Ημερομηνία:16-12-2006
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 12ης & 13ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡ/ΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                         
                                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 Για τις Κινητοποιήσεις της 12ης και 13ης Δεκεμβρίου - Την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και τις δηλώσεις του ΑΡΧΗΓΟΥ για το 24ΩΡΟ και την ΜΕΤΑΦΟΡΑ Πυρ/κων Κλιμακίων σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση στους Δήμους .
   
 Συνάδελφοι ακόμη μία Πανελ/κη Συνδ/σκεψη παρωδία και μία κινητοποίηση που έγινε για την τιμή των όπλων ανήκουν στο παρελθόν. Δεν αφορούν όμως το παρελθόν τα αποτελέσματα τους, αλλά το εργασιακό μας μέλλον.
   Η Ε.Α.Κ.Π. στις 12 Δεκεμβρίου εξέδωσε ανακοίνωση κάλεσμα (κοινοποιείτε συνημμένη με την παρούσα) με την οποία καλούσε τα μέλη των Διοικ/κών Συμβουλίων που θα συμμετείχαν στην Συνδιάσκεψη να σκεφτούν ποιος ήταν ο σκοπός της παρουσίας τους στην Συνδιάσκεψη σε σχέση με το χρονικό διάστημα που πλέον γίνεται αυτή, όταν όλα είναι αποφασισμένα και δρομολογημένα από τα πριν, από τον αναχρονιστικό Νόμο για την δήθεν Αναδιοργάνωση του Π.Σ. μέχρι το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων που καμία σχέση δεν είχε με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.  
 Τους καλούσε επίσης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για την ανοχή που επιδεικνύουν απέναντι σε όλα αυτά που γίνονται σε βάρος μας και μαθηματικά μας οδηγούν στον εργασιακό μεσαίωνα ζητώντας τους να ξεφύγουν από την αδράνεια και την παθητικότητα.
 Τους καλούσε να παλέψουμε όλοι μαζί πάνω στην βάση ενός διεκδικητικού πλαισίου όπως αυτό που έχει καταθέσει η Ε.Α.Κ.Π. στο 8ο συνέδριο και στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. της 28ης Δεκεμβρίου 2006 και να συμπορευτούν με το υπόλοιπό εργατοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα αρχής γενομένης από τις κινητοποιήσεις της 13ης Δεκεμβρίου ως έμπρακτη απόδειξη ότι είμαστε μαζί του και όχι απέναντι του. Μόνο η Ε.Α.Κ.Π. τελικά συμμετείχε σε αυτήν με αντιπροσωπία της και δικό της πανό ( βλέπε ιστοσελίδα).  
 Όπως ήταν αναμενόμενο ο εκφυλισμός, η απαξίωση και η αδιαφορία με αποκλειστική ευθύνη των εκπρόσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού έχει πλέον αγκαλιάσει τα πάντα. Από την πανελλαδική συνδιάσκεψη της 12ης Δεκεμβρίου που έγινε με την απουσία της πολιτικής ηγεσίας και την παρουσία μόνο 70 από τα 160 περίπου μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων χωρίς να συζητηθεί ουσιαστικά κανένα εργασιακό ζήτημα, μέχρι την κινητοποίηση της ίδιας ημέρας στο Καλλιμάρμαρο που από τους 200 πάνω κάτω ένστολούς που συμμετείχαν σε αυτήν σε σύνολο περίπου 70.000 εργαζομένων και στους τρεις κλάδους, οι 15 με 20 ήταν πυροσβέστες . ( Ούτε τα 70 μέλη των Δ.Σ. δεν παρέστησαν εκτός ελαχίστων).
 Η Ε.Α.Κ.Π. έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό πως πλέον έχουν ωριμάσει και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα οι συνθήκες για να γίνει η μεγάλη και τελειωτική επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα.
  Αφού κατάφεραν να βάλουν στον γύψο με τις πρακτικές τους το συνδικαλιστικό κίνημα και των τριών κλάδων, αφού ψηφίστηκε το νομοθετικό έκτρωμα για την αναδιοργάνωση με τιςευλογίες της Κυβέρνησης, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστικών τους εκπροσωπών στον κλάδο μας τώρα έπεται η συνέχεια.
  Οι δηλώσεις του Αρχηγού μετά από την καταγγελία που του έκανε ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. ήταν αποκαλυπτικότατες, ότι οι παραβιάσεις στο Ωράριο γίνονται με τις ευλογίες της Φυσικής Ηγεσίας και όχι μόνο!
  Στην επισήμανση του εκπρόσωπου της Ε.Α.Κ.Π. ότι έχει παρατηρηθεί το γεγονός ότι σε πολλές υπηρεσίες οι υπάλληλοι αφού πιέζονται κυρίως με εντολές άνωθεν να υπογράψουν για 24ωρη εναλλαγή υπηρεσίας, στην συνέχεια κυρίως την αντιπυρική περίοδο δεν τους χορηγούνται τα δεδουλευμένα ρεπό του μήνα ο Αρχηγός αφού κατ΄ αρχήν δήλωσε ότι δεν ασκείται πίεση για την αποδοχή του 24ωρου παραδέχτηκε όμως ότι :
 Ο ίδιος έχει πει στους διοικητές ότι θα εγκρίνει 24ωρη εναλλαγή μόνο με την προϋπόθεση ότι δεν θα χορηγούνται οι δύο πενθήμερες αναπαύσεις στους υπαλλήλους κατά την αντιπυρική περίοδο.
  Στο σημείο αυτό όταν τον ρώτησε ο εκπρόσωπος της ΕΑ.Κ.Π. γιατί δεν στέλνει μία διαταγή στις υπηρεσίες και να ενημερώνει για αυτές τις προθέσεις, ώστε να έχουν γνώση οι υπάλληλοι τι τους περιμένει όταν υπογράφουν, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό γιατί είναι παράνομο !!!
  Στην συνέχεια και όταν του είπε ο εκπρόσωπος της ΕΑΚΠ ότι δεν είναι δυνατόν να δουλεύουν οι πυροσβέστες χωρίς ρεπό 240 ώρες τον μήνα και ότι είναι παράνομο αυτό, η απάντηση ήταν ότι γίνεται για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών !!  
 Ακούτε συνάδελφοι !!
 Αυτά όλα φυσικά τα άκουσαν και οι εκπρόσωποι σας αλλά πέρα βρέχει !! 
 Το άκουσαν και οι στυλοβάτες των αντεργατικών πολιτικών, οι παρατάξεις Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & Π.Α.Σ.Κ Π. αλλά ουδέν σχόλιο!!
 Όπως κανένα σχόλιο δεν έγινε όταν πλέον για άλλη μία φορά ο Αρχηγός ανακοίνωσε ότι από αρχές του 2007 αρχίζει η επαφή με τους νεοεκλεγμένους δημάρχους για την υπαγωγή μεγάλου μέρους των κλιμακίων σε εθελοντική βάση στους Δήμους. Με παραμονή σε αυτά μόνο 2 υπάλληλων και για τους υπόλοιπους όπως είπε θα δούμε τι θα γίνει !! ( Ο θεός βοηθός)
  Συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π. για όλα αυτά σας είχε προειδοποιήσει αλλεπάλληλες φορές, μία ματιά στο site & στα αντίστοιχα άρθρα της νέαςέκδοσης της Φωνής του Πυροσβέστη αρκεί για να τα θυμηθείτε! 
 Η Ε.Α.Κ.Π. για ακόμη μία φορά σας καλεί να αντισταθείτε μαζί της πριν τα χάσουμε όλα !! 
                                                        ΑΘΗΝΑ 14 Δεκεμβρίου 2006    
       


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.