Ημερομηνία:02-06-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ

  Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η   Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                             Ε.Α.Κ.Π. 
     Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                               .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
ΑΘΗΝΑ 3  ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
 
                                       11Ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΥΠΣ 
                ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ & ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΈΠΟΝΤΑΙ
 
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι  το 11ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. είναι πλέον παρελθόν, τα όσα όμως αποκαλύφθηκαν από την Ε.Α.Κ.Π. και τα όσα δεν συζητήθηκαν και δεν αποφασίστηκαν στο Συνέδριο αυτό με ευθύνη των παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & Π.Α.Σ.Κ. Π. ένα είναι σίγουρο, ότι οι εργαζόμενοι του Π.Σ. θα τα βρουν σύντομα μπροστά τους.  
   Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του ανώτερου οργάνου του κλάδου μας που με ΕΥΘΥΝΗ των δύο παρατάξεων έχει επιβληθεί από το 2ο ακόμη Συνέδριο, αυτή την φορά ξεπέρασε κάθε άλλο προηγούμενο.
   Προκαλεί η στάση τους, προκαλεί γιατί όταν ο κλάδος μας και γενικότερα οι εργαζόμενοι της χώρας πνίγονται μέσα σε δεκάδες προβλήματα που ξεφυτρώνουν συνεχώς σαν μανιτάρια και καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική που τους αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις και φέρνει την αβεβαιότητα για το μέλλον μας, αυτοί σε απόλυτη σύμπνοια και συνεννόηση να προσπαθούν με χίλιους τρόπους και τεχνάσματα να εκφυλίσουν κάθε διαδικασία για δημιουργικό διάλογο και για αγωνιστικές αποφάσεις. 
   Οι τακτικές τους δεν είναι άγνωστες ή καινούργιες είναι ο μόνος τρόπος που έχουν εδώ και χρόνια πλέον για να αποφύγουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά αυτή η κατάσταση δεν πάει όμως άλλο!!  
 •               Πάει πολύ σε ένα συνέδριο που θα στοιχήσει στα μέλη κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, στις τρεις μέρες που ήταν η διάρκεια του να έχει δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν για τα δεκάδες θέματα του κλάδου, μόνο 5 αντιπρόσωποι από τους 150, δηλαδή: Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ, οι δύο επικεφαλείς των παρατάξεων Π.Α.Σ.Κ. Π και Ε.Α.Κ.Π. και ένα μέλος του Δ.Σ. από την Π.Α.Σ.Κ. Π .!!!  Η τακτική του να καθυστερούν την 1η και την 3η μέρα να συγκεντρωθούν στην αίθουσα του Συνεδρίου και την 2η μέρα εκτός από την ώρα των προσκεκλημένων επισήμων να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού εκτός από την αίθουσα του συνεδρίου όπου τα μέλη της Ε.Α.Κ.Π. σύσσωμα ανέμεναν μάταια την συνέχιση των διαδικασιών, δείχνει για ακόμη μία φορά ότι αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες του και ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να συζητήσουν για τα προβλήματα και να παλέψουν για την επίλυση τους.
 •               Πάει πολύ για 7η συνεχή χρονιά παρ ότι ο κλάδος ταλανίζεται από προβλήματα να μην αποφασίζονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η φασιστικού τύπου έμπνευση και αντικαταστατική ενέργεια του προεδρείου να μην βάλει με το έτσι θέλω σε ψηφοφορία το διεκδικητικό πλαίσιο της Ε.Α.Κ.Π.(βλ. site) που κατατέθηκε ως ψήφισμα στο συνέδριο, βόλεψε πολύ και την Π.Α.Σ.Κ. Π. που από το βήμα του Συνεδρίου την 1η μέρα δια στόματος του μέλους της Τζουβάρα Αχιλλέα διαμαρτύρονταν ότι ψεύδεται η Ε.Α.Κ.Π. που την κατηγορεί ότι δεν στηρίζει τις κινητοποιήσεις που προτείνει στα συνέδρια και τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Απέδειξε όμως ταυτόχρονα μέσα σε λίγες ώρες με το πλέον αποκαλυπτικό τρόπο πόσο δίκιο έχει η Ε.Α.Κ.Π. και πόση αξία και σημασία έχουν οι διαψεύσεις τους όταν αρνούνται να πάρουν θέση και να στηρίξουν την πρόταση για κινητοποιήσεις ή να κατεβάσουν δικό τους ψήφισμα και πρόταση.
 
