Ημερομηνία:09-09-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                               Ε.Α.Κ.Π. 
 Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                        .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
     ΑΘΗΝΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ. ΤΟΣΟ ΠΡΙΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
 
 Ήταν ξεκάθαρο ότι οι εκπρόσωποι της κυρίαρχης τάξης δηλαδή της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας μας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους πολιτικούς στυλοβάτες των συμφερόντων τους να υπερβάλουν σε προεκλογικές προσφορές, αντιθέτως μάλιστα απαιτούν κυνισμό και σκληρή γλώσσα για να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και δέους στους εργαζόμενους που είναι απαραίτητο για το μούδιασμα των αντιδράσεων τους.     
 Η Ε.Α.Κ.Π. είχε προειδοποιήσει με την από 1/9/09 ανακοίνωσης της ότι τα χαμόγελα αυτών των εκπροσώπων μετά τις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό θα τα πληρώσουμε ακριβά εμείς οι εργαζόμενοι και είχε επισημάνει τον τρόπο που θα γίνει αυτό και που φυσικά αποτελεί την συνέχεια του τρόπου με τον οποίο  για δεκαετίες τώρα ξεζουμίζουν το εισόδημά των εργαζομένων. 
.
  Ποια είναι τα σκληρά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους εργαζόμενους; 
 Το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων για ακόμη μία χρονιά- Οι περικοπές επιδομάτων και υπερωριών- Οι αντιασφαλιστικές αλλαγές που θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα και γενικότερα ότι ακόμη αποφασίσουν προκειμένου να προστατεύσουν και να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη όλων όσων απομυζούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.
.
 Ποια είναι τα «σκληρά» μέτρα για τους έχοντες και κατέχοντες;
 Πάταξη της φοροδιαφυγής!!
 Τι εφαρμόζεται όμως με συνέπεια τόσα χρόνια; 
  •                     Η συνεχής αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων μέσα από προγράμματα λιτότητας και περικοπές των κοινωνικών δαπανών και η ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή τους στα φορολογικά έσοδα του κράτους με την άμεση και έμμεση φορολογία. 
  •                     Ενώ η πάταξη της φοροδιαφυγής παραμένει για δεκαετίες ανεκπλήρωτη εξαγγελία από όλες τις κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά αντιθέτως όμως συνεχίζεται:  Η μείωση της φορολογικής κλίμακας για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων που από 40% έπεσε στο 25%, -  Η πλούσια πριμοδότηση τους με δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από αναπτυξιακά προγράμματα, ευρωπαϊκά πακέτα, προγράμματα αντιμετώπισης δήθεν της ανεργίας - Η μεταφορά στα θησαυροφυλάκια τους  των αποθεματικών των ταμείων των εργαζομένων μέσω του χρηματιστηρίου, των αμοιβαίων κεφαλαίων, των ομολόγων κ.λ.π. – Η συνεχόμενη ληστεία μέσω των υπέρογκων αυξήσεων των καταναλωτικών προϊόντων.
 Άρα πως περιμένουμε ότι θα είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας ;
Απλά μία κόλαση!!  
.  
 Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η σκληρή και ολομέτωπη επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων;  
  •                     Με Ενωμένο – Μαζικό – Αγωνιστικό και με καθαρά ταξικό προσανατολισμό συνδικαλιστικό κίνημα. των εργαζομένων.
  •                     Μακριά από διασπαστικές διαχωριστικές τακτικές όπως η ξεχωριστή συγκέντρωση των Σ.Α. στις 4/9/09 από το υπόλοιπο κίνημα των εργαζομένων και από τις μεσοβέζικες παραπλανητικές και εκφυλιστικές τακτικές της Ομοσπονδίας μας που καλούσε για συμμετοχή και στις δύο συγκεντρώσεις.
Σημ: Το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ καλείτε να απαντήσει εάν το πανό στην συγκέντρωση της 4//9/09 που ανέγραφε «Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών – Πυροσβεστών – Λιμενικών» αποτελεί τυπογραφικό λάθος ή συνέχεια της καταδικασμένης προσπάθειας της Δράμας για δημιουργία συνομοσπονδίας των Σ.Α.;
.
 Ποια πρέπει να είναι η στάση των εργαζομένων του Π.Σ.;
  •                     Να γυρίσουν την πλάτη στους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που με την αδράνεια τους και τις συναινετικές τους τακτικές στις αντεργατικές πολιτικές μας έφεραν στο σημερινό χάλι. 
  •                     Να δώσουν ισχυρή δύναμη στην ΕΑΚΠ σε κάθε πρωτοβάθμιο σωμάτιο και στην Ομοσπονδία.    
 
                                          ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ    ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
 
 
 
κατεβάστε εδώ την ανακοίνωση στην κανονική της μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/deth2.doc
 
 
 .
 Η   ΕΑΚΠ  ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΔΕΘ 
.
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.