Ημερομηνία:16-05-2008
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ Π ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟ      ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ     ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ
.
Συνάδελφοι,
 Καταγγέλλω σήμερα την συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΚΠ και τον επικεφαλής της κ. Μιχαήλ γιατί παραπληροφορώντας μας συνειδητά μας ώθησε να δημιουργήσουμε την ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το έκτρωμα αυτό δεν έχει καμία συνδικαλιστική ή νομική υπόσταση.
            Μοναδικός τους στόχος είναι να αποδυναμωθεί το νικηφόρο ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο που κατέρχεται στις εκλογές της 17 και 18/5/08 της ένωσης πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας Μας έσπρωξε στην κίνηση αυτή ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι τόσο αυτός όσο και ο Πήλιουρας έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του καταστατικού της Ομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία αυταρχικά αντισυναδελφικά και έξω από κάθε συνδικαλιστική  πρακτική και δεοντολογία δεν εγγράφουν ως μέλος της   ΠΟΕΥΠΣ καμία νέα ένωση υπαλλήλων που θα ιδρυθεί μελλοντικά.
  Πως λοιπόν αφού  δεν εγγράφουν στην  ΠΟΕΥΠΣ  αναγνωρισμένες από το Πρωτοδικείο ενώσεις (ΕΠΑΠΑ) Χανίων κ.λ.π) τις οποίες ο κ.  Μιχαήλ αποκαλεί παραμάγαζα  επέδειξε τέτοια σπουδή και άρον  άρον προεκλογικά  ετοίμασε  την  ανακοίνωση για την δήθεν ίδρυση της ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας που όπως είπα δεν μπορεί να έχει καμία υπόσταση.
Ρωτάω τον κ. Μιχαήλ.
Σε ενδεχόμενη ίδρυση ένωσης υπαλλήλων Π.Υ Ζακύνθου ποια θα είναι η θέση του;
Θα μας εγγράψει μέλος της ΠΟΕΥΠΣ ή θα έχουμε την ίδια τύχη της ΕΠΑΠΑ, των Χανίων κ.λ.π
Επίσης ο κ. Μιχαήλ ενώ κατηγορεί σε όλες τις ανακοινώσεις του τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΥΠΣ) ότι ασκούν κυβερνητικό συνδικαλισμό ως προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ αντίστοιχα αυτός αποκρύπτει συστηματικά σε ποιο πολιτικό κόμμα πρόσκειται ντρέπεται άραγε ή κρύβεται;
Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλω της ΕΑΚΠ αποχωρώ από το έκτρωμα αυτό ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και καλώ όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε στις εκλογές της 17-18/5/08 το ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο πυροσβεστών.
 
 
 
                                                                    Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας
 
                                                                          
                                                                                       ΧΑΣΑΛΕΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
                                                                                            ΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
 
.
Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
Ε.Α.Κ.Π.
                       Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού  Σώματος
                                                                                                                              
