Ημερομηνία:18-01-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η      Κ Ι Ν Η Σ Η     Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                        Ε.Α.Κ.Π
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                           .
      Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr                          
 
     ΑΘΗΝΑ 18 Ιανουαρίου 2007             
 
                                                      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
 •      Για την συνάντηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με τον Νέο Αρχηγό    στις 16/1/2007  
 •    Τις προωθούμενες αλλαγές στο Ωράριο.
    
   Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι
   Την Τετάρτη 16 / 1 / 08 το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Αρχηγό του Π.Σ.
   Η συνάντηση αυτή δεν έρχεται να προσθέσει τίποτε περισσότερο στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση των εργασιακών μας θεμάτων αφού ο Αρχηγός απόφυγε να δώσει απαντήσεις παραπέμποντας στο μέλλον, αλλά από τα όσα λέχθηκαν και διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της βοηθούν στο να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
   Όπως είχαμε προαναγγείλει δύο μέρες πριν από την ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες, ένα συμβούλιο του Δ.Σ. διάρκειας μισής ώρας πριν την συνάντηση με τον Αρχηγό και αυτή περιορισμένου χρόνου. Δόθηκε στον Αρχηγό το γνωστό υπόμνημα της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και χωρίς να αναπτυχθεί διάλογος επί των θεμάτων που τέθηκαν και να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις ο Αρχηγός αποχώρησε επικαλούμενος έκτακτο γεγονός .
 
 Η εκτίμηση της Ε.Α.Κ.Π. έτσι όπως εξελίχθηκε η συνάντηση είναι ότι :
 Απλά έγινε για ακόμη μία φορά όπως γίνεται χρόνια τώρα μία προσχηματική συνάντηση με ευθύνη του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για άλλοθι και εντυπώσεις και προς αποφυγή δεσμεύσεων διακόπηκε με τον ξαφνικό αυτό τρόπο.           
 H συνάντηση όντας προγραμματισμένη και μάλιστα με το αντιπροσωπευτικότερο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, επιβάλλονταν να έχει ρυθμιστεί από την πλευρά του Α.Π.Σ. και ο ανάλογος χρόνος, όπως έγινε και με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των συμβασιούχων στην προχθεσινή συνάντηση όπου εκεί δόθηκαν απαντήσεις σε όλα.
 Στην ερώτηση του εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αρχηγό λίγο πριν την αποχώρησή του πότε και πως θα δοθούν οι απαντήσεις δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση.
 Σε αναμονή λοιπόν των απαντήσεων του Α.Π.Σ. και των απαντήσεων του Υπουργού Εσωτερικών που ήταν να δοθούν από τις 5 Δεκεμβρίου αλλά ακόμη τις περιμένουμε.
 
 Αγαπητοί συνάδελφοι είναι τέτοιας μορφής η απαξίωση της πολιτείας απέναντι στα συνδικαλιστικά όργανα με ευθύνη των δύο παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ και Π.Α.Σ.Κ. Π. που πλέον τις απαντήσεις τις παίρνουμε μόνο μέσα από τα τετελεσμένα γεγονότα που δημιουργεί το Υπουργείο με την συνδρομή του Α.Π.Σ., όπως έγινε και με τις τροποποιήσεις του κανονισμού κατάταξης με το Π.Δ. 236/07.
   Είναι τέτοια η ταύτιση και η σύμπνοια των δύο παρατάξεων σε οτιδήποτε αντεργατικό αποφασίζεται σε βάρος των δικαιωμάτων μας που βγάζει μάτι όπως:
 
 •         ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΟ Π.Δ. 236/07 .
   Τίποτε μεμπτό δεν είδαν στις ανατροπές που έφερε το Π.Δ. 236/07 στον κανονισμό κατάταξης και μεταθέσεων, για τον λόγο αυτό δεν έκαναν καμία αναφορά στο θέμα αυτό παρά μόνο πρότειναν προς τον Αρχηγό να μπουν σε μία δόση οι νεοπροσλαμβανόμενοι !!!
 •       Δηλαδή ότι θα γίνουν καραμπινάτες ρουσφετολογικές προσλήψεις και θα είναι εκ των προτέρων εξασφαλισμένα το που θα πάνε τα « δικά μας παιδιά » και ας περιμένουν καρτερικά κάποια άλλα παιδιά ενός κατώτερου θεού χρόνια τώρα δεν τους αγγίζει.
 •       Το ότι τίποτε δεν εξασφαλίζει το πώς θα καλυφθούν τα τραγικά κενά δεκάδων υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν έντονο επιχειρησιακό πρόβλημα και όπως φαίνεται θα παραμείνουν κενά ούτε αυτό τους αγγίζει. Το ότι δηλαδή ο κανονισμός κατάταξης γίνεται ακόμη ποιο αναξιοκρατικός και ο κανονισμός μεταθέσεων τινάζεται στον αέρα δεν τους ενδιαφέρει.
 Τους άγγιξαν όμως οι κρίσεις για αυτό έδειχναν τόση πρεμούρα και ενδιαφέρον καθ όλη την διάρκεια της συνάντησης. 
 
