Ημερομηνία:30-04-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η       Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η         Κ Ι Ν Η Σ Η         Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                             Ε.Α.Κ.Π. 
  Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                      .
      Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr                          
 
 
          ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΚΑΛΕΣΜΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ   ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 
   Η 1η Μάη είναι ημέρα σύμβολο των αγώνων και των θυσιών της εργατικής τάξης για την καθιέρωση της 8ωρης εργάσιμης μέρας που ήταν το αίτημα των απεργών στο Σικάγο την 1η Μάη του 1886. Ενός αγώνα που βάφτηκε με το αίμα τους και την εκτέλεση των ηγετών τους.
 Από τότε έγινε το σύμβολο όλων των μετέπειτα αγώνων των εργαζομένων μέχρι και τις μέρες μας, για σταθερό χρόνο εργασίας, για κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση, για ικανοποιητικό μεροκάματο, για δωρεάν παιδεία, υγεία, περίθαλψη. Σύμβολο όλων των αγώνων της εργατικής τάξης για μία καλύτερη ζωή.
  •   Σήμερα που καταργούνται κατακτήσεις οι οποίες κερδήθηκαν με αιματηρούς αγώνες.
  •   Σήμερα που οι κοινωνικές δαπάνες για την υγεία και την παιδεία- Οι κοινωνικές παροχές προς τις ασθενέστερες τάξεις-Η κοινωνική ασφάλιση – Η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και τις θεομηνίες που είναι και το αντικείμενο των πυροσβεστών, θεωρούνται ως « κόστος » και υποβαθμίζονται στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» που δίνει κέρδη στους έχοντες και φτώχεια στους εργαζόμενους.
  •   Σήμερα που το 8ωρο έγινε 10ωρο με τον Νόμο 3385/2005 και η εργασία έγινε «απασχόληση» με την χειρότερη της μορφή την «μερική απασχόληση ».
  •   Σήμερα που η ανεργία μαστίζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων και περιμένει με ορθάνοιχτη την αγκαλιά της τα παιδιά μας.
  •   Σήμερα λοιπόν όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται η συσπείρωση όλων των εργαζομένων μέσα από τα διεκδικητικά και αγωνιστικά συνδικάτα μακριά από τον εργοδοτικό –κυβερνητικό Συνδικαλισμό για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την καλυτέρευση της θέσης τους και όχι τα ψίχουλα που περισσεύουν από το φαγοπότι της ολιγαρχίας.
 Εμείς οι πυροσβέστες ως τμήμα της εργατικής Τάξης που πάνω μας εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται οι πλέον αντεργατικές επιλογές με την επιβολή της στρατικοποίησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
  •   Που μας εκμεταλλεύονται άγρια με την απλήρωτη υπερεργασία μας και την εκτεταμένη χρήση των επιφυλακών για να καλύπτουν  σε βάρος μας τις τεράστιες ελλείψεις σε δύναμη.
  •   Που βιώνουμε χρόνια τώρα τον εμπαιγμό της μη αναγνώρισης του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
  •   Που βιώνουμε τον αυταρχισμό, την αναξιοκρατία και την ανασφάλεια σε κάθε μας βήμα.
  •   Που πληρώσαμε την ευρωπαϊκή πολιτική των αναδιαρθρώσεων στον δημόσιο τομέα με την ζωή δεκάδων συναδέλφων μας μονίμων και συμβασιούχων, τραγικά θύματα όλοι τους μιας πολιτικής που στο όνομα της μείωσης των δαπανών εναπόθεσε το βάρος της δασοπυρόσβεσης και τις γενικότερες ελλείψεις του Π.Σ. στις πλάτες των εργαζομένων.   
   Εμείς λοιπόν για όλους αυτούς τους λόγους και στην μνήμη των συναδέλφων μας πρέπει χωρίς ταλαντεύσεις αλλά με αποφασιστικότητα να συμμετέχουμε μαζικά μαζί με όλους τους εργαζόμενους στις κατά τόπους απεργιακές εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά.
 
   Η Ε.Α.Κ.Π. απευθύνει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για μία δυναμική παρουσία του κλάδου μας στις εκδηλώσεις αυτές ως απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και σε όσους στηρίζουν την πολιτική αυτή που μας πλήττει το ίδιο όπως όλους τους άλλους εργαζόμενους .  
 
                                   ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 
                                                 ΑΘΗΝΑ   30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.