Ημερομηνία:02-12-2007
ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                             Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                 .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 2 Δεκεμβρίου 2007                
                                                   
                                                       Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ 
                      
   Συναδέλφισες – Συνάδελφοι        
    Ένας μήνας πέρασε από την πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον Υπουργό Εσωτερικών στις 30/10/2007 όπου σε σχετική ερώτηση με το ασφαλιστικό απαντούσε :                                                                                                                         
                « Ούτε αύξηση ορίων ηλικίας »   - « Σε καμία περίπτωση αύξηση εισφορών »
 
    Μόλις 8 μέρες πέρασαν από την δεύτερη συνάντηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον Υπουργό στις 23/11/07 όπου πάλι απαντώντας σε σχετική ερώτηση απαντούσε :  
            « Μην φοβάστε δεχτείτε αυτά που σας λέω » - « Είπα και το ξανάλεω δεν θα αλλάξει τίποτα ».  
 
    Βάσει όμως των σχετικών δηλώσεων του Υπουργού απασχόλησης κ Μαγγίνα στην βουλή και εκτός βουλής που έγιναν προχτές ( 30/11/07), σχετικά με τις αλλαγές των ασφαλιστικών δεδομένων για τα Σ.Α. και δημοσιεύονται στα Μ.Μ.Ε., πολύ γρήγορα ήρθαν να επιβεβαιωθούν οι επιφυλάξεις της Ε.Α.Κ.Π. όπως τις διατυπώσαμε και στον Υπουργό, ότι δεν πείθει η απάντηση του πως εμείς και η αστυνομία κατά κάποιο τρόπο είμαστε τα « γνήσια » Σώματα Ασφάλειας και δεν έχουν σχέση με εμάς οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης που προέβλεπε ο ιδρυτικός Νόμος για την Aγροφυλακή. Τώρα αποδείχτηκε ότι σωστά ανακοινώσαμε ότι δεν μας έπεισε η απάντηση του Υπουργού.
  Όπως επίσης επαληθεύτηκε η εκτίμηση που έκανε η Ε.Α.Κ.Π. εδώ και 1,5 χρόνο βάσει των δεδομένων που υπήρχαν όπως : Οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χτύπημα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων – Οι αλλαγές σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες ( Ολλανδία – Ιταλία – Γαλλία ) στα όρια ηλικίας για τους πυροσβέστες – Το άρθρο 18 του σχεδίου νόμου για την αγροφυλακή όπου όριζε τα όρια ηλικίας στα 60  κ.λ.π .
    Από εχθές λοιπόν 1-12-07 σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» στη σελ 12 γίνεται λόγος για τις προχτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης κ. Μαγγίνα στη Βουλή σχετικά με το Ασφαλιστικό.   
   Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα ο Υπουργός «φωτογράφησε» (κάπως θολά… αφού δεν ανέφερε αν θα αφορά και παλιούς ασφαλισμένους) τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που θα θιγούν .
   Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Υπουργός είπε προχτές στη Βουλή για όσους συνταξιοδοτούνται με 20-25 χρόνια συνταξιοδότησης χωρίς όρια ηλικίας ( μητέρες τριών παιδιών, αστυνομικοί στρατιωτικοί), κατά λέξη όπως γράφεται στην εφημερίδα, «είναι αντικοινωνικό και αντιασφαλιστικό να εργάζεται κάποιος για « 20-25 χρόνια και να εισπράττει σύνταξη για 30-35 χρόνια» .
Επίσης στην ίδια σελίδα αναφέρεται ότι ο κ. Μαγγίνας αφήνει ανοιχτά το ενδεχόμενο να καταργηθεί η 35ετία και για τους πριν το 1983 ασφαλισμένους χωρίς να αναφέρει Ταμεία ή ομάδες ασφαλισμένων . ( Θα βρείτε το σχετικό δημοσίευμα στο site της Ε.Α.Κ.Π. ) .
     Σήμερα 2/11/ 07 γράφει αντίστοιχο ρεπορτάζ η εφημερίδα το ΒΗΜΑ ( Βλέπε site Ε.Α.Κ.Π.) .
     Άρχισαν λοιπόν τα όργανα και για μας και από χθες η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από τα τηλεοπτικά παράθυρα με διάφορα σενάρια και για τα προνόμια που απολαμβάνουμε τα Σ.Α. ( βλέπε MEGA Π. Σόμπολος ) και έπεται συνέχεια .    
 
    Συνάδελφοι είχαμε από παλιά συνδέσει το ζήτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού με την επερχόμενη αύξηση των ορίων ηλικίας όταν το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ μαζί με τους Προέδρους των άλλων Ομοσπονδιών μετέτρεψαν το αίτημα αυτό σε ικανοποίηση της πλασματικής πενταετίας σπέρνοντας αυταπάτες στους συναδέλφους ότι «είναι το ίδιο» και με αυτό δεν άφηναν να φανούν οι επερχόμενες αλλαγές .
  Το παρακάτω απόσπασμα που αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης της Ε.Α.Κ.Π. προς του εργαζόμενους των Σ.Α. της 24ης Ιουλίου 2006 δείχνει με αποκαλυπτικό τρόπο ότι η Ε.Α.Κ.Π. είχε προβλέψει και είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ετοιμάζονται όχι γιατί έχει μαντικές ικανότητες αλλά γιατί επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα στην βάση προάσπισης των συμφερόντων μας.( βλέπε site Ανακοινώσεις Ε.Α.Κ.Π. υπ. αριθμ. 144 ).
 •          Αναρωτήθηκες τι έτρεξε και ο πεντάχρονος αγώνας σου για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό εξαργυρώθηκε με 9,5 ευρώ καθαρά τον μήνα ή 0,35 λεπτά την ημέρα ,που πήγε τόσος αγώνας ;
 •        Γιατί το αίτημα αυτό άλλαζε συνεχώς μορφή μέχρι που έφθασε εκεί όπου από την αρχή ήθελαν να το πάνε και οι δύο κυβερνήσεις στην λεγόμενη εναλλακτική λύση με παροχή ενός επιδόματος και της πενταετίας ; Αναρωτήθηκες γιατί αφαιρέθηκε από τούτες τις διεκδικήσεις το ανθυγιεινό και έμεινε μόνο το επικίνδυνο ;
 •        Μήπως για να ξεχάσουμε σιγά σιγά την ουσία του αιτήματος γιατί έτσι βολεύει την κυβερνητική πολιτική και όσων την στηρίζουν ;
    Έχεις πιάσει τα μηνύματα που έρχονται σωρηδόν σχετικά με το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό
 •        Τις δηλώσεις ότι πρώτα θα βάλουν χέρι στα πρόωρα επαγγέλματα όπως είμαστε και εμείς τις έχεις ακούσει;
 •        Γνωρίζεις ότι στο Άρθρο 18 του σχεδίου Νόμου για την Αγροφυλακή που είναι ένοπλο ένστολο σώμα και υπάγεται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 60 χωρίς εξαιρέσεις .;
 Άρα συμπεραίνεις ποιο είναι το επόμενο βήμα συνάδελφε; Μήπως η πλήρη εναρμόνιση στο όριο αυτό και των υπολοίπων Σ.Α. ; 
 •        Αφού υπάρχουν τόσο έντονα σημάδια δεν απορείς γιατί δεν μπαίνει ζήτημα για την προστασία των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων στις διεκδικήσεις παρά μόνο η διεκδίκηση της πενταετίας ;
 •         Μήπως γιατί έχουν αποδεχτεί τις αλλαγές και θα σου την λανσάρουν μετά ως επιτυχία ότι πάλι καλά εσύ θα έχεις δυνατότητα όταν τα όρια θα πάνε στα 60 να φεύγεις στα 55 για να πέσουν στα μαλακά οι ανατροπές ; 
 •        Όμως ότι εσύ ο ίδιος θα το σκεφτείς αν θα την κάνεις χρήση γιατί με την εφαρμογή από το 2008 του νέου ασφαλιστικού τον 3029/02 θα μειώνεται το ποσό της σύνταξης σου άρα που να πας ;
    Συνάδελφοι δεν χωράνε πλέον αυταπάτες, η επίθεση στο ασφαλιστικό μας έχει αρχίσει από τις «εμπροσθοφυλακές» του συστήματος και μετράνε τις αντιδράσεις μας πετώντας πάνω στο τραπέζι διάφορα σενάρια για το εύρος των αλλαγών.
    Σίγουρα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει ενορχηστρωμένη επίθεση από τα γνωστά παπαγαλάκια στα τηλεοπτικά παράθυρα με κύριο στόχο την κατασυκοφάντηση και την αποδυνάμωση κάθε αντίδρασής μας χρησιμοποιώντας και το κόλπο του ηλικιακού διαχωρισμού των εργαζομένων.