 •         ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ.
 Διατύπωσαν ταυτόσημη άποψη για την κατάργηση του 24ωρου οι επικεφαλείς της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και της Π.Α.Σ.Κ Π.  
 Είναι σύμπτωση λοιπόν συνάδελφοι το γεγονός ότι:
 •       Οι δύο παρατάξεις που μέχρι πρόσφατα δεν έκαναν καμία αναφορά στο 24ωρο όταν μεθοδεύονταν εδώ και δύο χρόνια με άνωθεν εντολές για να εφαρμοστεί στις υπηρεσίες όλης της χώρας ακόμη και εκεί που δεν το επιθυμούσαν οι συνάδελφοι, ξαφνικά και αμέσως μετά μάλιστα από την πρόσφατη τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών ότι το 24ωρο είναι αντεργατικό κ.λ.π , εναρμονισμένοι πλήρως με την θέση του Υπουργού δήλωσαν στον Αρχηγό ότι πρέπει να αλλάξει γιατί είναι: Αντεργατικό, κουραστικό, αποδείχτηκε αναποτελεσματικό κ.λ.π. !!!
 Τι απύθμενη υποκρισία είναι αυτή που επιδεικνύουν και τι όψιμο ενδιαφέρον για την καλή κατάσταση των συναδέλφων αφού όταν:  
 •       Πριν ένα χρόνο ο πρώην Αρχηγός μετά από την καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. για το κόψιμο των ρεπό που γίνονταν σε διάφορες υπηρεσίες, δήλωνε παρουσία τους ότι ενέκρινε τα 24ωρα για να κόβονται ποιο εύκολα τα ρεπό το καλοκαίρι δεν έβγαζαν μιλιά μπροστά στην καραμπινάτη δηλωμένη παρανομία 
 •       Δεν παρενέβησαν ούτε σε μία περίπτωση καταστρατήγησης ωραρίου κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που ταλαιπωρούνταν χιλιάδες πυροσβέστες και οι οικογένειες τους όχι με ένα 24ωρο εργασίας αλλά με 2, 3 και 4 συνεχόμενα 24ωρα .
 •       Που ήταν οι όψιμοι υπερασπιστές της εργατικής νομοθεσίας όταν με πρόσχημα την γενική επιφυλακή που κρατούσε εβδομάδες υποχρεώνονταν οι πυροσβέστες χωρίς συμβάντα να εργάζονται μία - μία 24ωρες υπηρεσίες .   
 •       Όταν από την δική τους χρόνια αδράνεια και ανοχή πήρε τέτοιες διαστάσεις το φαινόμενο των παράνομων επιφυλακών και κάθε μορφής καταστρατήγηση.
 •       Δεν έκαναν ποτέ ουσιαστικό αγώνα να ισχύσει και για τους πυροσβέστες η εργατική νομοθεσία και να εφαρμοστεί το πλήρες πενθήμερο όπως σε όλους τους άλλους εργαζόμενους για να μην υπάρχει η δυνατότητα να παραβιάζεται κατά αυτόν τον τρόπο το ωράριο.
 •       Που είναι η αντίδραση τους σε όλες αυτές τις παράνομες εγκυκλίους και διαταγές που ξεφυτρώνουν τελευταία σαν μανιτάρια και προβλέπουν προληπτική επιφυλακή με κάθε βροχόπτωση, χιονόπτωση και στάδια ετοιμότητας 4 και 5 όπως αυτή που κατήγγειλε η Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου; 
   Ακριβώς αυτή η ρευστή κατάσταση στον χρόνο εργασίας είναι που ωθεί τους συναδέλφους να προτιμούν το 24ωρο προσδοκώντας ότι θα εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο ελευθερίας.
 
