Ημερομηνία:06-11-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

     ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                                                        Της Ε.Υ.Π.Σ.
                        ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
 
Θεσσαλονίκη, 6 Νοεμβρίου 2007
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Φαίνεται πως ο κατήφορος για το Πυροσβεστικό Σώμα και για τους εργαζόμενους σε αυτό δεν έχει σταματημό. Μετά την σιωπηρή κατάργηση των 37.5 ωρών εργασίας, την ψήφιση αλλά και εφαρμογή πλέον του Ν.3511/2006, την σχεδιαζόμενη ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, αυτοί που επεξεργάστηκαν, ψήφισαν και συναίνεσαν σε όλα τα παραπάνω προχωρούν ακάθεκτοι στον σχεδιασμό και υλοποίηση των επόμενων σχεδίων τους, που δύο αποτελέσματα θα έχουν: Πυροσβεστικό Σώμα αδύναμο να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του και να υπηρετήσει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού και εργαζόμενοι σε αυτό με ολοένα και χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις και ολοένα και λιγότερα εργασιακά δικαιώματα.
Ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι δύο θέματα. Το ένα είναι η υπαγωγή της Πυροσβεστικής στους Δήμους. Το άλλο είναι η εφαρμογή του δωδεκάωρου. Το πρώτο προτείνεται στο πλαίσιο της μείωσης των Δημόσιων Δαπανών(οι δαπάνες που κάνει ένα κράτος και που έχουν σαν αποδέκτες το σύνολο των πολιτών του). Μήπως το ίδιο δεν έγινε και γίνεται ακόμα με την υγεία, την παιδεία, την ενέργεια, το νερό κλπ.. Το δεύτερο έχει να κάνει με την περαιτέρω διάλυση του ωραρίου.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Αντί να θωρακίζονται ολοένα και περισσότερο, εναντίον οποιονδήποτε παρεμβάσεων και να γίνονται περισσότερο διαφανείς, οι διαδικασίες που έχουν σχέση είτε με την πρόσληψη Πυροσβεστών, είτε με τις εξετάσεις για την σχολή Αρχιπυροσβεστών, καθώς ακόμα και με τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις, συμβαίνει το αντίθετο.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η ανυπαρξία των εκλεγμένων στην Ένωσή μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Από την μία η διοίκηση της ένωσης, στην μοναδική και με δύο μόνο μέλη εμφάνισή της, πριν από ένα μήνα: «Αποτύχαμε σαν συνδικαλιστές» ήταν τα λόγια του προέδρου ενώπιον συναδέλφων στην υπηρεσία της Βέροιας. Από την άλλη η αντιπολίτευση: Θυμόμαστε όλοι ακόμα την εμφάνιση μέλους της σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό και τα όσα κωμικοτραγικά λέχθηκαν.
Και κάτι ακόμα που συνηγορεί στα παραπάνω:συνάδελφοι από κλιμάκιο της Περιφέρειάς μας ενημέρωσαν την Διοίκηση της Ένωσης και με την παρουσία τους σε Δ.Σ.(9ος 2007) για την πλήρη καταστρατήγηση του ωραρίου τους. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Καμία απολύτως ενέργεια.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Σήμερα υπάρχουν τραγικά προβλήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα και στους εργαζόμενους σε αυτό. Τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, μεγάλες ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό, κατάργηση πλέον οποιουδήποτε ωραρίου, ακατάλληλα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες και ένα σωρό άλλα που παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια. Σας καλούμε λοιπόν να μας στηρίξετε και να αγωνιστούμε μαζί ώστε να προωθήσουμε λύσεις στα προβλήματά μας.
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η Ε.Α.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθειά της να έρθει σε επαφή με τους συναδέλφους, θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες και στα κλιμάκια της περιφέρειας, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.
.
Για την ΕΑΚΠ Κεντρικής Μακεδονίας
Πυροσβέστης Βαλάσης Αθανάσιος(τηλ:6973554131)
Πυροσβέστης Μανωλάκης Γεώργιος(τηλ:6972621800)
Αρχιπυροσβέστης Μελιόπουλος Γεώργιος(τηλ:6932473532)
Πυροσβέστης Μοσχόπουλος Γεώργιος(τηλ:6946297281)


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση