Ημερομηνία:05-08-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Π.Υ. ΠΕΡ.ΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΕΝΩΣΗ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ   ΣΩΜΑΤΟΣ
                ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                                                                         .
Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ.Ε. – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αναγνωρισμένη με την ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία Κων/νου Καραμανλή 3 Π.Υ. Λαμίας Τ.Κ. 35100 Τηλ & FAX. 22310-33636 ΤΑΧ. ΘΥΡ. 114 email : eypsster @ hol .gr
.                                                                                                                                                                                                        .
 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 213                                                                             Τηλ. Προέδρου :                    6974141197 
                                                                                                               Τηλ. Γενικού Γραμματέα:   6973436510
ΛΑΜΙΑ 6 Αυγούστου  2010            
                                                                                                                     
              Συνάντηση του Δ.Σ. με τον  Διοικητή Π.Υ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας  
 
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, την Πέμπτη  5  Αυγούστου και Ώρα 09.00 κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ένωσης μας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Μιχαήλ Μιχαήλ, τον Γενικό Γραμματέα Καμνή Γεώργιο και το μέλος του Δ.Σ. Μίχο Ιωάννη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή Π.Υ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διοίκησης.  
 Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωστοποιηθούν προς τον κύριο Περιφερειάρχη εργασιακά ζητήματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα σε βάρος εργαζομένων της Περιφέρειας μας και ήρθαν σε γνώση του Δ.Σ. μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες και να ζητηθούν διευκρινήσεις για θέματα σχετικά με την εφαρμογή του αντιπυρικού σχεδιασμού.
  •                      Διάρκεια Μερικής Επιφυλακής 22 / 7/ 2010 - Καταστρατήγηση Ωραρίου Π.Κ. Μαντουδίου
               Από το Δ.Σ.είχε γίνει ξεκάθαρο από την προηγούμενες δύο συναντήσεις με τον Κο Περιφερειάρχη ότι δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή από την πλευρά της Ένωσης σε ζητήματα καταστρατήγησης ωραρίου και του είχε ζητηθεί να δοθούν από τον ίδιο οι σχετικές οδηγίες προς τους διοικητές των υπηρεσιών σχετικά με το θέμα αυτό. Στα πλαίσια αυτά είχε παρέμβει στην προηγούμενη συνάντηση μαζί του για επιφυλακές που έγιναν χωρίς ουσιαστικό λόγο σε Π.Κ. του Νομού Φωκίδας και του Νομού Φθιώτιδας. Στην παρούσα φάση επισημάνθηκε προς τον Κο Περιφερειάρχη ότι η μερική επιφυλακή που διατάχθηκε από τον ίδιο στις 22/7/2010 ναι μεν στο πρώτο στάδιο εξέλιξης των μεγάλων πυρκαγιών μπορεί να ήταν αναγκαία αλλά όμως υπήρξε υπερβολή ως προς την διάρκεια της, γεγονός που του είχε επισημανθεί και τηλεφωνικά από το προεδρείο εκείνο το διάστημα. Τονίστηκε ότι παρ ότι δεν παρατηρούνται στην περιφέρειας μας ιδιαίτερα γενικευμένα προβλήματα στο θέμα των επιφυλακών ( σύμφωνα πάντα με όσα έρχονται σε γνώση του Δ.Σ. ), δυστυχώς όμως δεν παύουν να υπάρχουν μεμονωμένα γεγονότα καταστρατήγησης ωραρίου που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους χωρίς ουσιαστικό λόγο.  
