Ημερομηνία:17-11-2006
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΛΑΔΩΝ

                               ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
    ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΛΑΔΩΝ 
 
   Η Ε.Α.Κ.Π. με αφορμή την κινητοποίηση της 24ης Ιουλίου είχε απευθύνει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους των τριών κλάδων σε μία προσπάθεια εξόδου από την εκφυλιστική πορεία που έχουν οδηγηθεί οι αγώνες και τα αιτήματα μας με αποκλειστική ευθύνη των προεδρείων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Αξιωματικών των τριών κλάδων.
 Στόχος ήταν η δημιουργία ενός κοινού αγωνιστικού πόλου ώστε να ασκηθεί πίεση προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες για αλλαγή στάσης με σκοπό να εξαγγελθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων πάνω στην βάση ενός ξεκάθαρου και ουσιαστικού πλαισίου αιτημάτων όπως (αυτό που είχε καταθέσει τότε η Ε.Α.Κ.Π.) μέχρι να επιτευχθεί η ουσιαστική ικανοποίηση τους.
 Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που δικαιώνουν απόλυτα τις εκτιμήσεις της Ε.Α.Κ.Π., είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει να έμεινε ίχνος ελπίδας και στους πλέον ανεκτικούς συναδέλφους ότι υπάρχει περίπτωση οι συμβιβασμένες συνδικαλιστές ηγεσίες που το τελευταίο διάστημα κάτω από την κατακραυγή για το κραυγαλέο ξεπούλημα τους έχουν περιέλθει σε κρίση ταυτότητας θα μπορούσαν έστω και τώρα να αλλάξουν στάση.
   Τα είδαμε όλα πλέον από αυτούς!
   Μέχρι και σε κατάληψη των γραφείων των πολιτικών τους κηδεμόνων κατέφυγαν χάριν εντυπώσεων για το άδειασμα που τους επιφύλαξαν. 
   Η μεσοβέζικη στάση τους, η αντιφατικότητα τους και οι δηλώσεις πίστης και ευγνωμοσύνης στους «σωτήρες» Υπουργούς έδωσε τροφή σε όλους τους επαγγελματίες συκοφάντες του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργατικών διεκδικήσεων να κομπάζουν σε βάρος της προσφοράς και των προβλημάτων των χιλιάδων εργαζομένων και των τριών κλάδων.    
 
  ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ – ΛΙΜΕΝΙΚΕ    
 
      Λόγω ότι:
 •        Δεν αξίζει σε όλους εμάς τους υπόλοιπούς να εισπράττουμε κατάμουτρα τον εμπαιγμό από όπου και εάν προέρχεται εξ αιτίας τους.
 •        Να αξιοποιούν την στάση τους όλοι οι δεδηλωμένοι εχθροί του λαϊκού και εργατικού κινήματος για να διογκώνουν ακόμη περισσότερο τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές με τους άλλους εργαζομένους.   
 •        Δεν πάει άλλο η ανοχή μας και η συμμετοχή μας στις στημένες κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τους να τους δίνει άλλοθι αγωνιστικότητας.
 •        Δεν μας πρέπει να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια για ψίχουλα των 2 και κάτι ευρώ, να παλεύουμε για άνευ ουσιαστικής σημασίας ζητήματα όπως η πλασματική πενταετία, που στο κάτω κάτω ούτε ως παροχές έχουν βαρύτητα αλλά και καμία σχέση δεν έχουν με το αίτημα μας για την αναγνώριση της εργασίας μας ως βαριάς επικίνδυνης και ανθυγιεινής,
 
   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκτιμά ότι η δημιουργία του αγωνιστικού πόλου γίνεται επιτακτική αναγκαιότητα και για μία ακόμη φορά σε καλεί να: 
 
 •        Τους γυρίσεις την πλάτη και να συμμετάσχεις στην δημιουργία της αγωνιστικής συσπείρωσης όλων των εργαζομένων και των τριών κλάδων με στόχο να μπουν οι βάσεις για έναν αγώνα με προοπτική πάνω σε σταθερές και αμετάκλητες θέσεις.
 •        Να παλέψουμε από κοινού με ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα καλύπτει πλήρως τις πραγματικές σου ανάγκες.
    
