Ημερομηνία:27-04-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 4Η ΕΜΑΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 
  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                        Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                               .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ   26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007     
 
                                                        Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
    
                        ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 4η  Ε.Μ.Α.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 
 
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ το έγκλημα σε βάρος τις αξιοκρατίας είναι διαρκές. Οι γνωστοί θεσμικοί “εγγυητές” των δικαιωμάτων μας χτύπησαν πάλι.
   Δεκάδες τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας των συναδέλφων που καταγγέλλουν ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων, αυτό ντε που συμμετέχουν και οι δύο αιρετοί εκπρόσωποι μας με την ψήφο σας φυσικά, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν γνωρίζουμε εάν είναι μέλη της Ε.Α.Π.Σ. ( αν και ως « γνωστόν » το προεδρείο της Ε.Α.Π.Σ. δεν “επιτρέπει” στα μέλη της να συμμετέχουν σε καταστρατηγήσεις δικαιωμάτων!!) και διάφορους άλλους πολιτικούς και μη παράγοντες, κουρέλιασαν για ακόμη μία φορά τον κανονισμό μεταθέσεων.
   Καταγγέλλουν λοιπόν οι συνάδελφοι ότι οι μεταθέσεις για την 4η ΕΜΑΚ Κομοτηνής είναι παράνομες γιατί δεν τηρήθηκε η σειρά αρχαιότητας για τους συναδέλφους μετά την 62η σειρά .
   Εμείς τι να πούμε ότι ήταν αναμενόμενο; Το έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους εδώ και καιρό ότι στον κανονισμό έχουν βάλει πλέον ημερομηνία λήξης.
   Απλά τον διατηρούν ακόμη για τα προσχήματα για να δίνουν μία κάλυψη νομιμοφάνειας στο όργιο ρουσφετολογίας που έχουν επιδοθεί εδώ και χρόνια και οι μεν και οι δε.
   Εάν δεν υπήρχε ο κανονισμός πως αλλιώς θα απαντούσε ο Υπουργός στην βουλή ότι «όλα έγιναν σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού » και ας ξέρει καλύτερα από όλους πρώτα αυτός ότι αυτό δεν είναι αλήθεια.
   Η μόνη διαφορά με την Π.Υ. Λιμένα Ηγουμενίτσας ήταν ότι αυτή την φορά έστειλαν την διαταγή παντού μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η Ε.Α.Κ.Π. Και που την έστειλαν θα μας πείτε δεν τους εμπόδισε να κάνουν την ζημία τους μετά.
 
  •         Ας ΣΚΕΦΤΟΥΝ όμως έστω και τώρα όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που σήμερα διαμαρτύρονται, πως παρά τις προειδοποιήσεις της Ε.Α.Κ.Π για το τι θα συμβεί με τον κανονισμό μεταθέσεων εάν ενισχυθούν πάλι οι ρουσφετολογικοί μηχανισμοί των δύο παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρ όλα αυτά τους στήριξαν για άλλη μία φορά με την ψήφο τους και τους έδωσαν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν ΑΠΌ ΚΟΙΝΟΥ το διαλυτικό τους έργο.
  •        Ας ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ότι έχουν και αυτοί ένα μερίδιο της ευθύνης για το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του κανονισμού.
 
 ΧΡΕΟΣ όλων μας λοιπόν να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ μία ώρα γρηγορότερα από τις « υπηρεσίες τους » μπας και προλάβουμε να περισώσουμε κάτι .
 
 Η Ε.Α.Κ.Π. πάντως θα συνεχίσει να δίνει την μάχη της ενημέρωσης για όλα αυτά τα θέματα και της προάσπισης των δικαιωμάτων, έστω αυτών που απέμειναν !
 ΚΑΛΕΙ επίσης όλους τους συνάδελφους που θίγονται από τις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων να μην σκύψουν το κεφάλι αλλά να υπερασπιστούν το δίκιο τους με το να καταθέσουν ενστάσεις ζητώντας την ακύρωση των παράνομων αποφάσεων και εάν δεν ικανοποιηθούν να προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια.
 
 Η Ε.Α.Κ.Π. θα στηρίξει με όλα τα μέσα κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να προστατεύσει τον κανονισμό μεταθέσεων από τις αποφάσεις που καταστρατηγούν τις διατάξεις του.  
 
                                     ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.