Ημερομηνία:08-06-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 2009

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η      Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η      Κ Ι Ν Η Σ Η     Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                        Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                      .
      Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.old.eakp.grEmail: info@eakp ,
 
      ΑΘΗΝΑ 9 Ιουνίου 2009  
  
                                                              Προς : Εργαζόμενους του Π.Σ.   
                                    
                    
 Σχετικά με την εφάπαξ ενίσχυση για την εισοδηματική πολιτική του 2009
 
 
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι όπως είναι ήδη γνωστό η Ε.Α.Κ.Π. με το από 22 Μαΐου 2009 έγγραφο της προς το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ειδικότερα προς τον Διευθυντή της 22ης Δ/σης Μισθολογίου Γενικής Δ/σης Μισθών & Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους  Κο  Μπαζιώτη Κωνσταντίνο έθεσε το ζήτημα της άδικης προσμέτρησης στις τακτικές αποδοχές των πυροσβεστών των αποζημιώσεων που δίνονται για την υπερεργασία ( πρόσθετες αποζημίωσης πέραν του πενθημέρου και νυχτερινά). Το θέμα επίσης το έφερε και το ανέδειξε και μέσα στο 11ο Συνέδριο με σχετική ερώτηση που απεύθυνε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος δεν απάντησε εκείνη την στιγμή παρά δεσμεύτηκε ότι θα το μελετήσει και θα απαντήσει στο άμεσο μέλλον.
   Με αφορμή την προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων των συναδέλφων που παρατηρείτε από τα συνδικαλιστικά όργανα που έδειξαν πλήρη αδράνεια για το ζήτημα αυτό και την παραπληροφόρηση που γίνεται εκ των υστέρων για τις εντυπώσεις και μόνο, η Ε.Α.Κ.Π. ενημερώνει τους συναδέλφους ότι:
  •                 Καμία παρέμβαση επίσημη ή ανεπίσημη, έγγραφη ή προφορική εκτός των παρεμβάσεων της Ε.Α.Κ.Π.  δεν έγινε από άλλον συνδικαλιστικό φορέα του Π.Σ. προς την κυβέρνηση ή εκπρόσωπο της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό.
  •                 Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης.  
  •                 Η απάντηση που δόθηκε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας μέσα στην αίθουσα του 11ου Συνεδρίου μετά την κριτική που ασκήθηκε από την Ε.Α.Κ.Π. για την παθητική στάση που έδειξε στο θέμα αυτό και αποδέχτηκε τα τετελεσμένα, δηλαδή «θα περιμένουμε να δούμε εάν θα επιστραφούν ή όχι τα χρήματα που δόθηκαν στους αστυνομικούς και μετά θα ζητήσουμε να δοθούν και σε εμάς» είναι προσπάθεια υπεκφυγής από το πρόβλημα και τίποτε περισσότερο.
 Η Ομοσπονδία όφειλε άσχετα με το τι θα γίνει με τους αστυνομικούς (που θεωρείτε βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ζητήσει η κυβέρνηση χρήματα πίσω γιατί ήξερε πολύ καλά τι έκανε όταν ενέκρινε τα κονδύλια για αυτούς ) να απαιτήσει την εξαίρεση  των αποδοχών για την υπερεργασία από τον υπολογισμό των τακτικών αποδοχών και να παλέψει για να γίνει πράξη και όχι ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών στις ενέργειες της διαχείρισης χρηματικού να περιμένει τα τετελεσμένα. 
  •               Μετά από αίτημα συναδέλφων λόγω ότι αρκετοί από αυτούς δεν έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. προκειμένου να κατεβάσουν το υπόδειγμα της Δ.Υ. αναφοράς που έχει αναρτηθεί για την διεκδίκηση της εφάπαξ ενίσχυσης της εισοδηματικής πολιτικής, επισυνάπτουμε το σχετικό υπόδειγμα με την παρούσα ανακοίνωση.      
  •               Την αναφορά την υποβάλουν οι συνάδελφοι οι οποίοι, αφού διαπιστώσουν ότι αφαιρώντας από τις μικτές τακτικές αποδοχές :
1ον Το Επίδομα οικογενειακής παροχής ( για τους έγγαμους )
2ον Την αποζημίωση πενθημέρου
3ον Το επίδομα αυξημένης ετοιμότητας ( νυχτερινά ), τους απομένει συνολικό ποσό ακαθάριστων αποδοχών κάτω από 1700 ευρώ.  
 
 
                                                                       
                                    Για την Ε.Α.Κ.Π.
  Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                         
     Καραγκούνης Δημήτρης – Μιχαήλ Μιχαήλ
.
.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ www.old.eakp.gr/pdf/kinopiisianaforas.doc
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.