                                                     Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr
 
   Συνάδελφοι. Όλο αυτό το διάστημα από την ίδρυση της ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας τα ιδρυτικά στελέχη της ΕΑΚΠ δέχονταν συνεχόμενες πιέσεις σε όλα τα επίπεδα, οι πιέσεις αυτές προέρχονταν από την πλευρά της παράταξης που έχει την ευθύνη του Προεδρείου της Ένωσης Δυτικής Ελλάδας και κυρίως από τον επικεφαλή της ΠΑΣΚ-Π και Διοικητή της Π.Υ Ζακύνθου Πύραρχο Χανιά Νίκο ο οποίος από καιρό τώρα συνεχώς παρότρυνε τα στελέχη της ΕΑΚΠ που είναι υπό την Διοίκησή του και υπηρετούν στην Π.Υ Ζακύνθου να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία να αποκηρύσσουν την Ε.Α.Κ.Π καταγγέλλοντας την και τον επικεφαλής της τον Συνάδελφο Μιχαήλ.
   Η προσπάθεια αυτή βρήκε ανταπόκριση μόνο από έναν Συνάδελφο ο οποίος φέρεται να υπογράφει ένα κατάπτυστο κείμενο πρωτοφανές για τα χρονικά του Συνδικαλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, Συνάδελφο για τον οποίο λυπούμαστε και δεν ασχολούμαστε μαζί του γιατί είναι το θύμα της υπόθεσης, γιατί πρώτη φορά ασχολείται με τα Συνδικαλιστικά και δεν μπορεί να γνωρίζει και να συντάσσει τέτοια προβοκατόρικα κείμενα, διότι εάν πίστευε σε αυτά που γράφει δεν θα έθετε υποψηφιότητα με την ΕΑΚΠ, επομένως είναι φανερό ότι τα γραφόμενά του είναι καθ’ υπόδειξη και υποβολή. 
    Επειδή όμως το περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου είναι πανομοιότυπο με τα όσα διασπείρονται από στελέχη της ΠΑΣΚ-Π μετά την ίδρυση της ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας, είναι προφανές ποιος είναι ο δημιουργός του εγγράφου αυτού.      Σε όλη αυτή την προβοκατόρικη επιχειρηματολογία απαντούν από μόνες τους οι κρυστάλλινες και αταλάντευτες θέσεις της ΕΑΚΠ και η συνεχή της συνδικαλιστική δράση που ήδη έχει ανταπόκριση όπου στήνονται κάλπες, γεγονός που έχει βάλει σε ανησυχία τους συγκεκριμένους που βλέπουν ότι τους «πήραν χαμπάρι» οι Πυροσβέστες και μόνο με χονδροειδή ψέματα και προβοκάτσιες του αίσχιστου είδους εκτιμούν ότι μπορούν να σταματήσουν την μεγάλη άνοδο και απήχηση της Ε.Α.Κ.Π στους Συναδέλφους. Απαντάμε λοιπόν με επιχειρήματα:
 •       Την απόφαση να μην δημιουργούνται Σωματεία μέσα στα ήδη υπάρχοντα, για να σταματήσει η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός του Συνδικαλιστικού μας κινήματος, την ψήφισε και η ΠΑΣΚ-Π στο 9ο Συνέδριο στο Δίον της ΚατερίνηςΑν δεν την ψήφιζε και η ΠΑΣΚ-Π δεν θα υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία και η απόφαση δεν θα περνούσε.
 •       Αφού λοιπόν την ψήφισαν και αφού μέλη της ΠΑΣΚ-Π και της ΔΑΚΥΠΣ ήταν Εφορευτική Επιτροπή και φυλούσαν την κάλπη, κατήγγειλαν νοθεία την επόμενη μέρα !!! τέτοια είναι η συμπεριφορά τους και η προβοκατόρικη πρακτική τους που κατηγόρησαν ακόμη και την ΕΑΚΠ που δεν είχε εκπρόσωπο στην εφορευτική και δεν έλαβε μέρος στην καταμέτρηση!!!!
