Ημερομηνία:07-12-2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ Π.Σ.

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                               Ε.Α.Κ.Π. 
Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                                                                                                        .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
.
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009
 
                                                   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ &
Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ & ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Σ.
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι σε μια χρονική περίοδο όπου:
  • Μια νέα αντιασφαλιστική καταιγίδα είναι προ των πυλών.
  • Οι πυροσβέστες όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας επωμίζονται όλο και περισσότερο τις αρνητικές συνέπειες από τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των Νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά.
  • Οι απώλειες στα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων Τ.Α.Υ.Π.Σ. – Ε.Τ.Υ.Π.Σ. από τις νόμιμες «επενδύσεις» που πραγματοποίησαν οι διοικήσεις τους σε αμοιβαία κεφάλαια ανέρχονται σε 25 εκατομμύρια ευρώ περίπου από το 1997 μέχρι το 2005.
  • Συνεχίζεται το χαράτσι που επιβλήθηκε σε ετήσια βάση με το νόμο 3232/2004 σε ποσοστό 1%ο στα αποθεματικά των παραπάνω ταμείων υπέρ του «Λογαριασμού Βελτίωσης Κοινωνικής Ασφάλισης» Λ.Β.Κ.Α.
  • Υπονομεύεται περεταίρω η κοινωνική μας ασφάλιση με πρωτοβουλία της ίδιας της πολιτείας, με τη σύσταση του λογαριασμού αλληλοβοήθειας στο Π.Σ. και συνεχίζεται η εφάπαξ κράτηση κάθε Δεκέμβρη για το λογαριασμό υπέρ του ιδρύματος «Εξοχές» της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2003, με στόχο την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής από το κράτος, αποκλειστικά με τα χρήματα των εργαζομένων.
    Μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον κλάδο μας και γενικότερα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, επέλεξαν κάποιοι συνάδελφοί μας να ξανα προσπαθήσουν να προωθήσουν όπως και το 2008 (βλέπε σχ. ανακοίνωση ΕΑΚΠ www.old.eakp.gr/view.php ) στο Π.Σ. τον δεύτερο πυλώνα του τριαξονικού συστήματος της ασφάλισης (επαγγελματικά ταμεία), που προέρχεται από τους αντιασφαλιστικούς νόμους που επέβαλλαν οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας.
   Η ομάδα αυτή των συναδέλφων μέσα από επισκέψεις σε υπηρεσίες επιχειρεί να εγγράψει το προσωπικό στο υπό ίδρυση Ν.Π.Ι.Δ. με τίτλο:«Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Πυροσβεστικού Σώματος (Τ.Ε.Α.Π.Σ.)» που σκοπό έχει την ασφάλεια ζωής, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την παροχή εφάπαξ ποσού για τα μέλη του και για το οποίο απαιτείται για εγγραφή εφάπαξ εισφορά 100 ευρώ και μηνιαία εισφορά από 25 έως 105 ευρώ κατ΄ επιλογή.
  Μάλιστα η πρωτοβουλία αυτή χαίρει και της ιδιαίτερης προβολής μέσα από το τελευταίο τεύχος της Πυροσβεστικής Επιθεώρησης, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει για την ευκολία που πλασάρονται από το πουθενά αυτοί οι επισφαλείς για τα οικονομικά των εργαζομένων ατομικοί πειραματισμοί φιλόδοξων «προστατών» των ασφαλιστικών μας δεδομένων, αποκτώντας έτσι πιστοποιητικά έσωθεν καλής μαρτυρίας.
  Μιας Πυροσβεστικής Επιθεώρησης που δεν μας έχει συνηθίσει με ανάλογη προβολή αξιόλογων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων. 
   Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι η Ε.Α.Κ.Π. λαμβάνοντας υπόψη:
  •          Την κατάληξη που είχε η εφαρμογή των επαγγελματικών ταμείων σε αρκετές χώρες (Ένρον ΗΠΑ, Χιλή , Μεγάλη Βρετανία κ.λ.π.), όπου χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο.
  •          Την κατάληξη των επαγγελματικών ταμείων που ιδρύθηκαν και στη χώρα μας στην ίδια βάση και τις τραγικές συνέπειες που επέφερε στους εργαζόμενους η πολιτική αυτή, όπως και η πρόσφατη χρεοκοπία του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης υπάλληλων της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδας.( βλέπε σχετικά άρθρα στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ ). 
    ΚΑΛΕΙ τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους ντίλερ της κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και τους αβανταδόρους τους που ζητάνε να τους εμπιστευτούμε να διαχειριστούν τα χρήματα μας και την τύχη των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.
 ΚΑΛΕΙ όλους τους συναδέλφους και τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου να παλέψουν για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, την διαφανή διαχείριση και ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων επικουρικών μας ταμείων. Να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα με μοναδικό στόχο την κατάργηση των αντι ασφαλιστικών ρυθμίσεων των νόμων Σιούφα – Ρέππα – Πετραλιά. με το συνεπές αγωνιστικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.   
 
              ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
.
                                       ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή:  www.old.eakp.gr/pdf/epagelmatikotamiao1.doc
.
Ακολουθούν σχετικά άρθρα
  • Ριζοσπάστης 13/3/09 : Για το επαγγελματικό ταμείο της Γενικής Τράπεζας: www1.rizospastis.gr/page.do
  • capital.gr                   :           "                           "                "               "      :   www.capital.gr/News.asp
  •      "                                        "                           "                "               "      :  www.capital.gr/News.asp
 

Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.