Ημερομηνία:01-12-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

                                                                        ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
                          ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ 
                                                                                                                  
                         ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ   ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ      
 
   Συνάδελφοι,
  Σήμερα 1-12-07 η εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» στη σελίδα 12 αναφέρεται σε χτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης κ. Μαγγίνα στη Βουλή σχετικά με το Ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα ο Υπουργός «φωτογράφησε» (κάπως θολά… αφού δεν ανέφερε αν θα αφορά και παλιούς ασφαλισμένους) τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που θα θιγούν 
  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Υπουργός είπε χτες στη Βουλή για όσους συνταξιοδοτούνται με 20-25 χρόνια συνταξιοδότησης χωρίς όρια ηλικίας ( μητέρες τριών παιδιών, αστυνομικοί στρατιωτικοί), κατά λέξη όπως γράφεται στην εφημερίδα, «είναι αντικοινωνικό και αντιασφαλιστικό να εργάζεται κάποιος για 20-25 χρόνια και να εισπράττει σύνταξη για 30-35 χρόνια»
  Επίσης στην ίδια σελίδα αναφέρεται ότι ο κ. Μαγγίνας αφήνει ανοιχτά το ενδεχόμενο να καταργηθεί η 35ετία και για τους πριν το 1983 ασφαλισμένους (χωρίς να αναφέρει Ταμεία ή ομάδες ασφαλισμένων)
Σήμερα στο κανάλι MEGA στις ειδήσεις των 8 αναφέρθηκε η αύξηση των ορίων των συντάξεων των Στρατιωτικών, αστυνομικών κ.λ.π.
 
 Συνάδελφοι. Άρχισαν τα όργανα.
 Η Ε.Α.Κ.Π. είχε προειδοποιήσει αλλά και είχε κάνει παρεμβάσεις για το ζήτημα αυτό όπως στην τελευταία συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο όπου του θέσαμε το ζήτημα των ορίων ηλικίας και απάντησε καθησυχαστικά ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές.
 Εμάς δεν μας έπεισε και το ανακοινώσαμε,  γιατί όταν του θέσαμε την θέσπιση του ορίου των 60 χρόνων ως όριο συνταξιοδότησης στον ιδρυτικό νόμο της Αγροφυλακής που είναι Σώμα Ασφάλειας τότε απάντησε με το επιχείρημα, ότι σώματα ασφάλειας είναι δύο η Πυροσβεστική και η Αστυνομία !!. τώρα αποδείχτηκε ότι σωστά ανακοινώσαμε ότι δεν μας έπεισε η απάντηση του Υπουργού.
.
 Συνάδελφοι.
 Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θα βρει υποστηρικτές και κάποιους που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα όπως σήμερα το πρωί στην εκπομπή του MEGA βγήκε ο κ. Σόμπολος και είπε ακριβώς αυτά που είπε και ο Υπουργός στη Βουλή, ότι δηλαδή δεν μπορεί να βγαίνουν στην σύνταξη 40 και 45 χρονών οι Στρατιωτικοί, δηλαδή όλοι εμείς.
 Δεν θα αναφερόμαστε στον κ. Σόμπολο αν δεν ήταν εκπρόσωπος συνδικαλιστικού οργάνου και μάλιστα Πρόεδρος των δημοσιογράφων τους οποίους θίγει το ασφαλιστικό και που ο κύριος αυτός ζητάει να εξαιρεθεί το ταμείο τους από το ασφαλιστικό δηλαδή με λίγα λόγια λέει «αφήστε μας εμάς και πιάστε τους άλλους» αυτή είναι η εργατική αλληλεγγύη που οφείλει να αντιτάξει μπροστά στην επερχόμενη λαίλαπα ο εν λόγω συνδικαλιστής και δεν φτάνει μόνο σε αυτό αλλά προτρέπει την Κυβέρνηση να μας στέλνει στον τάφο πριν την σύνταξη και να πεθαίνουμε στα συμβάντα «διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του» στο MEGA για το ότι βγαίνουμε στη σύνταξη νωρίς.
Είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή του MEGA δεν άφηνε τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π να μιλήσει παρεμβαίνοντας με φωνές λέγοντας ότι έχουμε κατ’ αναλογία τους περισσότερους πυροσβέστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθώντας προφανώς να καλύψει την πολιτική που εφάρμοσαν και οι δύο κυβερνήσεις πάνω στο ζήτημα της απουσίας προσλήψεων και της ύπαρξης των 4000 οργανικών κενών του Σώματος και να μην ακουστούν αυτά που κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π.   
.
Συνάδελφοι είχαμε από παλιά συνδέσει το ζήτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού με την επερχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας όταν το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ μαζί με τους Προέδρους των άλλων Ομοσπονδιών μετέτρεψαν το αίτημα αυτό σε ικανοποίηση της πλασματικής πενταετίας σπέρνοντας αυταπάτες στους συναδέλφους ότι «είναι το ίδιο».
.
 Συνάδελφοι μην έχετε αυταπάτες, η επίθεση στο ασφαλιστικό μας έχει αρχίσει από τις «εμπροσθοφυλακές» του συστήματος και μετράνε τις αντιδράσεις μας. Σίγουρα θα αρχίσει ενορχηστρωμένη επίθεση από τους γνωστούς στα τηλεοπτικά παράθυρα με κύριο στόχο την κατασυκοφάντηση κάθε αντίδρασής μας για αυτό χρειάζεται να ξεσηκωθούμε πριν είναι αργά.
Χρειάζεται η γενικευμένη αντεπίθεσή μας ως Συνδικαλιστικό κίνημα και όχι πλέον η αμυντική στάση υπεράσπισης κάποιων κεκτημένων αλλά αντεπίθεση μαζί με όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο ως σώματα ασφάλειας αλλά ως τμήμα και εμείς του εργατικού κινήματος να απαιτήσουμε πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε 25 χρόνια πραγματική υπηρεσία του Πυροσβέστη με ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 
                                                             ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
                         ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
                               ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ      
                        ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 
                           ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
 
   .
 
 www.imerisia.gr/article.asp  Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο.
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.