Ημερομηνία:27-04-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η  Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η   Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
.                                                                                                                                                   
                                                                             .     1η     Μ ά η   
 
  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι 123 χρόνια από την μέρα που το αίμα των εργατών έβαφε τους δρόμους του Σικάγο και έδινε το παγκόσμιο σύνθημα της διεκδίκησης από τους εργαζόμενους του χρόνου εργασίας του 8ωρου. 
 1η Μάη, η μέρα που η εργατική Τάξη βγήκε ως Τάξη ενωμένη για να ζητήσει το δίκιο της, αυτό που κέρδισε με το αίμα των πρωτοπόρων εργατών της, που το επέβαλε με τους αγώνες της. 
   Ήταν το δίκιο των εργατών απέναντι στο δίκιο των εργοδοτών που ήταν νόμος, απέναντι στα 12ωρα και τα 15ωρα που ξεκλήριζαν τους εργάτες.
  Ήταν η απαρχή της πορείας κατάκτησης του δίκιου των εργατών για το 8ωρο μέσα από αιματηρούς αγώνες.
   Από τότε πέρασαν 123 χρόνια και η ανθρώπινη εργασία μέσα από την τεράστια ανάπτυξη της τεχνικής και της επιστήμης παράγει τεράστια ποσά πλούτου και μέσων και αντί να καλυτερεύει η ζωή των ανθρώπων για σταθερή εργασία, ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, φτηνή κατοικία, δωρεάν Παιδεία, Υγεία, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης κ.λ.π. βλέπουμε να:
   Αυξάνονται οι στρατιές των ανέργων, των εξαθλιωμένων, η Υγεία και η Παιδεία να γίνεται εμπόριο, οι συντάξεις να παίζονται στο χρηματιστηριακό τζόγο και τα όρια ηλικίας να αυξάνονται αντί να μειώνονται, το 8ωρο καταργήθηκε με την ελαστικοποίηση της εργασίας και την οδηγία ΣΕΡΚΑΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Από την άλλη όμως βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη συσσώρευση αμύθητου πλούτου στα χέρια όλο και λιγότερων ατόμων. Η παραγωγή προϊόντων πλέον δεν γίνεται για τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά για την αποκόμιση κερδών από τους ιδιοκτήτες των πολυεθνικών κολοσσών, παραγωγή που δημιουργείται από τα χέρια των εργαζομένων και μόνον.
   Η όλο και μεγαλύτερη συσσώρευση προϊόντων που δεν χρειάζονται και μένουν απούλητα δημιουργεί την κρίση που βιώνουμε σήμερα, κρίση που πλήττει τους εργαζόμενους και το Λαό συνολικά, κρίση που πλήττει και εμάς τους Πυροσβέστες ως εργαζόμενους.
   Όλα τα προηγούμενα χρόνια μας έταζαν ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες ώστε να δεχτούμε την λιτότητα, σήμερα μας ζητούν να πληρώσουμε για αυτό που εμείς ως εργαζόμενοι δεν ευθυνόμαστε, αυτοί πλούτιζαν σε βάρος μας τόσα χρόνια, συμπιέζοντας το εργατικό κόστος στο όνομα του ανταγωνισμού μεταξύ τους, αυτοί αποκόμισαν κέρδη και στην προσπάθεια τους να ξαναβγάλουν περισσότερα «μπούκωσαν» και θέλουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την «χασούρα» τους. 
   Μηδενικές αυξήσεις φέτος, υποχρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Π.Σ για τις υπερωρίες, για τις μετακινήσεις του προσωπικού, μετά από ένα χρόνο θα πληρωθούν οι περυσινές υπερωρίες και αυτό κάτω από την συνεχή πίεση της Ε.Α.Κ.Π., το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο άδειασε τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα αυτά να αδυνατούν να καταβάλλουν έγκαιρα τις συντάξεις και τα εφ άπαξ με κίνδυνο να χαθούν οι κόποι μιας ζωής των Πυροσβεστών και όλων των εργαζομένων. 
   Μόνιμη επωδός που ακούγεται είναι: «δεν υπάρχουν λεφτά». Εννοούν για τους εργαζόμενους, γιατί για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους υπάρχουν τα 28 δις ευρώ και άλλα 2,5 δις που δόθηκαν ώστε να συνεχιστεί η κερδοφορία τους. Μιλούν για ελλείμματα 5 δις ευρώ την στιγμή που 10 δις κέρδη άρπαξαν για φέτος 300 εταιρίες από το χρηματιστήριο.
   Η εργασία του Πυροσβέστη με τις παράνομες παραβιάσεις του ωραρίου και του πενθημέρου κατάντησε καθεστώς. Το 8ωρο σχεδόν καταργήθηκε έμμεσα με τα εκατοντάδες απλήρωτα ρεπό και υπερωρίες. Τα 12ωρα ετοιμάζονται με τις οδηγίες της Ε.Ε, όπως η οδηγία ΣΕΡΚΑΣ που μιλάει για 13 ώρες δουλειά και 11 ανάπαυση το 24ωρο σε ετήσια βάση με τον παραπανίσιο χρόνο να ονομάζεται «ανενεργός» και να μην πληρώνεται.
     Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι ο αντιλαϊκός και αντεργατικός κατάλογος δεν τελειώνει και θα συνεχιστεί όσο εμείς το επιτρέπουμε, για αυτό η Ε.Α.Κ.Π σας καλεί σε ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ για την διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, σας καλεί να σκεφτείτε ταξικά ως εργαζόμενοι που με τον αγώνα μας θα αντισταθούμε στην κλοπής του κόπου μας και του μέλλοντός μας.
   Για αυτό σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε μαζί μας, να γυρίσετε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να αγωνιστούμε για τα δίκαια μας ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες για μας και τα παιδιά μας.
.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
 
   ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ,
       ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ.


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.