 •        Η ΕΑΚΠ αλλά και τα στελέχη που την απαρτίζουν τόσο από την ίδρυσή της το 1999, αλλά και πριν επί των ημερών της ΠΕΥΠΣ είχε πάγια θέση κατά της πολυδιάσπασης του Συνδικαλιστικού Κινήματος και κατά της διάλυσης της ΠΕΥΠΣ και γενικότερα σε οποιαδήποτε μορφή πολυδιάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος με την δημιουργία Σωματείων σε περιοχές που ήδη λειτουργούσαν Σωματεία. Η θέση της αυτή εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε αφού η ποικιλόμορφη διάσπαση (Αξιωματικών – χαμηλόβαθμων - Νομαρχιακά) σε συνδυασμό με την κυριαρχία των δύο παρατάξεων, έφεραν την πλήρη αδράνεια τους εκτός όσων λίγων εξαιρέσεων που στα προεδρεία τους συμμετείχανε ή συμμετέχουν στελέχη της ΕΑΚΠ.
 •        Η ΕΑΚΠ είχε και έχει σταθερή άποψη για το ζήτημα αυτό και αυτό υπερασπίζεται, σε αντίθεση με την ΠΑΣΚ-Π που όταν είχε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας το 2002 με το υπ’ αριθμό 118/16-5-2002 έγγραφο το οποίο επισυνάπτουμε, απαντούσε στην Αίτηση της ΕΠΑΠΑ ότι δεν γινόταν δεκτή λόγω του ότι ήταν διασπαστικό Σωματείο που υπονόμευε την ενότητα κ.λ.π... Ενώ από την στιγμή που έχασαν τα ηνία της Ομοσπονδίας άλλαξαν στάση και σιγοντάρουν με κάθε τρόπο στην λογική «αύξησης των κουκιών», την είσοδο της ΕΠΑΠΑ στην Ομοσπονδία.
 •       Εκ των πραγμάτων λοιπόν η θέση τότε του Προεδρείου της ΠΟΕΥΠΣ που ήταν και θέση της ΕΑΚΠ από διαφορετικές αφετηρίες ορμώμενοι, επαληθεύτηκε από την σημερινή διαλυτική κατάσταση στην Ένωση Αττικής και την ισχνή παρουσία πλέον της ίδιας της ΕΠΑΠΑ.
 •       Η επιχειρηματολογία λοιπόν που αναπτύσσει η ΠΑΣΚ-Π σε βάρος της ΕΑΚΠ και ιδιαίτερα ο επικεφαλής της, είναι γύρω από την αταλάντευτη στάση της ΕΑΚΠ στο θέμα της πολυδιάσπασης. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν προτρέπει ο επικεφαλής της ΠΑΣΚ-Π τους Συναδέλφους της Ζακύνθου στην ίδρυση τοπικού Σωματείου. Ας προβληματίσει τους Συναδέλφους προς τι η ενέργεια αυτή, θεωρεί ό επικεφαλής της ΠΑΣΚ-Π ότι το Σωματείο της Δυτικής Ελλάδας το οποίο ελέγχεται από την ΠΑΣΚ-Π δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών του; Αν συντρέχει αυτό ας βγει να καταγγείλει για αδράνεια το προεδρείο της ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας. Αν όμως δεν ισχύει το παραπάνω και δεν προβεί στην ενέργεια αυτή της καταγγελίας, παρ ότι συνεχίζει να προτρέπει στην ίδρυση Σωματείου στη Ζάκυνθο, τότε αποκαλύπτει ότι η συγκεκριμένη ενέργειά του είναι ακόμα μια προβοκατόρικη πράξη προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις εναντίον της αταλάντευτης θέσης της ΕΑΚΠ με σκοπό να βάλει εμπόδια στην ανάπτυξη της ΕΑΚΠ στην Δυτική Ελλάδα και να δημιουργηθεί θέμα συνοχής μεταξύ των στελεχών της.
 •                    Η ΕΑΚΠ καθημερινά με τις λιγοστές της δυνάμεις δίνει έναν αγώνα σε όλα τα μέτωπα υπερασπίζοντας τους Συναδέλφους καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για τις επιλογές της, καταγγέλλοντας την ΔΑΚΥΠΣ αλλά και την ΠΑΣΚ-Π για την σκόπιμη αδράνεια τους, ενημερώνοντας καθημερινά για όλα τα θέματα πανελλαδικά όλους τους Συναδέλφους, χωρίς να κάνει διακρίσεις βοηθώντας με κάθε μέσο με όλα της τα στελέχη τους Συναδέλφους, κάνοντας παραστάσεις διαμαρτυρίας μαζί με Ενώσεις και Φορείς αρκετές φορές στο Υπουργείο και έξω από τη Βουλή.
