Ημερομηνία:08-11-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ NEA ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΛΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η      Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η      Κ Ι Ν Η Σ Η     Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                                                                                                                                           
 Η ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Λ.Κ. ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
 & ΤΗΝ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ 
.
    Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2009 
 
    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι σας κοινοποιούμε συνημμένα με την παρούσα ανακοίνωση την από 21/9/2009 υπ αρίθμ.2/68583/0022 έγγραφη απάντηση που δόθηκε με εντολή του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών από την 22η Διεύθυνση Μισθολογίου του Γ.Λ.Κ .σε δύο έγγραφες παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. που έγιναν στις 22/5/09 & 14/9/09 ( βλέπε site ) σχετικά με την επιλεκτική χορήγηση υπερωριών σε ένστολο προσωπικό των Σ.Α. και την περικοπή της εφάπαξ ενίσχυσης του 2009 για εκατοντάδες πυροσβέστες. .
 Ενώ λοιπόν η απάντηση εκδόθηκε επτά (7) μόλις μέρες μετά από την τελευταία παρέμβαση προς τον πρώην Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών και στάλθηκε υπόψη της Ε.Α.Κ.Π. στα γραφεία της Ομοσπονδίας όπου είναι έδρα και της Ε.Α.Κ.Π., η απάντηση αυτή αποσιωπήθηκε με ευθύνη του προεδρείου της Ομοσπονδίας και κοινοποιήθηκε στους εκπροσώπους της 40 ημέρες μετά την αποστολή του εγγράφου δηλαδή στις 30/10/09 με αφορμή το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που έγινε την ημέρα αυτή.
 Η πράξη αυτή του προεδρείου της Ομοσπονδίας αποτελεί ακόμη μία αποκαλυπτική απόδειξη για την επιζήμια δράση του σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων για τον λόγο ότι, όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτε για:
·                Την κατάφορη αδικία που συντελέστηκε σε βάρος εκατοντάδων συναδέλφων μας από την άδικη και επιλεκτική μόνο για τους πυροσβέστες εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής του 2009 με την προσμέτρηση τις αμοιβές στις τακτικές τους αποδοχές για την πέραν του πενθημέρου εργασία και τα νυχτερινά, με αποτέλεσμα να χάσουν 500 ή 300 ευρώ ανάλογα με το ύψος των αποδοχών τους.  
·                Την επιλεκτική χορήγηση υπερωριών σε ομάδες ένστολων των Σ.Α και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μέσω τριών υπουργικών αποφάσεων που έφερε στο προσκήνιο η Ε.Α.Κ.Π.. σύμφωνα με το άρθρο 16 του Νόμου 32052003 που αφορά το υπερωριακό καθεστώς των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, την στιγμή που χρόνια τώρα αρνούνται πεισματικά όλες οι κυβερνήσεις να πράξουν γα το σύνολο του προσωπικού των Σ.Α. με πρόσχημα δήθεν την ισχύ του στρατιωτικού μισθολογίου, αλλά το προεδρείο αντιθέτως όμως:
--- Βοήθησε δια της σιωπής και της αδράνειας όλο αυτό το διάστημα και παρά την αντίδραση εκατοντάδων πυροσβεστών με σχετικές αναφορές, να χάσουν τα χρήματα της εφάπαξ ενίσχυσης .
--- Συναίνεσε να πληρωθούν οι πυροσβέστες την υπερωριακή τους απασχόληση για το 2008 με το εξευτελιστικό ποσό των 27 e το 8ωρο, την στιγμή που αποδεδειγμένα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιώντας την υπουργική απόφαση 2/8098/0022 11/2/04 της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χορηγούσε επιλεκτικά υπερωρίες σε ένστολους με το καθεστώς του υπόλοιπου δημόσιου τομέα και που χρόνια ήταν αίτημα του κλάδου. 
    Όσον αφορά το περιεχόμενο της πρόσφατης απάντησης του Γ.Λ.Κ. σε σχέση με τις προηγούμενες που είχε δώσει, φαίνεται ξεκάθαρα ότι μετά από τiς τεκμηριωμένες επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις της ΕΑΚΠ τόσο οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και τα οικονομικά επιτελεία του Γ.Λ.Κ. ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση και για τον λόγο αυτό στην τελευταία απάντηση του Γ.Λ.Κ. δηλώνουν ότι:
·            Ενώ στις προηγούμενες απαντήσεις προσπαθούσαν να βάλουν φρένο στις διεκδικήσεις για τις υπερωρίες τώρα αποποιούμενοι ευθυνών επικαλέστηκαν ότι για την χορήγηση των υπερωριών αυτών δεν απαιτείτε η σύμπραξη του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών !!!   
·            Για την εφάπαξ ενίσχυση τονίζουν ότι « Η υπηρεσία μας δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη ορθή εφαρμογή της εν λόγω εισοδηματικής πολιτικής από τις υπηρεσίες στις οποίες αναφέρεστε » .
 Δηλαδή συνάδελφοι η ευθύνη για την μη ορθή εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής είναι ευθύνη των Αρχηγείων του Π.Σ. της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος !!!!  Άρα το Α.Π.Σ. πρέπει να δώσει την λύση. 
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι η ΕΑΚΠ θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι τελικής δικαίωσης των εργαζομένων και θα αναμένουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα και τις κινήσεις του νέου Υπουργού για τα θέματα αυτά καθώς και την απάντηση που θα δώσει μέσα στην βουλή σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από 4 βουλευτές του ΚΚΕ για την εφάπαξ ενίσχυση του 2009 και το υπόλοιπο ποσό του δασικού επιδόματος.( βλέπε site).
   Γίνεται αντιληπτό πλέον ότι η Ε.Α.Κ.Π. ως παράταξη με την συνεπή και υπεύθυνη δράση της υποχρεώνει τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση για τα εργασιακά μας ζητήματα κάτι που δεν θέλει αλλά και δεν είναι σε θέση να κάνει η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Είναι επί της ουσίας ο μόνος συνδικαλιστικός φορές που παλεύει. Αυτό λοιπόν ας ληφθεί σοβαρά υπόψη για την στάση που πρέπει να κρατήσουν όλοι οι συνάδελφοι στις εκλογές στις πρωτοβάθμιες ενώσεις με γνώμονα να δυναμώσει η Ε.Α.Κ.Π. και από ποιο ισχυρή θέση στις πρωτοβάθμιες ενώσεις και την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να αποτελεί τον βασικό ρυθμιστή των ενεργειών για την επίλυση των εργασιακών μας ζητημάτων.    
                                      
                                      ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
.
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.