  Στην προσπάθεια του αποπροσανατολισμού θα χρησιμοποιήσουν και τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. που ποτέ δεν αντιστάθηκαν σε καμία αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση ( Νόμοι Σιούφα και Ρέππα ).
   Ήδη έγινε η έναρξη με τους εκπροσώπους της  ΕΠΑΠΑ, που μπορεί να είναι πλέον ένα τοπικό σωματείο σφραγίδα με μία χούφτα μέλη και δενπαρουσιάζει καμία συνδικαλιστική δραστηριότητα παρά μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων να ζητά με αγωγές σε βάρος συνδικαλιστών ( μαζί και της ΕΑΚΠ )την αναγνώριση που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους αρνήθηκαν για τον διασπαστικό τους ρόλο.  
 Συνεχίζουν όμως να απολαμβάνουν της συστηματικής ευνοϊκής μεταχείρισης των Μ.Μ.Ε. στα τηλεπαράθυρα και να μιλούν εξ ονόματος όλων μας. χωρίς να είναι συνδικαλιστική οργάνωση Πανελλαδικού επιπέδου.   
 Ας προβληματίσει συνάδελφοιγιατί τόση προβολή την στιγμή που την Ε.Α.Κ.Π. το ποιο δραστήριο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο την έχουν σε μόνιμο αποκλεισμό.
 Φυσικά από το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π Σ. δεν έχουμε να περιμένουμε καμία ουσιαστική αγωνιστική αντίδραση αφού συνεχώς απεργάζεται με τις κυβερνήσεις την υπονόμευση των δικαιωμάτων μας εν κρυπτώ όπως θα γίνει και στις 5 Δεκεμβρίου 2007. Για την μέρα αυτή μεθοδεύτηκε από τον Υπουργό και το Προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να γίνει συνάντηση χωρίς τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων για να δοθούν οι απαντήσεις σχετικά με τα θέματα που είχαν τεθεί στην συνάντηση τις 30/10/07 και που δεν δόθηκαν σκόπιμα όπως φάνηκε από την εξέλιξη αυτή στην συνάντηση της 23/11/07.
 Στην συνάντηση της 23/11 για δεύτερη φορά ο Υπουργός απόφυγε να πει τις προθέσεις του σε σχετικό ερώτημα της ΕΑΚΠ για τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει στο ωράριο. Βλέπετε συνάδελφοι η παρουσία της ΕΑΚΠ είναι που δημιουργεί το πρόβλημα για αυτό έπρεπε να αποκλειστεί από την συνάντηση γιατί πάντα αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις και θέτει προ των ευθυνών τους εκπροσώπους της κυβέρνησης .      
   Συνάδελφοι χρειάζεται η γενικευμένη αντεπίθεσή από το Συνδικαλιστικό μας κίνημα και όχι πλέον η αμυντική στάση υπεράσπισης κάποιων κεκτημένων, αλλά μαζί με όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο ως Σώματα Ασφάλειας να απαιτήσουμε με αδιάκοπο αγώνα :
 •       Κατάργηση όλων των αντι ασφαλιστικών ρυθμίσεων από τους Νόμους Σιούφα και μετά.
 •       Πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα με 25 χρόνια πραγματική υπηρεσία και ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 •       Όχι στην ενοποίηση των ταμείων μας .
                                                Α Γ Ω Ν Α Σ  Τ Ω Ρ Α
 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ   12  Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Η    ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
                     ΜΕ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
                             .
                     ΕΝΩΤΙΚΗ    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ    ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 
 
 
 tovima.dolnet.gr/print_article.php  Κάντε κλικ εδώ για το άρθρο στο Βήμα .
.
 www.imerisia.gr/article.asp  Κάντε κλικ εδώ για το άρθρο της Ημερησίας
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.