Ημερομηνία:26-03-2009
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                    Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                   .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Web site WWW.old.eakp.gr , E mail: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 
       
  Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ & ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ
                                               
 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
 Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ προς όλους τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος μόνιμους & συμβασιούχους, χαμηλόβαθμους & Αξιωματικούς να συμμετέχουν στις κατά τόπους αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν την ΠΕΜΠΤΗ 2 Απριλίου σε όλη τη χώρα στα πλαίσια της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
 Απευθύνει επίσης κάλεσμα για πολλοστή φορά προς όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου επιτέλους να βγουν από την μακαριότητα, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αναλάβουν πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή των πυροσβεστών στις κινητοποιήσεις αυτές και να παρθούν αποφάσεις για στήριξη του διεκδικητικού πλαισίου και συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που προτείνει η Ε.Α.Κ.Π.  
 Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι η παθητική στάση των εργαζομένων και η αδράνεια των συνδικαλιστικών οργάνων ενθαρρύνουν την κυβερνητική αδιαφορία στα προβλήματα μας και επιδεινώνουν ανεπανόρθωτα πλέον τις εργασιακές μας σχέσεις.
  •                 Τι ποιο τρανταχτή απόδειξη από τις τρείς νέες υπουργικές αποφάσεις που έφερε στο προσκήνιο η Ε.Α.Κ.Π., οι οποίες αφορούν την χορήγηση υπερωριών και σε ένστολους του Υπουργείου Εσωτερικών, του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α & του Υπουργείου Εθνικής μυνας όπως το άρθρο 16 του Νόμου 3205/03 προβλέπει για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ ακόμη παραμένουν απλήρωτες οι κουτσουρεμένες υπερωρίες των πυροσβεστών του καλοκαιριού.(Το υπ αρ.11051/330 έγγραφο του υπουργείου Απασχόλησης δείχνει τον δρόμο κάνε κλικ εδώ:www.old.eakp.gr/pdf/apasxolisi.doc
  •                 Τι ποιο προκλητικό όταν την ίδια στιγμή που ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών στην συνάντηση με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 17/2/09 δήλωνε άγνοια για τις υπερωρίες που οφείλονται στους πυροσβέστες, ο ίδιος τρεις μέρες πριν στις 14/2/09 είχε υπογράψει την μία από τις τρείς υπουργικές αποφάσεις.
  •                 Πόσο ακόμη εμπαιγμό αντέχουμε όταν λίγα χρόνια πριν ο ίδιος ως Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης απαντούσε στην βουλή σε σχετικό αίτημα ότι δεν μπορούν να χορηγηθούν υπερωρίες σε ένστολους όπως δίνονται στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους λόγω της ύπαρξης ενιαίου μισθολογίου κ.λ.π  
.
 Συνάδελφοι όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες πρέπει να μας ανησυχούν και να μας προβληματίσουν.
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις αντεργατικές οδηγίες της και τις ολέθριες αποφάσεις των διαφόρων οργάνων της για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, μαζί με  τους εγχώριους υποστηρικτές της πολιτικούς και συνδικαλιστικούς, αφού πρώτα εξασφάλισαν κοινή συναινέσει τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας των χωρών μελών της, στρώνουν τώρα από κοινού το έδαφος για την τελική επίθεση σε ότι δικαίωμα μας απέμεινε:
  •             Προγράμματα λιτότητας με μηδενικές αυξήσεις για να πληρώσουν ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι την απληστία του κεφαλαίου που ξεκοκάλιζε τόσα χρόνια τον πλούτο που αυτοί παρήγαγαν με τον ιδρώτα τους.  
  •             Σύνταξη στα βαθιά γεράματα με συντάξεις πείνας( βλέπε εξίσωση ορίων) και με τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων των εργαζομένων χαμένα στις τσέπες του χρηματιστηριακού και τραπεζικού κεφαλαίου.
  •             Ελαστικό ωράριο σύμφωνα με τις ανάγκες του εργοδότη, με εβδομάδα εργασίας από 65 μέχρι και 78 ώρες, με ενεργό & ανενεργό(δηλαδή απλήρωτο) χρόνο εργασίας, αυτά προβλέπει η ευρωπαϊκή οδηγία. Αυτήν την οδηγία προτείνει και το διευθυντήριο των ευρωπαϊκών συνδικάτων FSESP των πυροσβεστών μέσα από τον«χάρτη των εργαζομένων»συνεπικουρούμενο από την κομισιόν, όπως αποκαλύφθηκε στην συνδιάσκεψη της Ρώμης για την «Υγιεινή & Ασφάλεια» που συμμετείχε και η Ε.Α.Κ.Π. μετά την σκληρή κριτική που άσκησε για το θέμα αυτό. Η Ε.Α.Κ.Π. με την κριτική της αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις της συνδιάσκεψης που διοργανώθηκε & χρηματοδοτήθηκε με την ευθύνη &επίβλεψη της κομισιόν.( κάνε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/pdf/xartis4a.doc).
  •              Μερική απασχόληση για τα παιδιά μας που σημαίνει μερικός μισθός, μερική ασφάλιση, μερική εξαθλιωμένη ζωή.
 Αυτόν το «παράδεισο» υπόσχονται συνάδελφοι για μας και τα παιδιά μας. Ας τους δώσουμε λοιπόν την απάντηση που τους αξίζει.     
          « ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  »
 
           ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.