Ημερομηνία:05-09-2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                      Ε.Α.Κ.Π. 
   Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                              .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008
 
             ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008
                 ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΑΓΩΝΩΝ Ή ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ     
                  
 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
  •         Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι της χώρας και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς αξιοποιώντας τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα διατρανώσουν την δίκαιη αγανάκτηση τους για την αντιλαϊκή πολιτική που απορρέει από τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις της Ε.Ε. και εφαρμόζεται στο ακέραιο με μεγαλύτερη ένταση και από την σημερινή κυβέρνηση.
 Μία πολιτική που ενώ έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο της χώρας, γεμίζει με όλο και περισσότερο χρήμα τα ταμεία των τραπεζών, των πολυεθνικών και γενικότερα των κάθε λογής εκμεταλλευτών τους.
 Ότι αποφασίζετε και εφαρμόζεται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και καταλήγει να είναι σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων όπως: Ανεργία – Υποαπασχόληση – Ακρίβεια – Συρρίκνωση του εισοδήματος - Περικοπή κοινωνικών δαπανών - δικη φορολογία – Ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση φορέων και υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες ( Υγεία – παιδεία – μεταφορές – επικοινωνίες κ.λ.π) – Πετσόκομμα ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων - Εκμετάλλευση αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων - Επιμήκυνση του χρόνου εργασίας- Συμμετοχή της χώρας σε επεκτατικά πολεμικά σχέδια  μεταφράζεται αυτόματα σε πλούτο για τους χρυσοκάνθαρους ευνοούμενους από αυτήν. 
  •         Για ακόμη μία φορά όμως με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης της Θεσσαλονίκης τα συνδικαλιστικά δεκανίκια αυτής της άδικης και απάνθρωπης πολιτικής για τους εργαζομένους θα δώσουν το έθιμοτυπικό τους παρών, αφού η συμμετοχή εκεί έχει γενικό χαρακτήρα αντίδρασης στην πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, με σκοπό να αποκτήσουν το αγωνιστικό άλλοθι που χρειάζονται για να μπορέσουν να συνεχίζουν τον υπόλοιπο χρόνο να ξεγελούν τους εργαζόμενους  και να βοηθούν στην εφαρμογή της ίδιας πολιτικής.
 Εμείς οι πυροσβέστες όμως έχουμε λόγους για να είμαστε παρών. Είμαστε τα ποιο κραυγαλέα θύματα αυτής της πολιτικής στον δημόσιο τομέα αφού βασικά δικαιώματα όπως ο ελεύθερος χρόνος είναι στην διάθεση της υπηρεσίας και τα μέτρα ασφάλειας αρχίζουν και τελειώνουν με τις ευχές των δικών μας ανθρώπων .      
 Έχουμε λόγους να προσπεράσουμε τα εμπόδια που μας βάζουν αυτοί που :
  •         Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους στην αντεργατική πολιτική και συμμετέχουν ενεργά στην εφαρμογή της, εξαγγέλλουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αλλά δεν κάνουν τίποτε για να υπάρξει συμμετοχή των εργαζομένων ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.).
  •         Ενώ συγκαλύπτουν και εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική διογκώνουν ζητήματα που αφορούν ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις και προσπαθούν να τα παρουσιάσουν ως «αγωνιστικές επιτυχίες» όπως την  2η δόση του δασικού επιδόματος (Ε.Α.Π.Σ.).
  •         Ενώ έχουν την ευθύνη για ότι αρνητικό εδραιώθηκε στον κλάδο μας είτε με την ενεργό συμμετοχή τους στο παρελθόν είτε με την αδράνεια τους σήμερα και δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων από την αντεργατική κυβερνητική πολιτική, να προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με το να διαπιστώνουν απλά την ύπαρξη των προβλημάτων αυτών.( Π.Α.Σ.Κ. Π.).      
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοιαξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι, η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί αφού βγάλετε τα απαραίτητα συμπεράσματα με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας και γενικότερα εφαρμόζονται ή σχεδιάζονται να εφαρμοστούν σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να προσπεράσετε τα εμπόδια και να αγνοήσετε τις παρελκυστικές τακτικές των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παίρνοντας ενεργό θέση σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους πριν είναι πολύ αργά.   
     Η Ε.Α.Κ.Π. που δυστυχώς εδώ και μία δεκαετία επαληθεύεται με τον χειρότερο τρόπο για ότι είχε επισημάνει και προειδοποιήσει πως θα συμβεί σε βάρος των δικαιωμάτων μας θα αναπτύξει για ακόμη μία φορά στο αμέσως επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες με σκοπό την διέξοδο από το τέλμα της συνδικαλιστικής αδράνειας. Δική σας υπόθεση και επιλογή πλέον η προστασία των δικαιωμάτων μας .  
                                           ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.