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π. προσπάθησε έστω και μέσα από αυτές τις ασφυκτικές - αντιδημοκρατικές διαδικασίες να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που της δόθηκε για να φέρει στο προσκήνιο τα καυτά προβλήματα του κλάδου έτσι όπως τα έχει αναδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε αντίθεση με τις δύο άλλες παρατάξεις αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στους εργαζόμενους και κατέδειξε με ντοκουμέντα και με το πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις συνέπειες τόσο της κρίσης όσο και των διαχρονικών πολιτικών που εφαρμόζονται στους μισθούς, τα ασφαλιστικά ταμεία, τον χρόνο εργασίας, τις συνθήκες διαβίωσης, την οργανωτική και επιχειρησιακή κατάσταση του Π.Σ. κ.λ.π .
 
 Έβαλε επίσης την 2η ημέρα την φυσική και πολιτική ηγεσία προ των ευθυνών της με ζητήματα όπως:
 •               Παρουσίασε την 1η μέρα μέσα στο συνέδριο έγγραφο της Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής που μόλις είχε εκδοθεί με ημερομηνία 29/5/09 με το χαρακτηρισμό εξαιρετικά επείγον που επέβαλε με απόφαση του περιφερειακού Διοικητή!!! πρόσθετη εργασία «τουλάχιστον 24ωρου» στους υπαλλήλους τριών Π.Υ. αεροδρομίων και λιμενικών σταθμών και αφού κατήγγειλε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι επιβάλλεται υπερεργασία κατά παράβαση των νομοθετικών διατάξεων με αποφάσεις υπηρεσιακών οργάνων ζήτησε από το προεδρείο άμεση παρέμβαση γιατί εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους αποφάσεις.
 Την 2η μέρα το θέμα τέθηκε στην Φυσική Ηγεσία και για καθαρά λόγους ελιγμών και εκτόνωσης των αναμενόμενων αντιδράσεων ο Αρχηγός δήλωσε ότι η απόφαση αυτή έχει προαιρετικό χαρακτήρα και όποιος υπάλληλος δεν επιθυμεί να εργαστεί υπερωριακά να υποβάλει Δ.Υ. αναφορά.  
 •               Τέθηκε ευθέως από την Ε.Α.Κ.Π. στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και ζητήθηκε απάντηση για τον άδικο αποκλεισμό από την χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης της εισοδηματικής πολιτικής του 2009 εκατοντάδων συναδέλφων, αφού στις τακτικές αποδοχές των πυροσβεστών σε αντίθεση με όλους τους άλλους εργαζόμενους υπολογίσθηκαν και οι αποδοχές από την πρόσθετη εργασία και τα νυχτερινά.
   Ο Γενικός Γραμματέας επιφυλάχτηκε να απαντήσει κάποια άλλη στιγμή μέχρι να μελετήσει το θέμα!!  
 •               Με αφορμή την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προέδρου της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Θεσσαλίας για δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στην πυρκαγιά της Ρόδου, σε απάντηση δήλωσης του Αρχηγού για το θέμα αυτό ότι ο συνδικαλισμός έχει και όρια, ενώπιων της Φυσικής Ηγεσίας και του Γενικού Γραμματέα δόθηκε η καταλυτική απάντηση από την Ε.Α.Κ.Π. ότι τα όρια τα καθορίζει ο νόμος 1264/82 και όχι οι πυροσβεστικές διατάξεις και η οποιαδήποτε εκτίμηση των υπηρεσιακών οργάνων. Επίσης καταγγέλθηκε από την Ε.Α.Κ.Π. ως απαράδεκτη κατάσταση για δημόσιους υπαλλήλους όπως είναι οι πυροσβέστες να τους μαντρώνουν σε στρατόπεδα ή να τους διαχωρίζουν σε ανώτερο και κατώτερο προσωπικό και σε αντίθεση με ότι οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν σε απάντηση δηλώσεων του Αρχηγού ότι « κοιτάτε τι γίνεται στο εξωτερικό» και του Γενικού Γραμματέα ότι « το δημόσιο εξοικονομεί κονδύλια από τον στρατωνισμό μας σε στρατόπεδα».
 •               Κατατέθηκε από την Ε.Α.Κ.Π. άλλο υπηρεσιακό έγγραφο της Π.Υ. Πολυγύρου μέσω του οποίου καλούνται οι πυροσβέστες ευθύνης της τους οποίους ορίζει κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων σε ετοιμότητα Α΄ να βρίσκονται εντός του σταθμού σε 10 λεπτά της ώρας!!  Καταγγέλθηκε το γεγονός αυτό και ζητήθηκε παρέμβαση για άμεση απόσυρση του εγγράφου.
 
 Έφερε το προεδρείο προ των ευθυνών του με ζητήματα ωραρίου και αποκαλύπτοντας προθέσεις του σχετικά με την υπερεργασία και την στάση του σχετικά με τον κανονισμό μεταθέσεων όπως:
 •         Ζήτησε άμεση παρέμβαση για διευκρινίσεις προς την Φυσική Ηγεσία με αφορμή δηλώσεις που φέρεται ότι έγιναν από τον Αρχηγό την προηγούμενη εβδομάδα στα Χανιά για επικείμενη απόφαση εντός των προσεχών ημερών αλλαγής του ωραρίου όπως αυτό που εφαρμόζεται στην Κύπρο δηλαδή το 12ωρο. Το προεδρείο αρνήθηκε την παρέμβαση από την στιγμή που δεν έχει γίνει τίποτε σχετικό, παρά μόνο δήλωσε ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι παράνομο και θα αντιδράσουμε!!!
 •         Κατήγγειλε ως απαράδεκτη την πρόθεση του Προεδρείου να προτείνει και για φέτος την υπερεργασία που ίσχυσε και πέρυσι δηλαδή την αποζημίωση των 32 ευρώ για κάθε 8ωρο, την στιγμή που όπως αποκάλυψε η Ε.Α.Κ.Π. με τις τέσσερεις υπουργικές αποφάσεις που έφερε στο προσκήνιο για τις υπερωρίες ένστολων πυροσβεστών, αστυνομικών και στρατιωτικών το θέμα της υπερεργασίας μπορεί να λυθεί εάν πιέσουμε την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Κατήγγειλε επίσης την υποκρισία του προεδρείου στο θέμα της υπερεργασίας αφού στο πλαίσιο των αιτημάτων που υπάρχει στο ψήφισμα που κατέθεσε ως προεδρείο προτείνει αύξηση της αποζημίωσης για την πρόσθετη εργασία πέραν του πενθημέρου στα 70 ευρώ από 46 που είναι σήμερα και στην πραγματικότητα έρχεται να προτείνει λιγότερο όχι μόνο από ότι προβλέπεται σήμερα δηλαδή τα 46 ευρώ αλλά και κάτω από το μισό από ότι υποτίθεται ότι διεκδικεί δηλαδή τα 70 ευρώ. Συνάδελφοι τα συμπεράσματα δικά σας !
 •         Σχετικά με τις αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων και τις τοποθετήσεις των νέων πυροσβεστών κατήγγειλε ότι με τις αποφάσεις που παίρνονται κοινή συναίνεση τίποτε δεν εγγυάται ότι θα μετατεθούν προς τον τόπο συμφερόντων τους οι παλαιότεροι συνάδελφοι φέρνοντας σχετικά παραδείγματα με ποιο χαρακτηριστικό τις μεταθέσεις προς την Π.Υ. Αλεξανδρούπολης όπου πήγαν 3 νέοι συνάδελφοι, τα κενά που μένουν είναι 6 και οι ενδιαφερόμενοι είναι 12 ζητώντας άμεση ικανοποίηση και διευθέτηση παρόμοιων ζητημάτων.
 
Αντέκρουσε τις απαράδεκτες κατηγορίες από κάθε άποψη της Π.Α.Σ.Κ Π. προς την Ε.Α.Κ.Π. και αποκάλυψε με στοιχεία:
 •         Την κατηγορία του μέλους της Π.Α.Σ.Κ Π. Τζουβάρα Αχιλλέα ότι η Ε.Α.Κ.Π. λασπολογεί σχετικά με το τι έγιναν τα αποθεματικά των ταμείων μας Τ.Α.Υ.Π.Σ. & Ε.Τ.Υ.Π.Σ. που επενδύθηκαν σε αμοιβαία κεφάλαια την περίοδο 1997 – 2005 που σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων που έφερε στο φώς η Ε.Α.Κ.Π. χάθηκαν από την επένδυση αυτή περίπου 25.670.910 ευρώ ή 8.747.362.582 δρχ. (www.old.eakp.gr/view.php )
   Η Ε.Α.Κ.Π. αποκάλυψε το άρμεγμα των αποθεματικών των ταμείων που έγινε νόμιμα μεν κατ εφαρμογή των αντι ασφαλισιτκών νόμων του Σιούφα και Ρέππα αλλά σε βάρος όμως των συμφερόντων των ασφαλισμένων και κατήγγειλε όλους τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων που συμμετείχαν στα Δ.Σ. των ταμείων που δεν εντόπισαν, δεν κατήγγειλαν, δεν ενημέρωσαν ως όφειλαν και δεν έβαλαν φρένο στην μεγάλη αιμορραγία των αποθεματικών των ταμείων μας προς τους χρυσοκάνθαρους των επενδυτικών εταιριών ηθελημένα ή από άγνοια. 
 Η Ε.Α.Κ.Π ζήτησε αμέσως μετά την κριτική που ασκήθηκε από τον Τζουβάρα Αχιλλέα προς απάντηση στις όσες ανυπόστατες κατηγορίες είπε, να διαβαστούν τα επίσημα στοιχεία από το βιβλίο του υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων που κατέθεσε στο προεδρείο του Συνεδρίου, αλλά το προεδρείο αρνήθηκε να το πράξει δήθεν πως είναι δυσανάγνωστα τα στοιχεία!! Η Ε.Α.Κ.Π. αφού κατήγγειλε την πρακτική συγκάλυψης από τις δύο παρατάξεις των ευθυνών, με δικές της δαπάνες έβγαλε αντίγραφα και μοίρασε τα «δυσανάγνωστα» από το βιβλίο του υπουργείου στοιχεία στους αντιπροσώπους.
 •         Αντέκρουσε επίσης την κωμική από κάθε άποψη κατηγορία του επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ. Π. Χανιά Νίκου ότι με το αίτημα μας που ζητάμε να εφαρμοστεί η εργατική Νομοθεσία για τους πυροσβέστες επιδιώκουμε να καταντήσουμε τους πυροσβέστες εργάτες !!!  
 1ον Αυτό το αίτημα ήταν πάγιο αίτημα της Π.Ε.Υ.Π.Σ. παλαιότερα και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. μετέπειτα, καθώς επίσης το είχε υιοθετήσει και η παράταξη του άσχετα εάν δεν πίστευαν σε αυτό και με ευθύνη των δύο παρατάξεων που ήταν στο προεδρείο τόσα χρόνια δεν έγινε αντικείμενο διεκδίκησης.
 2ον  Μέχρι σήμερα που δεν εφαρμόστηκε η εργατική νομοθεσία για τον χρόνο εργασίας όπως συμβαίνει σε όλους τους άλλους εργαζόμενους οι πυροσβέστες «απέκτησαν» δικαιώματα ταυτόσημα των οικονομικών μεταναστών και όχι των εργατών αφού δεν υπάρχει καμιά προστασία από την ανεξέλεγκτη υπερεργασία που τους επιβάλλεται και που πληρώνεται είτε με αέρα κοπανιστό όπως είναι τα ρεπό είτε με 32 ευρώ το 8ωρο λιγότερο δηλαδή από το ημερομίσθιο τους. Ενώ εάν ίσχυε η εργατική νομοθεσία και για τους πυροσβέστες θα υπήρχε σεβασμός στο ωράριο χωρίς το όργιο των επιφυλακών ( βλέπε συμβασιούχους πυροσβέστες ) και θα πληρώνονταν με αξιοπρεπή αποζημίωση όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. 
3ον   Τους πυροσβέστες τους έκαναν εργάτες οι πολιτικές που στήριξαν από κοινού οι δύο παρατάξεις φορτώνοντας τους αρμοδιότητες που δεν είναι στα καθήκοντα τους όπως η απόφραξη υπονόμων, πλύσιμο πλατειών κ.λ.π. Αφού δεν παρενέβησαν ποτέ για να τους προστατέψουν από τέτοιου είδους καταστρατηγήσεις αρμοδιοτήτων και πάντα οι πυροσβέστες με την απειλή της πειθαρχικής δίωξης έσκυβαν το κεφάλι, σε αντίθεση με την Ε.Α.Κ.Π. που κατήγγειλε κάθε παραβίαση που έπεφτε στην αντίληψη της, στήριξε κάθε συνάδελφο που αντιμετώπιζε παρόμοιο θέμα και έφερε το θέμα στην βουλή και τους αρμόδιους υπουργούς αλλά ακόμη περιμένει απάντηση. Θυμίζοντας και το γεγονός ότι η δράση της ΕΑΚΠ μέσα από την Ένωση της Δωδεκανήσου και Ρόδου ανάγκασε τον πρώην Αρχηγό να εκδώσει σχετική διαταγή που έβαζε τους παρανομούντες διοικητές προ των ευθυνών τους.
4ον Σε απάντηση το εάν η Ε.Α.Κ.Π. επιδιώκει να κάνει τους πυροσβέστες εργάτες είναι η τεκμηριωμένη πρόταση της και ο αγώνας για την αναδιοργάνωση του Π.Σ. μέσα από την αναβάθμιση των σπουδών, την τεχνογνωσία και την αξιοκρατική εξέλιξη των στελεχών του Π.Σ. μακριά από την στρατιωτικού τύπου αντίληψη που είναι σήμερα δομημένο το Π.Σ. και που πεισματικά αρνούντε τόσο η ΠΑ.Σ.Κ. Π . όσο και η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. να στηρίξουν. Πώς να γίνει αυτό άραγε όταν και οι δύο στήριξαν όλες τις ενέργειες για στρατικοποίηση του σώματος από το μισθολόγιο το 1996 μέχρι τον Νόμο 3511/06.
      