 •         Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑ.Κ.Π.
 Το πρόβλημα συνάδελφοι δεν είναι με ποιο ωράριο θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες εάν αυτό θα είναι 8ωρο, 24ωρο ή ότι άλλο .
 Όποιο ωράριο και να επιλεγεί εάν:
 •       Δεν υπάρξει κατοχύρωση του χρόνου εργασίας με πλήρη εφαρμογή του πενθημέρου, 
 •       Εάν δεν θεσπιστεί η υπερεργασία όπως προβλέπεται για όλον τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
 •       Εάν δεν καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διαταγές και εγκύκλιοι περί επιφυλακών, δεν θα πάψει ο πυροσβέστης να καλύπτει τα κενά της υπηρεσίας και να είναι δέσμιος της .
 Δηλαδή:
 •       Να συμπληρώνει τον υποχρεωτικό χρόνο εργασίας εβδομαδιαίως των 37 ½ ωρών που είναι σήμερα και πιθανότατα των 35 όταν κατακτηθεί από το συνδικαλιστικό κίνημα και τον υπόλοιπο χρόνο να είναι σε ανάπαυση. 
 •       Όταν θα χρειαστεί να εργαστεί υπερωριακά για πραγματικές ανάγκες να αποζημιώνεται πλήρως και προσαυξημένα και όχι με αέρα κοπανιστό (ρεπό) όπως ισχύει σήμερα.  
 Σκεφτείτε την αντιμετώπιση της υπηρεσίας στους συμβασιούχους πυροσβέστες σχετικά με το ωράριο τους και βγάλτε τα συμπεράσματά σας .
 
   Η Ε.Α.Κ.Π. χρόνια τώρα παλεύει για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα που υπάρχει με το ωράριο πρώτα - πρώτα από τους ίδιους τους εργαζόμενους και να μην εγκλωβίζονται σε διλήμματα του τύπου 8ωρο ή 24ωρο; Είναι παράνομη ή νόμιμη η επιφυλακή κ.λ.π.  
 Στην βάση αυτή λοιπόν η Ε.Α.Κ.Π. πρότεινε για ακόμη μια φορά και στον Αρχηγό την πάγια θέση της όπως :
 •       Να εφαρμοστεί το πλήρες πενθήμερο 35ωρων . 
 •       Να γίνει εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την υπερεργασία, τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις αργίες και Κυριακές, όπως ισχύει για όλον τον δημόσιο τομέα.  
 •       ‘Όταν εφαρμοστούν τα παραπάνω και οι υπάλληλοι για λόγους που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες που δημιουργούνται από τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπηρεσίας, όπως αεροδρόμια, κλιμάκια ή υπηρεσίες απομακρυσμένες από μεγάλα αστικά κέντρα που είναι τόποι κατοικίας κ.λ.π να τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τον τύπο ωραρίου ( 8ωρο ή 24ωρο ).
 •       Να καταργηθεί κάθε διάταξη περί επιφυλακών που δεν έχει σχέση με πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας.
 •       Και φυσικά να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις .
 Η Ε.Α.Κ.Π. μόνο έτσι βλέπει την λύση του προβλήματος για τον χρόνο εργασίας και όχι αποσπασματικά και κατά το δοκούν.    
 Ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. επίσης στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα παραβιάσεων που έχουν αναφερθεί από εργαζόμενους και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Αρχηγού όπως:
 •       Στην Π.Υ. Κοζάνης που δεν χορηγούνται οι τακτικές δεδουλευμένες ημερήσιες αναπαύσεις σε υπαλλήλους που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία στην βάρδια και δεν τηρείται ο προγραμματισμός των αδειών.
 •       Στην Π.Υ. Πολυγύρου όπου δεν χορηγήθηκαν όλα τα δικαιούμενα ρεπό στους υπαλλήλους από τις γενικές επιφυλακές που διατάχθηκαν με εντολή Αρχηγού και καθιστούσαν τους υπαλλήλους σε διατεταγμένη υπηρεσία καθ όλη την διάρκεια του 24ωρου για όλες τις ημέρες που ήταν αυτή σε ισχύ. 
 