 • Ήταν η ΕΑΚΠ που αντιτάχθηκε και οργάνωσε την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή όταν ψηφιζόταν ο Ν.3511/2006 και στρατιωτικοποιούσε το Π.Σ ενώ η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΥΠΣ συνέπλεαν υποστηρίζοντας ότι «είναι απλή συρραφή διατάξεων» και στη βάση αυτού του Νόμου θα γίνουν οι επερχόμενες αλλαγές στο ωράριο και τις άδειες
 • Η ΕΑΚΠ με τις λιγοστές της δυνάμεις εκδίδει καθημερινά σχεδόν ανακοινώσεις γνωστοποιώντας πανελλαδικά για ότι συμβαίνει, πραγματοποιεί περιοδείες σε όλη τη Χώρα, εκδίδει περιοδικό και έχει ιστοσελίδα στο Ιντερνέτ ώστε να ενημερώνει καθημερινά για όλα τα εργασιακά ζητήματα και να παίρνουν οι Συνάδελφοι ότι στοιχεία θέλουν για να υπερασπιστούν από τις αυθαιρεσίες και τις αντεργατικές πολιτικές που από κοινού η ΠΑΣΚ-Π με την ΔΑΚΥΠΣ αποσιώπησαν και δεν πάλεψαν όπως: Ασφαλιστικό (Νόμοι Σιούφα και Ρέππα), Ενοποίηση των Ταμείων μας και καταλήστευση των αποθεματικών τους από την επένδυση σε ομόλογα,  τις παραβιάσεις στο ωράριο με παράνομες επιφυλακές, τη στήριξη του άδικου και αντεργατικού Στρατιωτικού μισθολογίου, την ισοπέδωση του κανονισμού μεταθέσεων από τις από κοινού παράνομες αποφάσεις που στήριξαν ΔΑΚΥΠΣ και ΠΑΣΚ-Π μέσω του υπηρεσιακού Συμβουλίου μεταθέσεων όπως τις Π.Υ Λιμένα Ηγουμενίτσας, ΕΜΑΚ Κομοτηνής, τελευταίες σειράς Πυρ/στών – Αρχιπυροσβεστών. 
 • Είναι η ΠΑΣΚ-Π που ενώ έχει 6 εκλεγμένα μέλη στην Ομοσπονδία, συμμετείχε πάντα με 2 ή 3 μέλη στα περισσότερα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας και αποχωρούσε πριν από το τέλος κάθε συνεδρίασης ώστε να μην υπάρχει απαρτία κάνοντας πλάτες στην ΔΑΚΥΠΣ   για να μην παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις που πρότεινε η ΕΑΚΠ.
 •  Είναι η ΠΑΣΚ-Π που αποχωρεί από τα Συνέδρια πριν παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις γιατί τότε θα αποκαλυφθεί ο προβοκατόρικος ρόλος της, δίνοντας στήριγμα στην ΔΑΚΥΠΣ και την Κυβερνητική πολιτική. Επίσης που στήριξε στο 5ο Συνέδριο τον ανύπαρκτο Διοικητικό απολογισμό δίνοντας ανάσα στην ΔΑΚΥΠΣ. Που στήριξε για ακόμη μια φορά τον οικονομικό απολογισμό του Προεδρείου της ΔΑΚΥΠΣ στο Συνέδριο της Ερέτριας, παρ’ ότι υπήρχαν καταγγελίες από 3 Ενώσεις για την οικονομική Διαχείριση και παρ’ ότι τα Έξοδα της Ομοσπονδίας δεν είχαν  καμία σχέση με την ενημέρωση των μελών και την δράση για τα συμφέροντά μας.
 • Είναι λοιπόν η ΠΑΣΚ-Π που δεν θέλει διεκδικήσεις γιατί έρχονται σε κάθετη αντίθεση με το ρόλο που παίζει και που αυτός είναι η πρόσδεση στο άρμα της μιας ή της άλλης Κυβερνητικής εκδοχής, ο παραγοντισμός τα ρουσφέτια και οι συναλλαγές, για αυτό και δεν μπορεί να διαφωνήσει με την ΔΑΚΥΠΣ γιατί απλά είναι η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος για αυτό και ΣΥΜΠΛΕΟΥΝ !!.
