ανατροπή του κανονισμού μεταθέσεων και του ωραρίου, αφήνουν αδιάφορους τόσο το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των πυροσβεστών, καθώς και την πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων ενώσεων με κύρια ευθύνη των συνδικαλιστικών παρατάξεων Π.Α.Σ.Κ.Π. και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. που απέρριψαν την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π., αγνοώντας προκλητικά την απαίτηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων, για συνεχόμενη διεξαγωγή κινητοποιήσεων και συνέχιση του αγώνα μέχρι την οριστική επίλυση των αιτημάτων μας.
  Το προεδρείο της ομοσπονδίας μέχρι στιγμής επιδεικνύει κωλυσιεργία στην υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 31-1-2011, σε ότι αφορά τις ενέργειες για την εφαρμογή της υγιεινής και ασφάλειας στο Π.Σ., την άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων μεταθέσεων στους δικαιούχους συναδέλφους, την καταγγελία για τις πειθαρχικές διώξεις συναδέλφων με παράνομες εντολές της διοίκησης και την πλήρη αποκατάσταση ακόμη και με ένδικα μέσα των διωκόμενων. 
 Η συγκεκριμένη τακτική των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεπικουρεί την πολιτική και φυσική ηγεσία, επιτρέποντάς τους να δρουν ανενόχλητα, επισπεύδοντας παράλληλα την επιχείρηση κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών και της διάλυσης του συστήματος πυρασφάλειας της χώρας.
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη την παρουσία όλων μας στις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος και τη συμβολή μας στην οργανωτική ανασύνταξη και αντεπίθεσή του. 
 
                                       ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/img115.pdf


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.