 •         ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
   Συνάδελφοι το συμπέρασμα που βγαίνει από τα δεδομένα που προκύπτουν είναι ότι:
 Αναζητούνται τρόποι που θα υποχρεώνουν τους πυροσβέστες να εργάζονται περισσότερο από ότι σήμερα προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά και αυτό εξάγεται ως συμπέρασμα από τα εξής δεδομένα :
 •       Έγινε συντονισμένη επίθεση από το καλοκαίρι ακόμη από διάφορα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια στον χρόνο εργασίας των πυροσβεστών και ειδικότερα στο 24ωρο, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα και αποδίδοντας μάλιστα την αιτία της αναποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε αυτό.
 •       Η εκφρασμένη δυσαρέσκεια του Υπουργού για το 24ωρο που ενώ αδιαφόρησε το καλοκαίρι όπως και συνολικότερα η κυβέρνηση για τις παραβιάσεις του ωραρίου που καταγγέλθηκαν με επίσημο τρόπο από την Ε.Α.Κ.Π. και τρεις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις το χαρακτηρίζει εκ των υστέρων αντεργατικό, χωρίς όμως να εκφράζει την θέση του για τι ωράριο προτείνει. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. για το 12ωρο που είχε προταθεί από επιτελικά στελέχη του Α.Π.Σ. και φημολογούνταν έντονα ότι θα εφαρμοστεί δεν τοποθετήθηκε θετικά ή αρνητικά.
 •       Το ξαφνικό ενδιαφέρον των δύο παρατάξεων που και αυτές με την σειρά τους αφού αδιαφόρησαν για της αλλεπάλληλες αντεργατικές παραβιάσεις του ωραρίου έρχονται τώρα αμέσως μετά την τοποθέτηση του Υπουργού να εκφράσουν την ίδια θέση επίσημα δίνοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο συνδικαλιστική κάλυψη στις επιχειρούμενες αλλαγές.
 •         Την τοποθέτηση του Αρχηγού στην συνάντηση που ήταν της ίδιας λογικής για το 24ωρο, μπορεί να απέκλεισε μεν ρητά την εφαρμογή του 12ωρου, αλλά χωρίς όμως να τοποθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο ποιο ωράριο προτείνει.
 •       Η πρόβλεψη μέσα από τρεις διαφορετικές σχετικές διαταγές για προληπτική επιφυλακή χωρίς συμβάν με σκοπό την επάνδρωση όλων των οχημάτων της υπηρεσίας όταν βρέχει, χιονίζει και έχει στάδια ετοιμότητας 4 και 5 .
 •       Το γεγονός φυσικά ότι μας κάλεσε να βάλουμε για φέτος πλάτες. Η επισήμανση του ότι η δύναμη για φέτος θα μειωθεί ακόμη περισσότερο γιατί ήδη έχουν βγει στην σύνταξη 825 πυροσβέστες   και ένας σημαντικός αριθμός από την δύναμη των συμβασιούχων που θα επιτύχουν στον διαγωνισμό βάση του 30% θα είναι εκτός μάχης, δίνει το στίγμα τι πρόκειται να επακολουθήσει .  
 
