Ημερομηνία:24-11-2009
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 12ΩΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Π.Σ.

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                      Ε.Α.Κ.Π. 
     Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                             . 
      Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.old.eakp.grEmail: info@eakp ,
 
ΑΘΗΝΑ 25 Νοεμβρίου 2009    
.    
        Προς : Ko Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  
 
       Κοιν/ση : 1ον K. ΥφυπουργόΠροστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια              
                      2ον Αρχηγό Π.Σ. Στυλιανό Στεφανίδη     
                      3ον  Πολιτικούς Φορείς -- Α.Δ.Ε.Δ.Υ.– Π.Α.ΜΕ - Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.-Πρωτ/μιες Ενώσεις- M.M.E.  
                                                                                                                                                                                                                                              
   ΘΕΜΑ:    « Εφαρμογή 12ωρης εργασίας για το Προσωπικό του Π.Σ. »
 
   Κύριε Υπουργέπαρ ότι εδώ και 50 ημέρες είστε ο πολιτικός προϊστάμενος των εργαζομένων του Πυροσβεστικού Σώματος και σας έχει ζητηθεί συνάντηση από το αντιπροσωπευτικότερο συνδικαλιστικό τους όργανο την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. προκειμένου να υπάρξει ένας διάλογος για τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου μας, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει από μέρους σας καμία ανταπόκριση.
 Το πολυδιαφημιζόμενο κάλεσμα σας για έναρξη διαλόγου και επικοινωνίας μέσω του ιντερνέτ απευθείας με τους εργαζόμενους των Σ.Α. με σκοπό την ενημέρωση σας για τα εργασιακά τους προβλήματα την στιγμή που αποφεύγετε την συνάντηση με τα συνδικαλιστικά τους όργανα, όσο ωραίο και καινοτόμο εάν φαντάζει δεν παύει να σηματοδοτεί μία επαπειλούμενη τακτική παραγκωνισμού και απαξίωσης των συλλογικών τους οργάνων.      
   Παρ όλα αυτά όμως θα ήταν κατανοητή κάθε καθυστέρηση από μέρους σας και διαθέσιμη από την πλευρά μας όση πίστωση χρόνου χρειάζεστε εάν:
  •                     Οι συνέπειες των αντιδασικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία δεν αποτελούσαν τον σύγχρονο εφιάλτη του ελληνικού λαού, που πρέπει άμεσα και αποτελεσματικά να αντιμετωπιστεί πριν την άφιξη της νέας αντιπυρικής περιόδου. ( Οι προτάσεις μας για την δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και για την ριζική και ουσιαστική Αναδιοργάνωση του Π.Σ. στην διάθεση σας ).  
  •                     Τα καυτά εργασιακά μας προβλήματα που συνεχίζουν να παραμένουν τα ίδια και χειρότερα, όπως τα γνωρίσατε από την προηγούμενη θητεία σας ως πολιτικός μας προϊστάμενος, είχαν έστω και στο ελάχιστο επιλυθεί.  
   Τουναντίον οι εξελίξεις που διαπιστώνουμε να δρομολογούνται για τον κλάδο μας ερήμην διαλόγου με τα συνδικαλιστικά του όργανα, όπως η επιχειρούμενη αλλαγή του ωραρίου, αποκαλύπτει τις προθέσεις σας σε σχέση με τον τρόπο που σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους του Π.Σ..   
   Επιλέγεται για ακόμη μία φορά ο κλάδος μας ως πεδίο πειραματισμού, για να εφαρμόσετε στις πλάτες των πυροσβεστών τις πιο αντεργατικές οδηγίες που έχουν εκπονηθεί στα όργανα της Ε.Ε. και στην προκειμένη περίπτωση την εφαρμογή του 12ωρου.  
  •                     Ενώ μετά την πάροδο 28 ετών από την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 1157/81 για την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας των 37,5 ωρών στο δημόσιο τομέα, ουδέποτε οι πυροσβέστες απόλαυσαν την πλήρη εφαρμογή της, καθώς επίσης και την εφαρμογή των διατάξεων για την υπερεργασία όπως ισχύει για όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους ( έχοντας και εσείς ένα μερίδιο της ευθύνης για αυτές τις εξαιρέσεις ).
  •                     Ενώ το αποτέλεσμα αυτών των απαράδεκτων και άδικων εξαιρέσεων ήταν οι πυροσβέστες να εργάζονται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, με απάνθρωπα ωράρια δίχως έλεος και να υπόκεινται στην πιο βάρβαρη και εξοντωτική εκμετάλλευση του ελεύθερου χρόνου τους για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών, διαπιστώνουμε ότι αντί να γίνει η αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας σε βάρος μας, με την ανάληψη των υπουργικών σας καθηκόντων μας παραχωρείτε το « προνόμιο » της πρώτης εφαρμογής του 12ωρου στον δημόσιο τομέα.  Η ίδια ακριβώς προσπάθεια που επιχειρήθηκε επί δικής σας πάλι υπουργίας το 2001.   
 
 Κύριε Υπουργέ, η Ε.Α.Κ.Π. εκφράζοντας την αγανάκτηση των χιλιάδων εργαζομένων του Π.Σ. σας ζητά:
  •                   Να σταματήσετε εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια επιβολής του 12ωρου και να ακυρώσετε πριν την έναρξη της την προσχηματική πιλοτική εφαρμογή του που έχει προγραμματιστεί για 1,5 μήνα με έναρξη από την 1η Δεκεμβρίου 2009 στους δύο πυροσβεστικούς σταθμούς της Αττικής τον 8ο & τον 12ο   
  •                   Την εφαρμογή του πλήρες πενθήμερου των 37,5 ωρών και την ισχύ του άρθρου 16 του Νόμου 3205/03 για την εργασία πέραν του πενθημέρου, τις αργίες, τις Κυριακές  και τις νυχτερινές ώρες.
  •                   Την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για συνάντηση μαζί σας.
         
                                       Για την Ε.Α.Κ.Π.
                Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                        Καραγκούνης Δημήτρης – Μιχαήλ Μιχαήλ
.


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.