Ημερομηνία:17-06-2010
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                                   .
Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ .αναγνωρισμένη με την υπ. αρίθμ. 76/1998 απόφαση Πρωτοδικείου Λαμίας
        ΕΔΡΑ: Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 ΤΗΛ & FAX. 22310-33636   ΤΑΧ. ΘΥΡ . 114
.                                                                                                                                                                                    .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 134                                                                            Τηλ. Προέδρου :                    6974141197 
                                                                                                        Τηλ. Γενικού Γραμματέα:      6973436510
 ΛΑΜΙΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010                     
                                                       .    
              Προς : K. Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου 
 
            Κοιν/ση : 1ον Ko Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  
                             2ον K. ΥφυπουργόΠροστασίας του Πολίτη Σπύρο Βούγια          
                             3ον Διευθυντή 22ης Δ/σης Μισθολογίου Γενικής Δ/σης Μισθών & Συντάξεων Γ.Λ.Κ    
                             4ον Αρχηγό Π.Σ. Στεφανίδη Στυλιανό.  
                             5ον Διευθυντή Διεύθυνσης Οικονομικών Α.Π.Σ. 
                             6ον Πολιτικούς Φορείς -Α.Δ.Ε.Δ.Υ.– Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.- Πρωτ/μιες Ενώσεις Π.Σ.   
 
 ΘΕΜΑ « Χορήγηση δασικού επιδόματος »
 
 Κύριε Υπουργέ, ορμώμενοι από την δυσμενή οικονομική κατάσταση που έχουμε περιέλθει και εμείς οι εργαζόμενοι του Π.Σ. εξ αιτίας του συνόλου των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές μας στο όνομα των συνεπειών της οικονομικής κρίσης για την οποία όμως δεν φέρουμε καμία ευθύνη, είμαστε υποχρεωμένοι να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:
  •           Ήδη οι εργαζόμενοι του Π.Σ. έχουν υποστεί από τις περικοπές σε επιδόματα και δώρα μία άμεση απώλεια εισοδήματος με μέσο όρο 3.600 ευρω περίπου ετησίως. 
  •           Επίσης η σημαντική αύξηση της έμμεσης φορολογίας σε μία σειρά είδη ευρείας κατανάλωσης μεγιστοποιεί σημαντικά ακόμη περισσότερο την απώλεια του εισοδήματος μας.      
  •           Αν υπολογίσουμε ότι οι πυροσβέστες κατ εξαίρεση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργάζονται υπερωριακά για την κάλυψη των κενών του Π.Σ. και αποζημιώνονται για το μεγαλύτερο μέρος της υπερεργασίας τους όχι με χρήματα, αλλά με ρεπό που αδυνατεί όμως η υπηρεσία ακόμη και αυτά λόγω έλλειψης δύναμης να τα χορηγήσει, με αποτέλεσμα να χάνουν μόνο αυτοί επί τρεις δεκαετίες ένα σημαντικό ποσό από το εισόδημα τους υπέρ πατρίδος.
  •           Ότι καλούνται χιλιάδες πυροσβέστες κυρίως οι υπηρετούντες στα απομακρυσμένα Πυροσβεστικά Κλιμάκια και τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες μετά την αιφνίδια και αναίτια αλλαγή του ωραρίου τους από 24ωρο σε εξαήμερο 8ωρο, να δαπανούν ένα σημαντικό μέρος του μηνιαίου εισοδήματος τους στα καύσιμα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις των δεκάδων χιλιομέτρων.
  •            Ήδη από πέρυσι εκατοντάδες πυροσβέστες με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης έχασαν την εφάπαξ ενίσχυση της εισοδηματικής πολιτικής του 2009, γιατί κατ αποκλειστική πάλι εξαίρεση με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους προσμετρήθηκαν στις τακτικές τους αποδοχές και οι αμοιβή για την πέραν του πενθημέρου εργασία.
  •           Οι περικοπές των εκτός έδρας μέσω της σημαντικής αύξησης του ορίου χορήγησης τους στα 60 χιλιόμετρα, χωρίς την εξαίρεση για τις επεμβάσεις σε δασικές πυρκαγιές δημιουργούν μία επιπρόσθετη απώλεια στο εισόδημα μας.   
Κύριε Υπουργέ με δεδομένη λοιπόν αυτή την μεγάλη και συνεχή μείωση του εισοδήματος μας και προς αντιμετώπιση του οικονομικού αδιεξόδου που έχουν περιέλθει οι χιλιάδες οικογένειες των πυροσβεστών σας ΖΗΤΑΜΕ:
 Εκτός από την αποκατάσταση όλων των προαναφερομένων αδικιών, την ΑΜΕΣΗ χορήγηση του επιδόματος της αντιπυρικής περιόδου, κατά την διάρκεια της οποίας καλούμαστε πάλι με αντίπαλο τις μεγάλες ελλείψεις που ταλανίζουν το Π.Σ. και κάτω από τέτοιες οικονομικές συνθήκες, να σηκώσουμε το βάρος της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας μας.     
.                                                                             
                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
.
       Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                       Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
         ΚΑΜΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                 ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ  
.
Κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή:    www.old.eakp.gr/pdf/dasikoepidoma.doc   
                            


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση