Ημερομηνία:21-01-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                       Ε.Α.Κ.Π. 
   Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
   .                                                                                                                                                                            .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891, Website WWW.old.eakp.grE mail: info@eakp ,
 
   ΑΘΗΝΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010     
 
                                 « ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ  ΠΟΤΕ »
 
           ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
                       ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
 
 
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. την 19/1/2010 πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για να πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ & ΩΡΑ 12.00 ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην ΑΘΗΝΑ.
  Στην βάση αυτής της απόφασηςη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, απευθύνει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ. να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ την ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ στάση και τον ΚΥΝΙΣΜΟ που δείχνει η Πολιτική Ηγεσία απέναντι στα εργασιακά μας προβλήματα και τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
 
  Με δεδομένο όμως:
 •                 Την παθητική στάση που υπήρχε μέχρι σήμερα τόσο από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο όσο και από τις περισσότερες πρωτοβάθμιες ενώσεις, η οποία στάση ευνόησε και έδωσε πολύτιμο χρόνο στην πολιτική και φυσική ηγεσία να σχεδιάσουν και να δρομολογήσουν όλες τις αρνητικές εξελίξεις στα εργασιακά μας ζητήματα.
 •                 Στο Δ.Σ. της 19ης Ιανουαρίου στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. έγινε προσπάθεια από τις άλλες δύο παρατάξεις να μην υπάρχει σαφές και ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο. Όπως επίσης με ευθύνη του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. όπως απορρέει και από την 20/1/2010 ανακοίνωση του έμεινε εκτός πλαισίου το μεγάλο ζήτημα του ασφαλιστικού, την στιγμή μάλιστα που ήδη με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης σχεδιάζονται νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στα Σ.Α.
 • ·                Υπάρχει η πλούσια εμπειρία από παλαιότερες κινητοποιήσεις του κλάδου όπου με αφορμή απλές και ανέξοδες δηλώσεις ή δεσμεύσεις από πλευράς κυβερνητικών παραγόντων, οδηγούνταν η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων σε εκτόνωση και οι αγώνες σε εκφυλισμό.
  ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ τους εργαζόμενους να είναι συνεχώς σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και να μην επιτρέψουν σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο να υποστείλει την σημαία του αγώνα εάν δεν υπάρξει οριστική επίλυση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και ουσιαστικές δεσμεύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου.         
 
 Η Ε.Α.Κ.Π. έχει προειδοποιήσει έγκαιρα, ότι η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ των ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ που είναι σε εξέλιξη, εάν δεν αντιδράσουμε έστω και τώρα, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις και θα επιδεινώσει σε μεγάλο βαθμό το βιοτικό μας επίπεδο.
 •                     Ήδη η γενικότερη οικονομική και φορολογική πολιτική που εκπονείτε από τα κυβερνητικά επιτελεία, για να εφαρμοστεί κατ’ εντολή των Βρυξελών και προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, του οποίου η ακόρεστη δίψα για κέρδη αποτέλεσε παγκόσμια την αιτία για την οικονομική κρίση, θα πλήξει μαζί με τα άλλα εκατομμύρια εργαζόμενους της χώρας και εμάς τους πυροσβέστες που δεν έχουμε καμία ευθύνη για αυτήν.      
 •                     Επιπρόσθετα όμως στον κλάδο μας η κυβέρνηση με δεδομένη την σημαντική μείωσητων κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για το Π.Σ, προκειμένου να παρουσιάσει ανέξοδα και επι χάρτου, την οργανωτική ανασυγκρότηση του και τις δήθεν ριζικές αλλαγές στην πυροπροστασία της χώρας, προσπαθεί κυρίως μέσα από τις αλλαγές στο ΩΡΑΡΙΟ,  τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ, την ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ της δύναμης και την πολυδιαφημισμένη «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ» να ρίξει το κόστος ακόμη μία φορά στην πλάτη των εργαζομένων. Αυτό αποκαλύπτουν:  
-                      Οι επιπόλαιοι αλλά σκόπιμοι πειραματισμοί στο ωράριο που απειλούν να τινάξουν στον αέρα όχι μόνο την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των υπάλληλων αλλά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα δεκάδων Π.Κ. και Π.Υ., των ΕΜΑΚ, των Λιμενικών Σταθμών και των Αεροδρομίων - Ο έμμεσος εκβιασμός των υπαλλήλων μέσω της ξαφνικής και καθολικής εφαρμογής του 8ωρου -εξαήμερου για να αποδεχτούν στο τέλος την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σχετικά με το 12ωρο- Η συνέχιση του αντεργατικού καθεστώτος με την συνεχόμενη και απλήρωτη υπερεργασία μέσω των επιφυλακών που είναι η βασική πληγή αποδιοργάνωσης του χρόνου εργασίας και της οικογενειακής ζωής των πυροσβεστών – Η σημαντική μείωση κατά 1/3 της δύναμης των Π.Κ. – Οι αντιδραστικές αλλαγές στον κανονισμό μεταθέσεων που ετοιμάζονται, με το φάντασμα του Π.Δ. 145/2002 για τις μετακινήσεις να πλανάται ξανά – Οι μεταθέσεις που δήλωσε ο Υφυπουργός ότι θα γίνουν χωρίς να προσδιορίζει πως για την κάλυψη των κενών οργανικών – Η υποτιθέμενη προσπάθεια αναδιοργάνωσης που ξεκίνησε και που έχει ως απώτερο σκοπό σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακατανομή να προκύψουν τα ανάλογα στατιστικά στοιχεία που θα χρησιμεύσουν ως άλλοθι για την μείωση της οργανικής δύναμης και την σημαντική συρρίκνωση του αριθμού των Π.Υ. & των Π.Κ.
    
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι όλοι οι παραπάνω αρνητικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν ριζικά και καταλυτικά κάθε πτυχή της ζωής μας δεν πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους και για τον λόγο αυτό:
 •                     Καλείτε κάθε συνάδελφος να κάνει την επιτυχία της κινητοποίησης προσωπική του υπόθεση και να μην επαναπαύεται μόνο εάν θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων.
 •                     Συνάδελφο τον συνάδελφο, υπηρεσία την υπηρεσία, κλιμάκιο το κλιμάκιο πρέπει μην μείνει κανείς ανημέρωτος ή αδιάφορος για την επιτυχία της κινητοποίησης. Μέχρι την τελευταία ώρα δίνουμε την μάχη για την επιτυχία του αγώνα.
 •                     Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους επέλεξαν τον δρόμο της συναίνεσης και του συμβιβασμού στις αντεργατικές επιλογές και έχουν κάνει 2ο επάγγελμα τους την κατασυκοφάντηση του υπεύθυνου αποφασιστικού και Ενωτικού αγώνα της Ε.Α.Κ.Π. για να καλύψουν την συνενοχή τους για τις αρνητικές εξελίξεις και την ανυπαρξία τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 •                     Αφήνουμε την ΕΠΑΠΑ να βαυκαλίζεται για το γεγονός ότι η ΚΕΔΚΕ επέλεξε να «βραβεύσει» τον πυροσβέστη της Αττικής στο πρόσωπο στελέχους της και να καλεί με sms τους συναδέλφους να παραστούν στο μέγαρο Μουσικής, την ίδια ώρα που πραγματοποιούσε η Ε.Α.Κ.Π. Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο του Πολίτη!!    Την περίοδο αυτή μάλιστα που ως ανταμοιβή ο πυροσβέστης « απολαμβάνει » την «βράβευση» για τις θυσίες του και την προσφορά του μέσω των ανατροπών των εργασιακών του δικαιωμάτων. Αποτελεί και αυτό το γεγονός μία ακόμη απόδειξη ότι η ΕΠΑΠΑ έχει επιλεγεί να παίξει την εφεδρεία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και για αυτό τον λόγο τυγχάνει της ιδιαίτερης προβολής και μεταχείρισης από επίσημους φορείς και ΜΜΕ.  
 •                     Αφήνουμε την Ε.Α.Π.Σ. την ίδια ώρα που έρχονται τα πάνω κάτω στα εργασιακά μας θέματα και απαιτείται αγωνιστική επαγρύπνηση, να συμμετέχει σε ημερίδες σε πολυτελείς χώρους και να μοιράζεται τις ξαφνικές της ανησυχίες για την πυρασφάλεια της Κέρκυρας με τον τοπικό Ροταριανό σύλλογο!!
 
 Και παλεύουμε, με αφετηρία την 29η Ιανουαρίου όλοι μαζί, δίπλα-δίπλα οι εργαζόμενοι του Π.Σ. Αξιωματικοί &  χαμηλόβαθμοι για:
 •    Ένα Πυροσβεστικό Σώμα σύγχρονο, αποστρατικοποιημένο και αποτελεσματικό.
 •    Ποιο ασφαλείς και αναβαθμισμένες συνθήκες εργασίας.
 •    Την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων
 •    Μία καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
 
 
 
              ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ    

.

ΚΑΤΕΒΆΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ : www.old.eakp.gr/pdf/kinitopiisi19.docΔείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.