  Σε αντίθεση όμως με την αγωνιστική στάση της Ε.Α.Κ.Π. και τα όσα αποκαλύφτηκαν με πρωτοβουλία της μέσα στην αίθουσα του Συνεδρίου γεγονότα που δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν αδιάφορο, είδαμε από την μία πλευρά το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να παίζει θαυμάσια το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού αφού παρά τα πολλά προβλήματα του κλάδου και την οικονομική κρίση αυτό επιμένει να συγκεντρώνει όλη του την σπουδή:
 •             Σε ένα Βαθμολόγιο που επί 5 συνεχή χρόνια ενώ πλήττεται συνεχώς η οικονομική μας δυνατότητα έχει γίνει σήριαλ και το παρουσιάζουν πέραν από κάθε πραγματικότητα ως το μάνα εξ ουρανού που θα γιατρέψει όλες τις πληγές αφού το μόνο ουσιαστικό που επιτυγχάνεται μέσα από αυτό είναι η εθελουσία παραμονή στο σώμα πέραν των προβλεπομένων ορίων με την προσδοκία των όποιων μισθολογικών προαγωγών και προλειάνει το έδαφος για την επικείμενη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Το προεδρείο δηλαδή συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους αντί να παλεύει για ένα ουσιαστικό μισθολόγιο που θα δοθούν αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, θα αναμορφωθούν οι συντελεστές προς το δικαιότερο, θα πληρώνεται η υπερεργασία όπως προβλέπει το άρθρο 16 του Νόμου 3205/03, θα δίνεται επίδομα μαχίμου υπηρεσίας, παραμεθορίου περιοχών κ.λ.π.
 •             Στο νέο Π.Δ. του κανονισμού μεταθέσεων που ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. συνεχίζει χωρίς να παρουσιάζει  κανένα νέο σχέδιο του Π.Δ. είτε στο Δ.Σ. είτε στο συνέδριο να το παρουσιάζει σαν κάτι ειδυλλιακό σε αντίθεση με ότι απορρέει από το σχέδιο Π.Δ. που η Ε.Α.Κ.Π. έφερε στο φως τον Νοέμβριο (www.old.eakp.gr/view.php ) και ανέλυσε όλε τις αρνητικές παραμέτρους του.  
 •             Στο Π.Δ. για την Υγιεινή και ασφάλεια που είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει ανεφάρμοστο αφού προϋποθέτει κάποιες χιλιάδες ευρώ που μέχρι στιγμής ο αρμόδιος υπουργός αρνείτε να εγκρίνει και φυσικά καταντάει εμπαιγμός η οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό την στιγμή που εκατοντάδες υπηρεσίες και κλιμάκια στερούνται της στοιχειώδους καθαριότητας, αλλά θα αξιοποιηθεί όμως δεόντως για τις επικείμενες αλλαγές στο ωράριο ( www.old.eakp.gr/view.php) και από την άλλη η Π.Α.Σ.Κ. Π. μέσω του επικεφαλής της Πύραρχου Χανιά Νίκου να συνεχίζει την ίδια άθλια προβοκατόρικη τακτική σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π. που πλέον αντιπροσωπεύει την μοναδική ουσιαστική δραστηριότητα και στρατηγικό στόχο της Π.Α.Σ.Κ. Π.:
 Ο Επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ. Π. ως γραφική φιγούρα πλέον στην τοποθέτηση του αφού έκανε τις απλές συνήθεις διαπιστώσεις για τα προβλήματα του κλάδου για τα οποία δεν έχει κάνει το παραμικρό η παράταξη του για να επιλυθούν, αντιθέτως όμως με την αδράνεια τους και την συναίνεση τους οξύνθηκαν περισσότερο, ως νέος στρατιωτικός επίτροπός  αναμασώντας τις ίδιες τετριμμένες κατηγορίες για την Ε.Α.Κ.Π. ζήτησε για ακόμη μία φορά από τα μέλη της να δηλώσουν τα πολιτικά τους πιστεύω!!! Τα 2/3 του χρόνου που μίλησε τα αφιέρωσε για να εξαπολύσει την άθλια συκοφαντική επίθεση στην Ε.Α.Κ.Π. και να ζητάει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
 