 • Είναι ο επικεφαλής της ΠΑΣΚ-Π που στις συναντήσεις του Δ.Σ της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό το βασικότερο και πρωτεύον θέμα που έβαζε ήταν η προσωπική του εξέλιξη και όχι τα συμφέροντα των συναδέλφων που τον ψήφισαν. !!!
 • Για αυτό όταν τους ακούμε να μιλάνε προβοκατόρικα για την ΕΑΚΠ για δήθεν συνεργασία με την ΔΑΚΥΠΣ για να δημιουργούν εντυπώσεις όπως στο εν λόγω έγγραφο, τότε απαντάμε: ΚΥΤΑΞΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!!  Μιλάνε οι συμβιβασμένοι για τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, μιλάνε οι ανύπαρκτοι που το μόνο αγώνα που κάνουν είναι οι προβοκάτσιες κατά της ΕΑΚΠ, γιατί τους ξεμπροστιάζει, γιατί τους αποκαλύπτει ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, γιατί η ύπαρξη της ΕΑΚΠ που βάζει ψηλά τον πήχη του Συνδικαλισμού, δεν τους αφήνει περιθώρια να κοροϊδεύουν τους Πυροσβέστες κρατώντας τους στο σκοτάδι.
 • Τους ρωτάμε λοιπόν και πρέπει να απαντήσουν: Είναι παράνομη η σύσταση εκλογικών συνδυασμών από μέλη μιας Ένωσης και η κάθοδός τους στις εκλογές με παράταξη η οποία έχει συγκεκριμένη ονομασία, ανακοινώνει το πρόγραμμά της και ζητά την ψήφο των συναδέλφων ΝΑΙ η ΟΧΙ ; τι εννοούν όταν λένε ότι η ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας δεν έχει νομική και Συνδικαλιστική υπόσταση οι κρυπτόμενοι πίσω από το σχετικό προβοκατόρικο έγγραφο; Μόνο οι της ΠΑΣΚ-Π και της ΔΑΚΥΠΣ έχουν αυτό το δικαίωμα; Πρέπει να απαντήσουν διαφορετικά διαπράττουν ποινικό αδίκημα.
 • Η ΕΑΚΠ δεν κάνει διάκριση στους Συναδέλφους σύμφωνα με τα πολιτικά τους πιστεύω ούτε ζητάει κομματικά πιστοποιητικά από αυτούς. Η ΕΑΚΠ έχει ως μέλη της Συναδέλφους που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν κατατάσσει τους συναδέλφους ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω αλλά ανάλογα με την συνδικαλιστική τους πρακτική και αγωνιστική - διεκδικητική τους δράση.
 • Στην ΕΑΚΠ ανήκουν Αγωνιστές που είτε ως μέλη Ενώσεων, είτε Συμμετέχουν σε Δ.Σ, ή σε Προεδρεία Ενώσεων, συμβάλλουν ενεργά στον Αγωνιστικό προσανατολισμό των Ενώσεων αυτών και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Χώρα, σε αντίθεση με τα προεδρεία που ανήκουν στις άλλες δύο παρατάξεις, που προβάλλουν τον παραγοντισμό και σιωπαίνουν σε όλες τις αντεργατικές επιλογές συμπλέοντας με τις επιλογές της Κυβέρνησης.
üΣυνάδελφοι εμπρός με τον ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του Συνδικαλιστικού μας κινήματος, να βάλουμε φρένο στις αυθαιρεσίες, να διεκδικήσουμε τον ιδρώτα μας, να ζητήσουμε την αναβάθμιση του Π.Σ, να αντισταθούμε στην επιχειρούμενη στρατιωτικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων. ΕΜΠΡΟΣ Συνάδελφοι, αγνοήστε τις τελευταίες κραυγές των προβοκατόρων και τις μεθόδους τους.      
                                      .
                                                                                     ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
ΑΘΗΝΑ 13-Μαίου- 2008.
 
