Ημερομηνία:17-02-2008
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΘΟΎΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

  
  Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. στις 4 /2/ 2008 με την οποία καταγγείλαμε το γεγονός ότι προωθούν την τροποποίηση του κανονισμού μεταθέσεων με σκοπό να απαγκιστρωθούν από τις όποιες αξιοκρατικές διατάξεις του κανονισμού και να φτιάξουν ένα κανονισμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους και να το θαύμα .
  Με έγγραφό του το Α.Π.Σ. καλεί για να κατατεθούν προτάσεις ( σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ) για τις επικείμενες τροποποιήσεις του κανονισμού.
Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. συγκαλεί Διοικητικό Συμβούλιο στις 14/2 χωρίς να ενημερώσει τηλεφωνικά τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. παρά μόνο με αποστολή ΦΑΧ που και για αυτό κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του.
  Ο εκπρόσωπος της Ε.ΑΚ.Π. ενημερώθηκε για την σύγκληση του Δ.Σ. από τρίτο πρόσωπο την ίδια μέρα που θα πραγματοποιούνταν το Δ.Σ. δύο ώρες πριν την σύγκληση του. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο ζήτησε αναστολή του Δ.Σ. ή να γίνει μία πρώτη συζήτηση αλλά χωρίς να παρθούν αποφάσεις.
  Επίσης τονίστηκε το γεγονός ότι δεν μπορεί να παίρνει την ευθύνη αποκλειστικά η Ομοσπονδία και να μην ζητηθεί η άποψη των εργαζομένων μέσω των Ενώσεων για το τι τροποποιήσεις επιθυμούν, τη στιγμή μάλιστα που το προεδρείο σύμφωνα με την δήλωση του προτείνει την ένταξη στον κανονισμό μεταθέσεων όλων των υπαλλήλων, δηλαδή και όσων προσλήφθηκαν για συγκεκριμένες υπηρεσίες και τους μετατασσόμενους.
  Η απάντηση του προέδρου: Δεν προλαβαίνουμε γιατί μας ζητά το Α.Π.Σ. άμεσα τις προτάσεις και ότι οι Ενώσεις δεν είναι σε θέση να κάνουν προτάσεις, έχοντας την εμπειρία από την στάση τους στις προηγούμενες τροποποιήσεις!!
   Για ένα τόσο σημαντικό θέμα λοιπόν συνοπτικές διαδικασίες. Η πρεμούρα τους να περάσουν άμεσα οι τροποποιήσεις επαληθεύουν τις εκτιμήσεις της Ε.Α.Κ.Π. για τον προσανατολισμό που θα έχουν.
   Θέλουν να τακτοποιήσουν τα «δικά μας παιδιά» που θα προσληφθούν με τον νέο διαγωνισμό αμέσως μόλις βγουν από την σχολή και επίσης να έχουν ένα εργαλείο στα χέρι τους για να καλύπτουν με δυσμενείς μεταθέσεις κενά άγονων περιοχών από «άτακτους» και ανήσυχους πυροσβέστες. 
  Ακόμη και το όργιο των μακρόχρονων παράνομων ρουσφετολογικών αποσπάσεων θέλουν να νομιμοποιήσουν κατά δήλωση του προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., δηλαδή να μην υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός στην διάρκεια της απόσπασης που αιτείται ο ίδιος ο υπάλληλος όπως ισχύει σήμερα το δίμηνο.
   Για μία ακόμη φορά η Ε.Α.Κ.Π. επαληθεύεται και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.
  Το θέμα όμως είναι πότε θα πάρουν οι εργαζόμενοι την απόφαση να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια τους και τα δικαιώματα τους, στέλνοντας από εκεί που ήρθαν όλους αυτούς που έχουν καθίσει χρόνια στον σβέρκο τους και καθορίζουν με τέτοιου είδους διαδικασίες και νομοθετικά τερατουργήματα το μέλλον τους και την ίδια τους την ζωή.
  Θα επανέλθουμε άμεσα στο ζήτημα με περισσότερα στοιχεία
άλλα μέχρι τότε ας αντιδράσουν και οι ίδιες οι Ενώσεις μήπως και μπει κάποιο φρένο. Έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους για τα δεινά που ετοιμάζονται εν αγνοία τους.
.


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.