 Δυστυχώς έτσι διαμορφώθηκε συνάδελφισσες και συνάδελφοι η κατάσταση και σε αυτό το Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας . Καμία ουσιαστική εξέλιξη και καμία απόφαση για την επίλυση των προβλημάτων μας . Έτσι έκλεισε η αυλαία του συνεδρίου με ευθύνη των δύο παρατάξεων, τίποτε για τους εργαζόμενους, όμορφες αναμνήσεις όμως από την παραμονή στο Καρπενήσι για τους αντιπροσώπους τους. 
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι  η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί:
 •                       Για ακόμη μία φορά να αντιληφθείτε ότι η ανοχή και η στήριξη απέναντι στις δύο παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού μας οδηγεί μαθηματικά στο εξανέμισμα των δικαιωμάτων μας.
 
 •                       Πάρτε πρωτοβουλία και δημιουργήστε σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο παράταξη της Ε.Α.Κ.Π., δώστε την δύναμη που χρειάζεται για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία υπέρ των συμφερόντων μας.
 
 •                       Η σημαντική άνοδος της Ε.Α.Κ.Π στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια πρέπει να εκφραστεί και στα πρωτοβάθμια και τότε για ένα να είστε σίγουροι, ότι θα πάρει τέλος αυτή η κατρακύλα των δικαιωμάτων μας .
 
 •                       Να στηρίξετε στο αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι πρωτοβάθμιες ενώσεις και τα μέλη τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Ε.Α.Κ.Π.
  
   
 
 
                       ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  
 
 
 
Σημείωση : Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι η ΕΑΚΠ στην προσπάθεια που κάνει για να παρθεί πίσω η άδικη απόφαση για τον υπολογισμό στις τακτικές αποδοχές σχετικά με την χορήγηση της εφάπαξ ενίσχυσης των αποζημιώσεων για την υπερεργασία, προτείνει σε όσους έχουν αδικηθεί να καταθέσουν ως μέσον πίεσης την αναφορά που έχει αναρτήσει για το θέμα αυτό στην ιστοσελίδα της.
.
 
 • Κατεβάστε την ανακοίνωση στην κανονική της μορφή για τους πίνακες ανακοινώσεων :κάντε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/pdf/11osinedrio.doc
.
 • Το ψήφισμα της ΕΑΚΠ για το 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ κάντε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/view.php 
.
 • Το έγγραφο για την πρόσθετη υπηρεσία της Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής
 σελίδα 1  κάντε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/pdf/epifilakiattikis1.doc
 σελίδα 2 κάντε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/pdf/epifilakiattikiattiki2.doc
.
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.