 •         ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η Ε.Α.Κ.Π. ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ   
Η Ε.Α.Κ.Π. μέσω του εκπροσώπου της εκτός των παραπάνω θεμάτων έθεσε και τα εξής ζητήματα στον Αρχηγό :
 •       Π.Δ. 236/07
   Αφού κατήγγειλε τις τροποποιήσεις που έγιναν με το Π.Δ. 236/07 ως αναξιοκρατικές ζήτησε από την Αρχηγό να προχωρήσει άμεσα με πρωτοβουλία του σε σχετική ρύθμιση που θα καθορίζει ποιες κενές θέσεις και από ποιες υπηρεσίες θα καλυφθούν με σκοπό την κάλυψη των πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών και την διασφάλιση του δικαιώματος μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων τους των ήδη υπηρετούντων συναδέλφων 
 •       ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
   Ζήτησε να τηρούνται οι διατάξεις του κανονισμού και να πάψουν να γίνονται ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε βάρος και των υπηρεσιακών αναγκών αλλά και της αξιοκρατίας μεταξύ των συναδέλφων.
 •       ΤΑΜΕΙΑ
   Αφού εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό για την μη ενημέρωση όσων αφορά την κατάσταση των ταμείων, ζητήθηκε από τον Αρχηγό ως πρόεδρος των ταμείων μας Τ.Α.Υ.Π.Σ. και Ε.Τ.Υ.Π.Σ. να κοινοποιεί ως έχει υποχρέωση από την σχετική νομοθεσία τους ετήσιους ισολογισμούς των ταμείων προς όλους τους εργαζόμενους που είναι μέτοχοι μέσω του περιοδικού ή ειδικού εγγράφου.
 •       ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
   Τέθηκε επίσης το θέμα ότι δεν μπορεί να μιλάμε για έλλειψη προσωπικού και συνεχώς με ρουσφετολογικές παρεμβάσεις να αιμορραγεί συνεχώς η μάχιμος υπηρεσία από προσωπικό σε σχέση με τις διοικητικές υπηρεσίες και ζητήθηκε από τον Αρχηγό αφού συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία οι ειδικές υπηρεσίες του Α.Π.Σ. να γίνει μία ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού των υπηρεσιών βάσει των πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών.
 •       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ( 50 ευρώ ) .
   Ζητήθηκε από τον Αρχηγό να κοινοποιηθούν άμεσα τα οικονομικά στοιχεία του εράνου που έγινε προς ενίσχυση των πυρόπληκτων και των οικογενειών των συμβασιούχων συναδέλφων που έχασαν την ζωή τους στις μεγάλες πυρκαγιές . Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτό 4 μήνες σχεδόν μετά την διενέργεια του εράνου να μην έχουν γίνει γνωστά τα οικονομικά στοιχεία .
 •      ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
   Ρωτήθηκε ο Αρχηγός τι θα γίνει με το 8μηνο των συμβασιούχων πυροσβεστών πως θα εφαρμοστεί και σχετικά με τα καθήκοντα τους και στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. λέγοντας ότι δεν είναι θέμα δικό μας και δεν μας αφορά . 
 Ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. απάντησε διαμαρτυρόμενος ότι μας αφορά άμεσα γιατί είναι συνάδελφοι που εργάζονται στον ίδιο χώρο πάνω στο ίδιο αντικείμενο και δεν μπορεί να μην γνωρίζουμε πως θα αξιοποιηθούν βάσει του 8μηνου.
 Όπως επίσης στην επισήμανση του προέδρου ότι δεν μας αφορά η σχέση εργασίας των συμβασιούχων, ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. απάντησε ότι η θέση μας πρέπει να είναι υπέρ της σταθερής και μόνιμης σχέσης εργασίας των ανθρώπων αυτών στα πλαίσια της αναγκών της πολιτικής προστασίας και όχι η διαιώνιση της ομηρίας τους με την μερική απασχόληση .
 
   Συνάδελφοι για ακόμη μία φορά και οι δύο εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού συνεπής στις αρχές τους έπαιξαν τον ρόλο τους σε μία ακόμη παράσταση εκπροσώπησης των δικαιωμάτων σας .
   Ένα είναι σίγουρο ότι όπως άφησαν μέχρι σήμερα τόσα και τόσα να γίνουν σε βάρος των δικαιωμάτων μας όπως και έγινε τελευταία και με το Π.Δ. 236/07 έτσι θα αφήσουν να περάσει και ότι τελικά αποφασιστεί για το ωράριο .
  Σκεφτείτε μόνο ότι εάν η Ε.Α.Κ.Π. με τον συνεπή και συνεχή αγώνα που κάνει καταφέρνει να τους χαλάει τα σχέδια και να τους αναγκάζει να αναπροσαρμόζουν τις τακτικές και τις πολιτικές τους τι θα μπορούσε να προσφέρει στον κλάδο εάν τις δίνατε την δύναμη που χρειάζεται για να γίνει αυτό .
   Αναλογιστείτε ποια θα ήταν η ενημέρωση σας για τα εργασιακά μας εάν δεν υπήρχε σήμερα η Ε.Α.Κ.Π.
   Το μηνύματα που έρχονται δεν είναι ευχάριστα για κανέναν, μην επαναπαύεστε αλλά θυμηθείτε τι έγινε την περυσινή αντιπυρική περίοδο και πάρετε τις αποφάσεις σας , οι συνθήκες εργασίας συνεχώς θα χειροτερεύουν. 
   Συνάδελφοι
   Δώστε μεγαλύτερη δύναμη στην Ε.Α.Κ.Π.. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να δημιουργήσετε σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο παράταξη της Ε.Α.Κ.Π.. Πάρετε πρωτοβουλία τώρα πριν είναι αργά, ας μην χάσουμε άλλο χρόνο δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες .  
 
                                               Με αγωνιστικούς και συναδερφικούς χαιρετισμούς 
 
                                                     Για την Ε.Α.Κ.Π. το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                                Μιχαήλ Μιχαήλ
 
 
 
 
  
    
  
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.