Ημερομηνία:10-12-2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Ε.Υ.Π.Σ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 12ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

                                                           Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
.
 Των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος
.
                                     Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  
                            Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου
                            Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Κέρκυρας  
                             Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
.
 ΑΘΗΝΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 
.
 
  Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού απασχόλησης κ. Μαγγίνα στη Βουλή που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και δεν διαψεύστηκαν από την Κυβέρνηση αλλά και την παθητική στάση που έδειξαν τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφάλειας στις δηλώσεις αυτές, εμείς οι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων εκτιμώντας όλα τα δεδομένα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ένα πράγμα είναι πλέον βέβαιο:
 Έρχεται αντιασφαλιστική καταιγίδα.
 Το Ασφαλιστικό είναι προ των πυλών και τα «ημέτερα» Προεδρεία των Σ.Α. αποφεύγουν να ανακινήσουν το ζήτημα για να φρενάρουν τις εξελίξεις και την οργή των εργαζομένων. Για αυτό δεν ενημερώνουν, για αυτό και η ανυπαρξία έστω και αναφοράς στο ζήτημα. Η Κυβέρνηση διαρρέει έντεχνα τις προθέσεις της και περιμένει αντιδράσεις. Είναι κοινή διαπίστωση όλων των σχολίων στον Τύπο και οι εκτιμήσεις Συνδικαλιστών ότι πολλά θα εξαρτηθούν από αυτές τις αντιδράσεις.  
    Είναι προφανές ότι η ανυπαρξία αντιδράσεων θα δώσει στην Κυβέρνηση το πράσινο φως να συνεχίσει τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των Νόμων Σιούφα (Ν.2084/1992) και του Ν. Ρέππα (Ν. 3029/2002) τον οποίο ήδη εφαρμόζει με τις ενοποιήσεις Ταμείων και την μεταφορά στο Ι.Κ.Α των ταμείων των Τραπεζών, χαρίζοντας στις Τράπεζες αρκετά εκατομμύρια. Για αυτό Συνάδελφοι αν δεν αντιδράσουμε υπογράφουμε την καταδίκη μας.
   Από 1-1-2008 θα εφαρμόσει τον Ν. Ρέππα που μειώνει σε 1% το χρόνο το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης φτάνοντας το στο 70% από το 80% που είναι σήμερα και μετά την 1-1- 2013 ο συντάξιμος μισθός υπολογίζεται στο μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας. Για όσους έχουν προσληφθεί μετά την 1-1-1993, η σύνταξη τους υπολογίζεται στο 2% για κάθε πλήρες έτος πραγματικής Υπηρεσίας, δηλαδή στα 35 χρόνια πραγματικής Υπηρεσίας θα πάρουν 2Χ35=70% της σύνταξης με το συντάξιμο μισθό να υπολογίζεται στο μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας.  
    Επομένως ο συνδυασμός της εφαρμογής του Ν. Ρέππα, που έμμεσα αυξάνει τα όρια ηλικίας αναγκάζοντας τον εργαζόμενο να παραμένει στην δουλειά για να μην πεινάει με την σύνταξη, ταιριάζει «γάντι»με την αύξηση των ορίων ηλικίας που σχεδιάζει η Κυβέρνηση με τη νέα ρύθμιση που ετοιμάζει όπως γράφτηκε στον Τύπο ότι «η 35ετία δεν αποτελεί όριο καταβολής σύνταξης και στο Δημόσιο ακόμη και για τους πριν το 1983 εργαζόμενους», άρα αυξάνονται σχεδόν σε όλους τα όρια ηλικίας και με το Ν. Ρέππα οι συντάξεις μειώνονται δραματικά, δείχνοντας μας το δρόμο προς τις ιδιωτικές ασφάλειες για να συμπληρώσουμε τη σύνταξη που μας κλέβουν.
   Για αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους των Σ.Α..την προσεχή Τετάρτη στις 12 του Δεκέμβρη να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και το συνεπές αγωνιστικό Συνδικαλιστικό κίνημα και να συμμετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα, δείχνοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο την δύναμή αλλά και την αντίθεσή μας στις αντεργατικές πολιτικές που στόχο έχουν τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.  
Μας μειώνουν τις συντάξεις, μας αυξάνουν τις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, μετατρέπουν σε εμπόρευμα την Παιδεία την Υγεία, το ηλεκτρικό, το νερό, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του μισθού μας,
   Συνάδελφοι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.     Για αυτό την Τετάρτη στις 12 Δεκέμβρη απαιτούμε:
1.       Καμία αύξηση στα όρια ηλικίας των Πυροσβεστών που θα έχει ως συνέπεια την
          έκθεση μας στον καθημερινό κίνδυνο σε βάρος της ζωή μας και της σωματική
          μας  ακεραιότητας.
2.       Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων από το 1990 και μετά δηλαδή
          του Ν. 3029/2002 (Ν. Ρέππα) και του Ν.2084/92 (Ν. Σιούφα).
3.       Καμία ενοποίηση των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
4.       Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού με πλήρες αποδοχές στα 25 χρόνια
          πραγματικής Υπηρεσίας.
5.       Αναγνώριση του επαγγέλματος του Πυροσβέστη ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
6.       Επιστροφή των κλεμμένων από το 1950 μέχρι σήμερα. Όχι τα λεφτά μας στο
          τζόγο του χρηματιστηρίου.
.
                                   Με κάθε τιμή για τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις
.
         Ε.Υ.Π.Σ.                              Ε.Υ.Π.Σ.                                  Ε.Υ.Π.Σ.                              Ε.Α.Κ.Π. 
 Βορείου Αιγαίου            Ρόδου και Δωδεκανήσου      Νομού Κέρκυρας           
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.          Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.       Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.      Το μέλος του Δ.Σ.της ΠOΕΥΠΣ
Μουστάκας Γεώργιος         Τσάκωνας Χρήστος             Βασιλάκης Στέλιος                   Μιχαήλ Μιχαήλ 
    6979885045                         6973357822                         6948246404                         6974141197
.


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση