Ημερομηνία:26-01-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ 29ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 17.00

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
 
   ΑΘΗΝΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2010     
 
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
 
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Πυροσβέστες καλούμαστε μετά από μία μεγάλη περίοδο αδράνειας να πάρουμε την τύχη των εργασιακών μας προβλημάτων στα χέρια μας. Μία περίοδο που μας κόστισε πολύ ακριβά σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει στο σημείο να λέμε δεν πάει άλλο!! Αυτό καλούμαστε να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί με μία φωνή στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ και την ΦΥΣΙΚΗ μας ΗΓΕΣΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 12.00 στην ΕΝΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην ΑΘΗΝΑ.   
 
                                        ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
 
 Η αγανάκτηση που έχει ξεχειλίσει μέσα μας από την άδικη και ανάλγητη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας αλλά και ο ενθουσιασμός που πλημμύρησε τον κάθε ένα από εμάς, αφού πλέον αρχίσαμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να καταλαβαίνουμε ότι η λέξη ΑΓΩΝΑΣ σημαίνει μόνο ένα πράγμα:
 Ότι παλεύουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ο ένας πλάι στον άλλον μακριά από τεχνικούς διαχωρισμούς με μοναδικό μας αντίπαλο τις ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ & ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ πολιτικές που τσακίζουν και ανατρέπουν την καθημερινότητα και το μέλλον μας και οποίους πολιτικούς, υπηρεσιακούς και συνδικαλιστικούς παράγοντες τις στηρίζουν, τις ανέχονται και τις εφαρμόζουν.      
   
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι στον αντίκτυπο αυτής της μεγαλειώδους κινητικότητας για την επιτυχία της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ που υπάρχει αυτές τις μέρες στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε κάθε γωνιά της χώρας μας και κυρίως με πρωτοβουλίες των ίδιων των εργαζόμενων, η πολιτική μας ηγεσίας κάλεσε σε διάλογο την τελευταία στιγμή, δηλαδή την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 17.00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  
 
 Η Ε.Α.Κ.Π. μετά την εξέλιξη αυτή είναι υποχρεωμένη να τονίσει ότι:
·                    Ο διάλογος αυτός κάτω από τις συνθήκες που διαμορφώνεται, πέραν το γεγονός ότι αποδεικνύεται πως μόνο με τον αγώνα αλλάζουν οι «σκληρές» και «αδιάλλακτες» στάσεις και οι αντιλαϊκές πολιτικές, δεν παύει να είναι ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ και θα χρησιμοποιηθεί από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας ως αντίβαρο για να ανασταλούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
·                    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το προεδρείο και οι δύο άλλες παρατάξεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και μέσα από κοινή απόφαση που θα πάρουμε πριν την συνάντηση στο Δ.Σ. στις 15.00 να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση άμεσες ουσιαστικές & εγγυημένες λύσεις στα καυτά προβλήματα μας και δεν θα συναινέσουν στην αναστολή της κινητοποίησης με ανέξοδες υποσχέσεις ή αποσπασματικές λύσεις.  
.
                               ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
 
 •                    ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
 •                     ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ Π.Κ. & ΚΑΜΙΑ  ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ   ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ                                   
 •                     ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ & ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 •                     ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΑΡΓΙΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ 
 •                     ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΡΕΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
 •                     ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΘΕΝΤΕΣ 
 •                     ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΚΤΟΣ  ΤΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ & ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
 •                  ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΨΟΣ 200 ΕΥΡΩ
 •                   ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ
 •                   ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 •                   ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                            ΕΝΩΤΙΚΗ   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ    
.
κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή: www.old.eakp.gr/pdf/sinantisi28.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ε.Α.Κ.Π.