 Ένα από αυτά είναι και η χωρίς λόγο ταλαιπωρία όσων υπαλλήλων του Π.Κ. Μαντουδίου οι οποίοι αφού εργάστηκαν  από τις 22/7 μέχρι και 23/7 επί 29,5 ώρες στο συμβάν της Καρύστου τέθηκαν εκ νέου μετά από διάλειμμα 18 ωρών στις 24/7 σε 24ωρη υπηρεσία παρά το γεγονός ότι: Δεν υπήρχε συμβάν στην περιοχή του Π.Κ. Μαντουδίου, - Είχε δοθεί λήξη της μερικής επιφυλακής από Ω/10.00 της 24/7 – Ήταν εν υπηρεσία στην  περιοχής ευθύνης της Π.Υ. Ιστιαίας ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων (από το σύνολο των 63 περίπου μόνιμων υπάλληλων και των 103 συμβασιούχων) που δεν είχε εμπλακεί με άλλο όχημα στο συμβάν της Καρύστου και μπορούσε κάλλιστα να καλύψει την περιοχή ευθύνης του Π.Κ. Μαντουδίου - Έγιναν επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις του προεδρείου προς τον ίδιο για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.   Ζητήθηκε από τον Κο Περιφερειάρχη να μεριμνήσει ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα, να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα και τονίστηκε ότι από την πλευρά της Ένωσης θα κινηθεί η νόμιμη διαδικασία.
  •                      Υπηρεσία Κρόνου στην Π.Υ. Χαλκίδας
               Ζητήθηκε από τον Κο Περιφερειάρχη στα πλαίσια συγκεκριμένου προβλήματος που προέκυψε στην Π.Υ. Χαλκίδας και ήρθε σε γνώση του Δ.Σ., να μην ορίζονται συνάδελφοι Αξιωματικοί σε υπηρεσία Κρόνου σε 24ωρη βάση και κυρίως σε εκτός της έδρας τους περιοχή εάν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν και μάλιστα χωρίς να υπάρχει διοικητική μέριμνα και κατάλληλη διαβίωση.
   Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το ωράριο εργασίας του πυροσβεστικού προσωπικού δεν διέπεται από προφορικές διαταγές από όπου και εάν προέρχονται αυτές, αλλά από συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις και η Ένωση θα κινεί όταν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες την νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου βάση των ισχυουσών διατάξεων.   
  •                      Ασφάλεια Πυροσβεστικών Οχημάτων
             Τονίστηκε στον Κο Περιφέρειαρχη όπως είχε γίνει άλλωστε και τηλεφωνικά κατά την διάρκεια του συμβάντος στην Κάρυστο ότι κακώς εμπλάκηκε το Π.Σ. 1568 όχημα του Π.Κ. Μαντουδίου σε τόσο μεγάλη απόσταση από την έδρα του όσο και εάν κρίνεται αναγκαία η παρουσία του, όταν είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα οχήματα λόγω της παλαιότητας τους ( 36 ετών το συγκεκριμένο ) και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους επιβαίνοντες. Επαναλήφθηκε το αίτημα για σταδιακή απόσυρση τους και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η Ένωση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διενέργεια τεχνικών ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς στα συγκεκριμένου τύπου οχήματα. Ο Κος Περιφερειάρχης τόνισε ότι όταν υπάρχουν αναφορές από υπαλλήλους για τυχόν προβλήματα που παρουσιάζουν τα πυροσβεστικά οχήματα αμέσως θα κινείται διαδικασία ελέγχου και ακινητοποίησης τους μέχρι την αποκατάσταση των προβλημάτων, για το συγκεκριμένο όχημα τόνισε ότι δεν κατατέθηκε μέχρι στιγμής σχετική αναφορά για τυχόν προβλήματα από την εμπλοκή του στο συμβάν της Καρύστου.  
            
  •                      Όρια ευθύνης Πυρ/κων Υπηρεσιών Νομού Βοιωτίας   
               Με αφορμή γεγονός που ήρθε σε γνώση του Δ.Σ. για εμπλοκή σε συμβάν της Π.Υ θηβών πέραν των ορίων δικαιοδοσίας της αντί της Π. Υ. Λειβαδιάς που ήταν στην δικαιοδοσία της η συγκεκριμένη περιοχή με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν οι υπάλληλοι της Π.Υ. Θηβών με πρόσθετη υπηρεσία λόγω επιφυλακής, ζητήθηκε από τον Κο Περιφερειάρχη να διευθετηθεί οριστικά το θέμα των ορίων επέμβασης της κάθε υπηρεσίας για να μην παρατηρούνται τέτοιου είδους προβλήματα μεταξύ των υπηρεσιών και κατά συνέπεια σε βάρος των εργαζομένων σε αυτές.  
  •                       Χάρτες επικινδυνότητας και σταδία επικινδυνότητας 
               Επαναλήφθηκε για μία ακόμη φορά προς τον Κο Περιφερειάρχη όπως έχει επισημανθεί άλλωστε και προς τον Κο Αρχηγό και τους αρμόδιους επιτελικούς Αξιωματικούς του Α.Π.Σ. το πρόβλημα που υφίσταται με τον χάρτη επικινδυνότητας του Νομού Εύβοιας αφού εντάσσει στο ίδιο στάδιο επικινδυνότητας όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του Νομού ασχέτως εάν υπάρχει διαφορετικός δείκτης επικινδυνότητας για κάθε ένα από αυτά με ότι συνεπάγεται αυτό στην εν γένει λειτουργία των υπηρεσιών και την κατάσταση των υπαλλήλων τους. Ο Κος Περιφερειάρχης είπε ότι το ζήτημα είχε τεθεί και από τον ίδιο από τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου στις διάφορες συσκέψεις αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τονίστηκε από την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ότι θα γίνει εκ νέου σχετική παρέμβαση για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.
  •                      Κτιριακό Πρόβλημα Π.Υ. Χαλκίδας ( πτώση σοβάδων )
               Στα πλαίσια του γεγονότος που αναφέρθηκε από υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας για πτώση σοβάδων στον θάλαμο των υπαλλήλων, ζητήθηκε από τον Κο Περιφερειάρχη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές των κτιριακών εγκαταστάσεων της Π.Υ Χαλκίδας. Ο Κος Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι έχει γίνει καταγραφή των προβλημάτων από αρμόδιες υπηρεσίες και είχε υπάρξει δέσμευση για έναρξη εργασιών στην περίοδο του χειμώνα που πέρασε, μέχρι στιγμής όμως δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια αποκατάστασης των προβλημάτων. Τονίστηκε από την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ότι από την πλευρά της Ένωσης με αφορμή την πτώση των σοβάδων και την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται για τους ίδιους τους εργαζόμενους από την άθλια κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, θα γίνουν άμεσα ανάλογες ενέργειες στα πλαίσια που καθορίζουν οι σχετικές διατάξεις περί υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας προς κάθε αρμόδιο φορέα.
  •                      Διοικητική Μέριμνα στην Πυρκαγιά της Π.Υ. Καρύστου
              Ζητήθηκε  από τον Κο Περιφερειάρχη με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά που καταγγέλθηκαν για μη χορήγηση κυρίως πόσιμου νερού κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στην Κάρυστο, να δύνονται οι κατάλληλες οδηγίες στους υπεύθυνους για την διοικητική μέριμνα ώστε να αποφεύγονται παρόμοια περιστατικά.
  •                      Εφαρμογή 24ωρου 
               Ζητήθηκε από τον Κο Περιφερειάρχη από την πλευρά του να παρέμβει εκ νέου προς το Α.Π.Σ. για την άμεση εφαρμογή του 24ωρου σε όσες Π.Υ. και Π.Κ. της Περιφέρειας οι υπάλληλοι τους έχουν ζητήσει την εφαρμογή του στα πλαίσια της ενεργειών που έγιναν πριν ένα μήνα περίπου κατόπιν σχετικής εντολής του Αρχηγού προς τον ίδιο. Τονίστηκε ότι υπάρχει άμεση αναγκαιότητα για την εφαρμογή του κυρίως σε υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα δύναμης και οι υπάλληλοι τους μετακινούνται σε καθημερινή βάση αρκετά χιλιόμετρα. Ο Κος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει προς το Α.Π.Σ.     
  •                      Κατανομή προσωπικού Π.Υ. Λαμίας
               Αναφέρθηκε στο Κο Περιφερειάρχη το οξύ πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί στην Π.Υ. Λαμίας εξ αιτίας ανορθολογικής κατανομής του προσωπικού συνέπεια των πολλών αποσπάσεων ( 26 ) και την εμπλοκή αρκετών συνάδελφων στον διοικητικό τομέα ( 19 ), κυρίως παραγωγικών υπαλλήλων με αποτέλεσμα από τους 80 εργαζομένους που καταγράφονται στην δύναμη της Π.Υ. Λαμίας στην υπηρεσία άμεσης επέμβασης (μάχιμο) να απασχολούνται μόνο 32 εκ των οποίων οι 4 ασκούν καθήκοντα μόνο τηλεφωνητή και ακόμη τρείς να είναι με αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες. Από τους 50 παραγωγικούς υπαλλήλους που ανήκουν στην Π.Υ. Λαμίας στις βάρδιες δεν είναι τοποθετημένος κανένας από τους 17 αξιωματικούς και έχουν απομείνει μόνο 4 μάχιμοι υπαξιωματικοί για την ανάληψη καθηκόντων αξιωματικού υπηρεσίας και προανακριτικών καθηκόντων συνεπικουρούμενοι από τους 8 οδηγούς παραγωγικής σχολής με ότι συνεπάγεται αυτό για την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της Π.Υ. Λαμίας και την ασφάλεια του αστικού μέρους της πόλης. Η αντιπροσωπεία ζήτησε άμεση παρέμβαση για την λύση του προβλήματος και κατήγγειλε την ρουσφετολογική τακτική που γίνεται με μαζικές επιλεκτικές αποσπάσεις προς εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων σε βάρος της επιχειρησιακής κατάστασης των υπηρεσιών. Από την πλευρά του Δ.Σ. υπήρξε ρητή τοποθέτηση ότι θα φέρει τον κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα αντιμέτωπο με τις ευθύνες του για την τραγική κατάσταση που δημιουργήθηκε και θα ενημερώσει κάθε αρμόδιο φορέα που τον αφορά άμεσα η κατάσταση αυτή. 
         Συνάδελφισσες – Συνάδελφοι το Δ.Σ της Ένωσης σας καλεί προκειμένου να αντιμετωπίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά εργασιακά προβλήματα που σας απασχολούν να τα γνωστοποιείτε έγκαιρα προς αυτό για να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση τους.   
 
                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       
             ΚΑΜΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                      ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ
.
κατεβάστε εδώ το έγγραφο στην κανονική του μορφή : www.old.eakp.gr/pdf/img019.pdf


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση