Ημερομηνία:21-03-2011
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

    ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
    ΑΘΗΝΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 
 
                             ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΜΟΝΗ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ
Η ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΣΥΝΤΗΡΕΙ & ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ - ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ      
                                                                         
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, παρ ότι ο κλάδος και οι εργαζόμενοι του Π.Σ. βρίσκονται εδώ και καιρό με την πλάτη στον τοίχο αντιμέτωποι με:
 •                      Τα σκληρά ταξικά αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται υπό μορφή χιονοστιβάδας χωρίς να υπάρχει ημερομηνία λήξης, ( βλέπε πρόγραμμα περικοπών 25 δις  ευρώ 2011-2015, Νέο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. κ.λ.π ), με νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, εκ νέου αλλαγές στο ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό, περικοπές σε φοροαπαλλαγές, αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, νέες ανατιμήσεις τιμολογίων των ΔΕΚΟ και όλα αυτά για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να πληρωθούν τα χρέη που δημιούργησε η ανεξέλεγκτη κερδοφορία της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας και οι πολιτικές υποτέλειας και εξάρτησης που εφαρμόστηκαν κατ’ επιταγή των κυρίαρχων οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε.
 •                      Μία οικτρή εργασιακή καθημερινότητα που έχει διαμορφωθεί από το ανορθόδοξο καθεστώς ωραρίου, την έλλειψη υποδομών, καθαριότητας, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τις λειτουργικές δυσλειτουργίες λόγω των μεγάλων περικοπών στα κονδύλια, την περικοπή του δασικού επιδόματος και των οδοιπορικών εξόδων, την ανασφάλεια που δημιουργεί για δεκάδες συναδέλφους το επαπειλούμενο κλείσιμο Π.Κ. και Π.Υ. και ο υπό έγκριση κανονισμός μεταθέσεων.
 •                      Την συνεχόμενη υποβάθμιση – συρρίκνωση του Π.Σ. με το πάγωμα των προσλήψεων (1 προς 1,7 έφθασε η σχέση συνταξιούχων - εργαζομένων του Π.Σ. σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκόμισε η Ε.Α.Κ.Π. ) και την δημιουργία δύο ταχυτήτων εργαζόμενων, τις τεράστιες περικοπές των κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες, το προαναγγελθέν κλείσιμο κλιμακίων και υπηρεσιών, την στασιμότητα σε επίπεδο εκσυγχρονισμού της οργάνωσης και των υποδομών του.  
 •                      Μία σειρά περικοπές σε δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα που καθορίζουν το βιοτικό επίπεδο επιβίωσης των οικογενειών μας όπως στην Υγεία με την περικοπή δεκάδων ιατρικών εξετάσεων, την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας των δημοσίων νοσοκομείων. Στην παιδεία με την κατάργηση – συγχώνευση εκατοντάδων σχολείων, το χαράτσωμα των γονέων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων κ.λ.π               
 •                      Ένα κλίμα ακραίου αυταρχισμού υπό τις ευλογίες και την ανοχή της Φυσικής και Πολιτικής ηγεσίας που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους πυροσβέστες για να μην αντιδρούν στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις στον κλάδο μας. 
   Παρ ότι με ευθύνη και του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που είναι και το αντιπροσωπευτικότερο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, αντιμετωπίζεται απαξιωτικά από:
 •                 Την Φυσική Ηγεσία η οποία επί 16 περίπου μήνες δεν ανταποκρίνεται σε ανάλογα αιτήματα για συνάντηση εργασίας κατά παράβαση των υποχρεώσεων της που απορρέουν από την παρ. 4 του άρθρου 16 του Ν. 1264/82 που προβλέπει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Την στιγμή μάλιστα που δέχεται κατά κόρον και επιλεκτικά την Ε.Α.Π.Σ. ή φίλα προσκείμενους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.
 •                  Την Πολιτική ηγεσία η οποία αποφεύγει να παρευρεθεί στο Συνέδριο και τις πανελλαδικές συνδιασκέψεις της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και μέχρι στιγμής ο νέος Υπουργός δεν έχει δεχτεί το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σε συνάντηση εργασίας παρ΄ ότι κατ’ κόρον παρευρίσκεται σε συνέδρια και γενικά συμβούλια των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΛ.ΑΣ.       
   Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. & οι παρατάξεις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.& Π.Α.Σ.Κ. Π. έχοντας προσανατολίσει σκόπιμα όλη τους την σπουδή γύρω από το θέμα παραίτησης ή μη λόγω αποστρατείας του νυν προέδρου, αρνούνται σε δύο συνεχόμενα Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. (31/1/2011 & 10/3/2011 ) που φέρνει το θέμα η Ε.Α.Κ.Π. για κινητοποιήσεις να πάρουν απόφαση, την στιγμή μάλιστα που αποτελεί και αίτημα πρωτοβάθμιων ενώσεων.  
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η Ε.Α.Κ.Π. με δεδομένη την στάση της πλειοψηφίας της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  ΚΑΛΕΙ:
 •                  Όσες πρωτοβάθμιες Ενώσεις του κλάδου έχουν πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις και όσες θα πάρουν απόφαση στο αμέσως επόμενο διάστημα, πριν αποδειχτεί για ακόμη μία φορά ότι είναι πολύ αργά, να προχωρήσουν στην δημιουργία ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ προκειμένου να οδηγήσουν τον κλάδο σε κινητοποιήσεις το 1ο Δεκαήμερο του Απρίλη.
 •                  Τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές συμβιβασμού και ηττοπάθειας και να δείξουν αποφασιστικότητα με μαζική συσπείρωση γύρω από το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΓΩΝΑ και τις αποφάσεις του.  
Πρωταρχική επιδίωξη της κινητοποίησης θα είναι να υποχρεωθούν η Πολιτική & Φυσική Ηγεσία να:
 •                  Παγώσουν κάθε διαδικασία της Αναδιάρθρωσης του Π.Σ. έτσι όπως προωθείται ερήμην των εργαζομένων. 
 •                  Προχωρήσουν σε συνάντηση με το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων ενώσεων για εξεύρεση λύσεων στα καυτά θέματα του κλάδου και να δοθούν άμεσες λύσεις σε θέματα όπως το ωράριο,  μεταθέσεις, οφειλόμενα δασικό – ρεπό.
                                                 ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/sintonisitko.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.