   Συνάδελφε, αιρετέ εκπρόσωπε του κλάδου σου.
 Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, όλα πλέον έχουν φθάσει στα όρια τους, η οποιαδήποτε καθυστέρηση μετράει σε βάρος όλων μας γι αυτό μην χάνουμε άλλον χρόνο. 
 •        Κάλεσε την πρωτοβάθμια Ένωση που ανήκεις να πάρει θέση για όλα αυτά που μας υποθηκεύουν το μέλλον.
 •        Κάλεσε τους συναδέλφους σου για να μιλήσετε και να αποφασίσετε το επόμενο βήμα .
   Το επόμενο βήμα είναι δική μας υπόθεση και όχι όσων μέχρι τώρα μας οδήγησαν σε αδιέξοδο.   
   Εμείς είμαστε εδώ, παίρνουμε την πρωτοβουλία γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει και περιμένουμε και την δική σου απόκριση.
   Προτείνουμε το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο ως βάση, περιμένουμε και την δική σου πρόταση για να το κάνουμε ποιο αντιπροσωπευτικό. ( Στείλε μας με ιμαιλ την πρόταση σου.) 
   Εμείς μέχρι σήμερα αγωνιστήκαμε για να αναδείξουμε τα πραγματικά μας προβλήματα αλλά και για να αποκαλύψουμε τον ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. 
 Πιστεύουμε πως κάπως συμβάλαμε σ΄ αυτό.
 Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας!
 Ας ενώσουμε όμως τις δυνάμεις μας για να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα!    
 Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση σου. Όπως ήταν και θα είναι στην διάθεση κάθε αγωνιστικής φωνής.     
                                                          
 
                            ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ   ΠΛΑΙΣΙΟ   ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
 
1ον    Άμεσες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών και των τριών κλάδων.
 
2ον    ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ :
 •        Άμεση Υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τα 860 ευρώ Β.Μ. στον Βαθμό του Ανθ/γου με παράλληλη αναμόρφωση των συντελεστών με σκοπό την μείωση του ανοίγματος της ψαλίδας. Ενσωμάτωση των επιδομάτων εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης στον Βασικό Μισθό .
 •        Κατώτατες αποδοχές στα 1.300 ευρώ.
 •        Άμεση θεσμοθέτηση αποζημίωσης στην βάση του εργατικού δικαίου για την υπερεργασία τις υπερωρίες τα νυχτερινά κ.λ.π.
 •        Για τα μέχρι τώρα χρωστούμενα ρεπώ με τη σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων να καταβληθεί εφάπαξ αποζημίωση ως λύση του αδιεξόδου που έχει δημιουργήσει το υπάρχον αντεργατικό καθεστώς προσμέτρησης της υπερεργασίας .
 •        Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων νυχτερινών με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2003 .  
 
3ον    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΒΑΡΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ .
 •        Ζητάμε άμεση ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με:25 - 27 χρόνια πραγματικής    υπηρεσίας με πλήρη αποδοχές και καταληκτικό χρονοεπίδομα 60%
 •        Χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας 20% επί του Β.Μ. και θα προσμετρά στις συντάξιμες αποδοχές.
 •        Μειωμένο ωράριο - αυξημένη άδεια απουσίας για μεγαλύτερη αποχή από τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.
 •        Το επ΄ ασφάλιστρο να βαραίνει τον εργοδότη. 
 •        Εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας.
 •        Κατάργηση όλων των αντι ασφαλιστικών Νόμων από το 1990 και μετά .
 
4ον     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ.
 •        Με πενθήμερη βδομάδα εργασίας 35 ωρών
 
5ον     ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ .
 
6ον    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.
 •        Άμεση κατάργηση του αναχρονιστικού νομοσχεδίου για την Αναδιοργάνωση του Π.Σ.
 •        ΟΧΙ στην μεταφορά αρμοδιοτήτων αστυνόμευσης και πυρόσβεσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . 
 •        ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης τομέων του Π.Σ. μέσω των προγραμμάτων σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άμεση χρηματοδότηση των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των υποδομών των τριών κλάδων από τον κρατικό προϋπολογισμό .
 
                           Επίσης     ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 
             Την προστασία του Οικογενειακού μας εισοδήματος με :
 • Φορολογική πολιτική για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος μας .
 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία .
 • Πάγωμα των ανατιμήσεων και πάταξη της κερδοσκοπίας .

               Την προστασία των σχέσεων εργασίας με :

 • Πλήρη και σταθερή απασχόληση με σταθερό ωράριο για κάθε εργαζόμενο
 • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξ/τικά δικαιώματα
 • Κατάργηση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης .

             ΑΘΗΝΑ  17  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006 

 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.