   
 .
    Ακολουθεί  Η  ΑΠΑΝΤΗΣΗ    ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ  ΕΠΑΠΑ   ΤΟΝ ΜΑΙΟ  ΤΟΥ 2002   
 
 .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. - Μέλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ 3656/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αρ.Πρωτ.118

Αθήνα, 16/5/2002

ΠΡΟΣ: Ε.Π.Α.Π.Α.
Πατησίων 24 — 2°ς όροφος Τηλ/φαξ.0103306183
.
  Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στη συνεδρίαση του της 16.05.2002 αποφάσισε ομόφωνα τη μη εγγραφή της Ε.Π.Α.Π.Α. στα μητρώα μελών της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για τους ακόλουθους λόγους:
.
1.              Η αίτηση σας για εγγραφή είναι ελλιπής γιατί δεν έχει κατατεθεί Μητρώο μελών και
Πρακτικό Αρχαιρεσιών της 1 και 2/4/2001 συνοδευόμενο από κατάσταση ψηφισάντων.
2.              Το καταστατικό της Ε.Π.Α.Π.Α. δεν είναι εναρμονισμένο προς τις διατάξεις του Ν. 1264/1982 (όπως ισχύει) ως προς τα θέματα εκλογής οργάνων όπως άλλωστε προκύπτει και από την με αρ.πρωτ.105/27-4-2002 ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής σας προς τα μέλη σας για την υποβολή υποψηφιοτήτων σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπονται ομαδικές υποψηφιότητες, ενώ ρητά αυτό επιτρέπεται από το Ν.1264/82.
Επιπλέον στο σημείο αυτό επισημαίνεται ό τι προχωρείτε σε εκλογές για αντιπροσώπους για τις 15 και 16/5/2002, χωρίς να έχει λήξει η θητεία τους ή χωρίς να υφίσταται άλλος νόμιμος λόγος γι αυτό, γεγονός το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά για τη νομιμότητα της λειτουργίας της Ε.Π.Α.Π.Α. και τις σκοπιμότητες που αυτό εξυπηρετεί, αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι μέλη σας και υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες της Ε.Π.Α.Π.Α. συμμετείχαν και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ένωσης Αττικής με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η αντιπροσωπευτικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στο Π.Σ.
3.   Η 'Ενωσή σας λειτουργεί αντιπαραθετικά προς προϋφιστάμενη παρόμοια συνδικαλιστική οργάνωση   Ένωση    Υπαλλήλων    Πυροσβεστικού    Σώματος    Περιφέρειας    Αττικής (Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής), δημιουργεί συγχύσεις στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και παρεμποδίζει την ενιαία έκφραση του συνδικαλιστικού κινήματος.   Μέχρι σήμερα η στάση σας έναντι της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ήταν στάση πολεμικής, χωρίς την τήρηση βασικών συνδικαλιστικών κανόνων δεοντολογίας και καλής πίστης. Οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι της Αττικής έχουν τη δυνατότητα εκπροσώπησης και έκφρασης τους σε 2/βάθμιο επίπεδο μέσω της Ένωσης Υ.Π.Σ.Π. Αττικής στην οποία συμμετείχε ενεργά από τη σύσταση της η ηγετική ομάδα της Ε.Π.Α.Π.Α, πριν αποφασίσει να ακολουθήσει τον ολισθηρό δρόμο της διάσπασης στην οποία διάσπαση προχώρησε όχι για λόγους ουσίας αλλά για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών αφού αυτό έγινε μετά την απώλεια των θέσεων που κατείχαν του Γεν. Γραμματέα και Προέδρου των ιδίων στην Ένωση Υ.Π.Σ.Π Αττικής καθώς και τη θέση του Προέδρου στην Ομοσπονδία σε διαφορετικές περιόδους.
  Επίσης είναι γνωστό ότι η Ε.Π.Α.Π.Α, πρωτοστάτησε χωρίς επιτυχία σε κίνηση για δημιουργία δεύτερης Ομοσπονδίας στο χώρο του Πυροσβεστικού Σώματος.
.
                                                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
.
.
                                                               Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο    ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 
                                                                             .
                                                           ΑΧΧΙΛΕΑΣ   ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ                                                                   ΧΑΛΑΡΗΣ   ΜΙΧΑΛΗΣ   

 

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ 25 & ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ Τ.Κ. 10437 -ΤΗΛ: 5248128 FΑΧ: 5246754 ΠΡΟΕΔΡΟΣ 0972 331050         ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 0972 331066
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.