Ημερομηνία:25-03-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η      Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η       Κ Ι Ν Η Σ Η      Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
                                            Ε.Α.Κ.Π
                Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
Κιν.. 6976860551 (42533) - 6973353676 (40936)- 6973353064 (40769)- 6973552943 (41219) E mail: info@old.eakp.gr
 
ΠΑΤΡΑ   26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010                    
                                                     ΠΡΟΣ: Τα Μέλη της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
                                                ΚΟΙΝ/ΣΗ: Στα Μέλη του Δ.Σ Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
                                                   Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που δυσκόλεψαν την συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων στην χθεσινή κλαδική κινητοποίηση όπως το νέο ωράριο, την εκφυλιστική τακτική που καλλιέργησαν σκόπιμα μέσα από την διαμόρφωση κλίματος ηττοπάθειας, διασποράς ψευδών ειδήσεων για εφαρμογή 24ωρου και οι παλινωδίες του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., παρόλα αυτά στην κινητοποίηση πήρε μέρος ικανοποιητικός αριθμός συνάδελφων. Αυτό σημαίνει ότι οι πυροσβέστες όπως και άλλοι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι διεκδικήσεις και προστασία των δικαιωμάτων μας χωρίς αγώνα αποτελεί ουτοπία. Συγχαίρουμε λοιπόν όσους ήταν παρόν που αφού αψήφησαν τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισαν έδωσαν το αγωνιστικό τους παρών, κυρίως τους συναδέλφους από τις υπηρεσίες των νησιωτικών περιοχών που χρειάστηκε να βρεθούν για δύο μέρες μακριά από τα σπίτια τους. 
Ας το λάβουν λοιπόν σοβαρά υπόψη τους όσοι περιορίζονται μόνο σε άλλες μορφές «διεκδίκησης» καθώς και η πολιτική και φυσική-πολιτική ηγεσία που με την εξοντωτική πολιτική που χρόνια τώρα και χωρίς κανένα ενδοιασμό εφαρμόζουν σε βάρος μας, πίστεψαν πως θα κατευνάσουν αμάχητη την αγανάκτηση μας. Γι’ αυτό σας καλούμε να μην επαναπαύεστε και σε περίπτωση που αποφασιστεί περαιτέρω κλιμάκωση των αγώνων μας να είστε όλοι εκεί παραμερίζοντας κάθε εμπόδιο.
              Συνάδελφοι από την πρώτη κιόλας μέρα ιδρύσεως της Ε.Α.Κ.Π περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας δεσμευτήκαμε απέναντι σας για αγωνιστικό, ασυμβίβαστο, αταλάντευτο και σε όφελος των εργαζόμενων συνδικαλισμό.    
Εμμένοντας σταθερά στις θέσεις μας, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και προκειμένου να λάβετε γνώση και να   πάρετε θέση σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω που υπέπεσαν στην αντίληψη μας .
             Κατά την επιστροφή μας από την κινητοποίηση με το πούλμαν που είχε μισθώσει η ένωση μας για το σκοπό αυτό, αντιληφθήκαμε ότι παρά τις παρεμβάσεις μας δεν είχαν καταβληθεί τα έξοδα όσων μελών δεν καλύπτονταν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών από τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς της ένωσης μας. Καλέσαμε εκ νέου τον πρόεδρο του Δ.Σ να καταβληθούν τα προαναφερόμενα έξοδα ο οποίος ήταν αρνητικός δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο. Στην συνέχεια αναγκάστηκε να δεσμευτεί ενώπιον των μελών ότι θα καταβληθούν το αργότερα μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης (Απρίλιο) που θα έχουν αποδοθεί οι συνδρομές τετράμηνου .. Αφού λοιπόν υπήρξαν διάφορες παρεμβάσεις μελών για το που ξοδεύτηκαν τα χρήματα της ένωσης παρευρισκόμενο μέλος μας ενημέρωσε ότι διατέθηκαν διάφορα ποσά και για αγορά τηλεοράσεων, καρεκλών, κλιματιστικών, Η/Υ τα οποία χορηγήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες της περ/ρειας ύστερα από αιτήματα μελών. Αφού ζητήθηκε από τον πρόεδρο να πάρει θέση σχετικά συμφώνησε ότι, έτσι έχουν τα πράγματα , την τακτική αυτή εφάρμοζαν και προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης, υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ και ότι θα λάβουμε γνώση αναλυτικά κατά τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό τον Απρίλιο. Στην συνέχεια μας παρέπεμψε στον επικεφαλής της μειοψηφήσας παράταξης ο οποίος με την σειρά του συμφώνησε σε ότι αφορά τα ανωτέρω.
Υπήρξε άμεση παρέμβαση από στελέχη μας δηλώνοντας ότι, οι ευθύνες για την διαχείριση των οικονομικών του Σωματείου είναι διαχρονικές, χωρίς να αφήνεται καμία μομφή για υπεξαίρεση, ούτε οφείλεται σε προεκλογικές σκοπιμότητες όπως αποπειράθηκε ο Πρόεδρος να προσδώσει στην παρέμβαση μας αυτή στην προσπάθεια του να εξαπολύσει για άλλη μια φορά λάσπη στην Ε.Α.Κ.Π. Ο σκοπός της παρέμβασης μας έγινε για τους εξής λόγους:
·      Είναι ανεπίτρεπτο σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους που ο κλάδος μας δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα και απαιτούνται συνεχείς και μαζικές κινητοποιήσεις, η Ένωση μας να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη των δαπανών για τις μετακινήσεις των μελών.     
·        Δεν είναι δυνατόν το Δ.Σ να διαχειρίζεται τα χρήματα των εργαζόμενων προκείμενου να καλυφθούν ανάγκες τις οποίες υποχρεούται να εξασφαλίζει η πολιτεία και να μην φροντίζει να διατηρεί έναν ικανοποιητικό αριθμό αποθεματικών για την κάλυψη των εξόδων αγωνιστικών κινητοποιήσεων και γενικά ότι έχει σχέση με διεκδικητικού χαρακτήρα ενέργειες.
·        Εάν αυτό δεν αποτελεί πράξη ψηφοθηρίας και προσπάθεια ανατροπής πιθανού αρνητικού κλίματος προς το Δ.Σ λόγω έλλειψης αγωνιστικής δράσης του με τέτοιες μεθόδους ποια άλλη εξήγηση μπορεί να δοθεί; Γνωρίζουν πολύ καλά στο Δ.Σ. ότι εξαιτίας της αδράνειας και της μέχρι σήμερα στάσης τους αγανακτισμένοι συνάδελφοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να διαγράφουν από το Σωματείο.
·        Γίνεται διαχωρισμός των συνάδελφων με την επιλεκτική κάλυψη τέτοιου είδους αναγκών, όταν το καταστατικό της Ένωσης αναφέρει σε άρθρο του ότι «τα μέλη της Ένωσης είναι μεταξύ τους ισότιμα».
·        Είναι ανεπίτρεπτο η τρίτη σε όγκο ένωση να μην έχει σχεδόν καθόλου αποθεματικό όταν άλλες με λιγότερα μέλη όπως αυτή της Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας το ύψος του αποθεματικού της ανέρχεται σε πλέον των 50.000€ .
 Συνάδελφοι αν και κατηγορηθήκαμε διότι εκφράσαμε έντονα την αγανάκτηση μας (και όχι όπως αυτοί θα επιθυμούσαν) για τον απαράδεκτο τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του σωματείου, σας ενημερώνουμε τι γίνεται πίσω από την πλάτη μας προκείμενου να βγάλετε τα συμπεράσματα σας και να πάρετε θέση.
Για να γίνει λοιπόν για άλλη μια φορά ξεκάθαρος ο λόγος που μας προβλημάτισε το γεγονός, σας λέμε ότι δεν είμαστε αρνητικοί στο να χορηγηθούν κάποια υλικά σε συναδέλφους μας όταν το έχουν πραγματικά ανάγκη, θα πρέπει όμως προηγουμένως να έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες χορήγησης τους από τους καθ’ ύλη αρμοδίους (πολιτική-φυσική ηγεσία, κ.λ.π) και όχι να καλύπτεται η αναλγησία και η αδιαφορία τους για την καθημερινότητα μας μέσα στις υπηρεσίες από τον ίδιο των ιδρώτα των εργαζομένων. Πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες και φυσικά να ενημερώνονται όλα τα μέλη για τις προθέσεις αυτές, για να μπορούν να απολαμβάνουν όλοι στον ίδιο βαθμό τις όποιες παρεμβάσεις από την Ένωση και όχι να γίνονται επιλεκτικά.
Όσο γι’ αυτούς που θα βγουν και θα διαλαλήσουν ότι οι ενέργειες αυτές έγιναν κατ’ αυτό τον τρόπο για δήθεν το καλό των μελών, τους απαντάμε ότι από τις μέχρι σήμερα ενέργειες-στάση του Δ.Σ δεν προκύπτει τέτοιο ενδιαφέρον. Ας μας απαντήσουν λοιπόν άμεσα στα εξής απλά ερωτήματα:
1.       Υπάρχει ταμείο αλληλοβοήθειας ή ειδικού λογαριασμού αλληλοβοήθειας για την αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών οικονομικών αναγκών των μελών της Ένωσης και των οικογενειών τους καθώς και την παροχή κάθε είδους αρωγής (νομικής κλπ) προς τα μέλη για τα υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως προβλέπεται από το άρθρο 1 παρ στ  του καταστατικού της και αν ναι πιο το αποθεματικό του;
2.       Σε ποιο ποσό ανέρχεται σήμερα το αποθεματικό της Ένωσης διότι παρά τα ερωτήματα μας μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει ξεκάθαρη απάντηση;
3.       Τι ακριβώς χορηγήθηκε ανά υπηρεσία και έναντι ποιου ποσού. Ποιες ήταν οι ενέργειες που έγιναν προς την πολιτική και φυσική ηγεσία προκείμενου να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές και ποιες οι απαντήσεις που πήραν, πριν αναγκαστεί το Δ.Σ. της Ένωση να καλύψει τις ανάγκες αυτές από τους πόρους του ταμείου του σωματείου;
4.       Αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, πως θα αντιμετωπιστούν τα έξοδα για τις επιπλέον μετακινήσεις των μελών, με δεδομένο ότι θα προκύψουν και τα έξοδα που απαιτούνται για την διεξαγωγή των εκλογών για τα αιρετά όργανα της Ένωσης; Μήπως θα αρκεστούμε να στέλνουμε ως Ένωση διακριτική αντιπροσωπεία;  
 
               
         Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η      Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ: www.old.eakp.gr/pdf/metavasi.doc


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση