Ημερομηνία:07-09-2006
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ ΑΓΩΝ ΠΡΩΤ ΠΥΡ ΗΠΕΙΡΟΥ

 
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ                                             Ιωάννινα 22-5-2006
             ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
 
                                                                               Προς: Τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.
 
 
Συνάδελφοι,
η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών, μετά την αδυναμία συγκρότησης προεδρείου μέσα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τα μέλη της Ένωσης για τη μέχρι τώρα στάση της.
Η παράταξή μας σεβόμενη το αποτέλεσμα των εκλογών το οποίο δεν έδωσε αυτοδυναμία σε καμία παράταξη κατατάσσοντας πρώτη δύναμη την Π.Α.Σ.Κ.Π., δεύτερη τη Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και τρίτη την αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών, κατέθεσε, με γνώμονα τη βούληση των συναδέλφων, την πιο δημοκρατική πρόταση:
Πρόεδρος: Π.Α.Σ.Κ.Π.- Γεν. Γραμματέας: Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.- Αντιπρόεδρος: Α.Π.Π. κλπ.
Θα ήταν αντιδεοντολογικό και υπερβολικά εγωιστικό κατά τη γνώμη μας να διεκδικήσουμε τη θέση του Προέδρου, για δυο χρόνια, με 41 ψήφους και μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
           Στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου σε μια ύστατη προσπάθεια για την αποφυγή νέων εκλογών, και ύστερα από τις τοποθετήσεις των άλλων δύο παρατάξεων που ωθούσαν τα πράγματα στα άκρα, καταθέσαμε νέα πρόταση, με βάση πάλι την αναλογικότητα των ψήφων της κάθε παράταξης:
Προεδρεία για 11 μήνες από την Π.Α.Σ.Κ.Π., για 9 μήνες από τη Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και για 4 μήνες από την Α.Π.Π. κλπ.
Την πρώτη πρόταση δεν την έκανε δεκτή η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. ενώ τη δεύτερη η Π.Α.Σ.Κ.Π.
            Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών αρνήθηκε να συνεργαστεί αποκλειστικά και μόνο με μία από τις δύο παρατάξεις για τη σύνθεση του προεδρείου γιατί θα στερούσε την άμεση εκπροσώπηση σε σημαντικό αριθμό συναδέλφων που ψήφισε τη μία ή την άλλη παράταξη.
Θέση μας, την οποία αποδείξαμε με τις προτάσεις που καταθέσαμε, είναι ότι ειδικά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει αυτοδυναμία πρέπει η κατανομή των αρμοδιοτήτων να γίνεται αναλογικά με το ποσοστό της κάθε παράταξης.
            Πιστεύουμε ότι σταθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών των συναδέλφων που μας στήριξαν και των μελών της Ένωσης που εξέφρασαν την άποψη για διαπαραταξιακό προεδρείο.
            Τέλος δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με πικρόχολα σχόλια και κατηγορίες που εκτοξεύονται από διάφορες πλευρές γιατί τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλουν στην ενότητα που πρέπει να διακατέχει τα μέλη της Ένωσης και ταυτόχρονα υποβαθμίζουν το συνδικαλιστικό επίπεδο.
 
 
 
                               
                                                                                            Από την
                                                               Αγωνιστική Πρωτοβουλία πυροσβεστών
 
 
                                                                     


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση